Followers

Thursday, 12 December 2013

Wedding Preparation GroomToBe : Baju Eshat Dah Siap!

Hi & Assalammualaikum..

31 Jan 2014 (Fri), Silver Star Jalan TAR KL

Sebelum lupa, baik update cepat-cepat..
Makin dekat dengan majlis, makin tepu dah otak ni.. --'

Lama dah siap baju eshat tu..
Tunggu free baru amek..
Excited nak tengok baju dia siap ni..



Selfie dulu dalam keta..
Eshat dengan gaya rambut baru dia..
Fesyen apa tah aritu dia cakap..
Lupe dah..


Sampai tengahari makan dulu..
Try ikan bakar kat sebelah mydin masjid india..
Rasa ok ok lah..
Boleh la kalau lapar tengah lapar memang habis je.. Huhuhuhu!!~

Lepas makan, eshat pergi sembahyang jumaat dulu..
Sy ape lagi pusing2 la kat jalan TAR tu cuci mata..


Jumpa dress ni..
Harga dalam RM150 camtu kot..
Lupe dah..
Cantik sebab macam bling bling fabrik belah atas tu..


Lepastu jumpa kaftan ni..
Harga RM130 kot.. 
Macam2 colour ada..
Cantik2!
Mampu cuci-cuci mata jela..
SobssSobss..

Habis eshat sembahyang jumaat, terus pergi kedai Wedding Gallery Silver Star..
Taraaaaaaaaa siap dah..


Ni bahagian belakang..
Nampak ok je..


Ni bahagian depan..
Cuma bahu je kena orter balik..
Sebab nampak bahu jatuh.. --'
Seluar cantik tip top dah..
Lengan pon ngam-ngam cantik..

Akak yang amek ukuran ukur bahu dia 17"..
Tapi tailor buat jadi 18"..
Besar tuuuuuuuuuuu..
Sy nak suruh je diaorang orter kan balik..
Eshat taknak.. 
Nak orter kat butik kak zura jugak..


Pose sikit.. :p


Baju baru..
Design lace & kain net..


Kat Silver Star ada jual karpet bulu-bulu ni..
Ada warna putih, cream, pink & hitam..
Harga RM30 semeter..
Bidang nye besar jugak..
Sy memang mencarik kain bulu-bulu ni..
Tapi mahal sangat lah pulak..
Budget RM25 je semeter..


Payung lace colour pon ada..
Harga RM50 ke RM70 camtu untuk 1 unit..


Ada jugak jual panel-panel pelamin tu..
Harga tak tanya pulak..
Lampu kaki tu pon lupe nak tanya..


Kerusi pon banyak jenis kat sini..
Harga pon tak tanya jugak..
Sebab taknak beli kerusi, tu tak survey2 tanya..

Setel bab baju eshat untuk sanding sebelah dia..
Baju sy tak setel-setel lagi..
@.@

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. Hi salam. Blog anda sgt membantu. Erm boleh tak kalau saya nak minta no tukang jahit silver star ni sebab saya dah beli kain songket dari luar. Saya tengah mencari tukang jahit.

    ReplyDelete