Followers

Tuesday, 31 December 2013

Wedding Preparation : DIY Hand Bouquet Felt.

Hi & Assalammualaikum..

28 Dec 2013, Saturday


HB ni ika punya masa eDay dia dulu..
Siap last minute masa dia tengah make up..
Lebih kurang je jadik nye.. --'
Sy amek nak reDIY balik..
Dari terbiar berhabuk macam tu je..


Dah bukak balik dari gubahan..
Pearl pon banyak dah tercabut..


Dah siap gam balik pearl..
Buang semua habuk2 yg melekat..
Mula la proses DIY HB ni...

Tapi masa tengah buat kerja DIY tu, tak amek gambar..
Tskkk TSkkkk.. Y__Y
Sebab kusyuk melayan HB ni..
Takot-takot gak kalau tak menjadi..
Membazir je barang2 yg guna tu..




Tutorial saila sangat membantu utk sy buat HB ni..
Sy dah print siap-siap..
Senang nak refer..
Tq Saila!

Barang-barang yang di gunakan :-
1) Bunga Felt
2) Reben
3) Butang
4) Pearl
5) Gabus
6) Gam Tembak

Semua barang-barang kat atas, sy guna je apa yg ada dalam box jahit..
Selagi boleh jimat, kita jimat.. :p
Part yang susah ialah bentuk kan gabus dan colar pemegang.. 
Tu pon sy main buat je..
Agak-agak menjadi tu, ok lah.. HAHAHA!!~

Seronok pulak main potong gabusssss..
Lepas tu bilik bersepah dengan gabus terbang-terbang.. =D


2,3 jam jugak menghadap benda alah ni..
Siap pon!
Yeyyyy!!~


Kecik je saiz HB ni..
Sy plan nak pakai untuk nikah nanti..
Tengok lah macam mana..
Kalau tak, kita buat perhiasan je ni.. WEWEWE!!~


Takde lah secantik HB orang lain yg dah pro buat..
HB sy biasa-biasa je..
Tapi bunga nye goyang-goyang la.. Y__Y
Takot tercabut je kalau di baling-baling HB ni..
HAHAHA!!~


Lepas tu, whatsapp eshat gambar HB tu..
Bila dia komen "perghhh lawa gilerrrrr" tu yang tak tahan..
Terus macam aaaaaaa ade gak orang nak puji..
WAHAHAHHA!!~

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment