Followers

Monday, 30 December 2013

Wedding Preparation GroomToBe : Tempah Baju Kahwin.

Hi & Assalammualaikum..

29 Dec 2013 (Sun), Silver Star Wedding Gallery Jalan TAR KL

First datang Silver Star ni, kitaorang just tanya2 je berapa tempah baju untuk lelaki..
Then dah seminggu, baru decide kita tempah je baju lelaki kat sini..
Lagi pon senang, kat kedai ni dah ada siap2 fabrik..
Pilih je colour apa nak..


So, side eshat pakai colour purple ni..
Sy suh dia amek dark purple, tapi dia taknak..
Tak sesuai kat kulit dia..
Jadi, sy redho je dia pilih colour ni..
Sebab untuk majlis sebelah dia..
Kang banyak-banyak bunyi kena kang.. 
HIHIHI!!~

Fabrik purple tu, sy tak bape suka sangat..
Corak pon biasa-biasa je..
Tapi colour memang dah masuk dengan colour purple eshat pilih tu..


Try dulu baju yg ready made..
Baju ni lengan senteng, bahu lebar..
Tak ngam.. 
Kalau ngam, beli yang dah siap ni je..
Baru RM180 tanpa tanjak, sampin & bengkung..

Eshat suka colour tanjak, sampin & bengkung dark purlpe tu..
Tapi sy tak berkenaan..
HIHIHI!!~


Sy berkenan yg colour lavendar ni..
Ada dua choice benang nya..
Yang ni benang gold..
Eshat tak bape suka.. 


Yang ni benang silver..
Yang ni dia suka...
Yeyyyyy!!!~ =D

Tanjak, sampin & bengkung ada ready made jual kat sini..
Tinggal pilih je colour apa nak..

Eshat amek jenis Tanjak Selangor Tinggi..
Sy rasa design ni cantik & sesuai kat dia..


Bahagian tepi kiri..


Bahagian tepi kanan..


Bahagian belakang..
Ikut kan aja dia suh amek gambar semua side..


Ok setel pilih fabrik, tanjak semua..
Fuhhh!!!~
Cerewet sangat tau budak sorang ni..
Sy pilih colour tanjak ni takmo..
Pilih yang lain takmo..
Last2 dia pilih jugak tanjak yang sy pilih.. 
Yeyyyy!!!~
Boleh senyum puas sikittttt!!! =D

Lepas tu, amek ukuran pulak..
Eh! Betol ke ni nak kawen ni.. 
*Gosok-gosok mata pandang eshat*
HIHIHI!!~





Kejap je amek ukuran..


Setel satu lagi checklist..
Alhamdullilah..


Eh deyyyyy!!!
Muka separuh-separuh pon boleh.. :p


Veil ready made pon ada jual kat sini..
RM60 je..
Design pon ok ok cantik cantik..


Nak tau takkkkk..
Lace ni RM80 je semeter kat sini..
Murah pulak.. Y__Y
Mula2 tanya datang first tu, harga mahal..
Oh lupa..
Tu tanya kat orang lain.. 
HIKHIKHI!!~


Nanti nak beli jugak lace kat sini..
TAK KIRAAAAAA!!! NAK BELI JUGAK NANTI!!!

Kalau lace colour purple lavendar ada, memang dah tempah siap-siap kat sini..
Senang sikit kerja..
Takyag carik dah kat luar..


Eshat amek tanjak colour lavendar benang silver..
RM50 je siap ada tanjak, sampin & bengkung..
Mula2 harga RM60, lepas tu dapat RM50..
Alhamdullilah, rezeki kitaorang..


Dan sebenarnya, sy tukar colour songket yang beli last week.. WUHUUU!!~~
Tukar amek colour green..
Sebab nya, masa blogwalking blog exb2b, colour songket kitaorang sama.. T__T
Nasib baik pergi ni boleh tukar..
Kalau tak, redho jela pakai.. 
HUKHUK!!~

Baju eshat ni lebih kurang sebulan siap lah..
Mintak-mintak ok lah tailor tu buat..
Sebab first time jugak tempah kat situ..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment