Followers

Monday, 9 December 2013

Wedding Preparation : Official MUA DONE.

Hi & Assalammualaikum..

Rambang mata sebenarnye nak pilih MUA.. Pening!!~
Sekarang ni MUA banyak sangat.. 
Dari pakej RM150 hingga lah ribu ribu pon ada..
Kena lah pandai pilih..
Kalau MUA baru nak naik tu, murah la sikit..
Kalau MUA yg dah lame bertapak, konpom lah mahal.. 
Baru tengok starting price pon dah juling mata! 

Sy nak fefeeling princes time kahwin nanti.. 
Tu nak hire MUA.. 
WEEEE!!~
Nak orang siap kan dari atas sampai bawah.. 
Gituuwwwww!! :p
Boleh je nak make up sendiri.. Tapi tu laaaaa..
Kahwin sekali seumur hidup babe.. 
Tu rasa nak orang make up kan kita.. =D

Ni shortlisted MUA yg sy pilih..






3) Sue Cantik

Tak banyak, ada 3 je.. Sikit je.. 
Sebab dah malas nak google yg lain-lain..

Di sebabkan ketiga-tiga MUA ni lebih dari budget sy, sy kena carik MUA lain.. Y__Y
Sy nak hire MUA untuk nikah, sanding & bertandang sekali.. 
Senang sekali harung..

Akhirnya, sy falling in love dengan make up ema masa sanding kat umah dia dulu..
Masuk2 je bilik tengok muka ema cantik sangat.. =D

cantik tak? sy suka make up ema.. :)

So, tanya ema price dia semua.. 
Dan dalam budget sy.. 
Alhamdullilah..
Dan dah booking pon.. Yeyyyy!!!~
1 checklist setel..
Hope make up Kak Huda (MUA) nanti tip top la utk saya.. 

Dah booking MUA ni, jangan gatal2 dah gi researcah MUA lain..
Kang tak pasal-pasal menyesal tak sudah.. =D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment