Followers

Wednesday, 8 January 2014

Adib Semester 4..

Hi & Assalammualaikum..

6 Jan 2014 (Mon), Kolej Komuniti Jelebu

Kejap je 6bulan Adib praktikal..
Tup tup, Adib dah masuk Sem 4 dah..
Gerak dari rumah 730pagi..
Nak kena sampai awal.. 
Nak dapat kan duduk hostel..
Untuk Sem 4 ni, kolej utama kan yang duduk jauh untuk duduk kat hostel..


Pukul 9 lebih sampai, terus pergi pejabat pos kuala klawang untuk buat wang pos..
Yuran pengajian kena buat wang pos..
Tu la taknak buat awal2 kan..
Last minute jugak..
Setel kat pejabat pos, terus gerak pergi kolej Adib..
Sampai Adib pergi register & isi borang semua untuk mohon hostel..

Sy, nenek & atuk pergi bekpes dulu..
Perut berbunyik lapo dah..


Makan nasik lemak daun pisang..
Kalau panas2 nasik ni lagi terangkat.. 
HIKHIK!!~


Selfie jap dengan nenek..
Nenek tengok balik gambar dia, senyum2 je.. =D
Mak tak ikot hantar Adib, mak kerja..


My handsome Atuk =)

Kitaorang makan :-
1) nasik lemak daun 2 bungkus
2) nasik lemak pingan ada telur mata 2 set
3) Kopi O
4) Kopi panas 
5) milo suam..
Total makan RM11.40
Mahal ke murah?



Tapau nasik lemak untuk Adib..
Nenek cakap, asyek amek gambar je..
HEHEHE!!~
Takpela nek, buat kenangan.. =D


Bersih kolej Komuniti kat sini..
Maybe baru lagi kot..


Area lobi pon besar..

Lepak teman Adib makan jap, bawak turun barang2 dia, sy pon balik lah..
Adib nak tunggu keputusan asrama pukul 2petang..
Lama pulak sy nak tunggu kat situ..
Petang Adib bagitau dapat pon duduk hostel..
Alhamdullilah..


Ni jadual kelas dia untuk bulan Jan 2014..
Hari jumaat takde class..
Mau tiap2 minggu dia balik umah ni..
HAHAHA!!~

Semalam mak call, dia cakap tak balik kot minggu ni..
Ada banyak kerja..
Nak siap kan buku log latuwwwwww~
Buat lagi last minute.. Rasa kan kauuuuuuuuuuuu!
HAHAHA!!~

Urusan pendaftaran dia, semua Adib uruskan sendiri..
Dia pon dah besar, tau semua dah..
Sy cuma hantarkan dia je..

Kejap je nak abeh belajar dah..
Kalau ikot surat kolej, Jan-Mac je semester 4 ni..
Lepas ni boleh keje dah..
Amek alih tempat sy pulak bila sy dah kahwin nanti.. =D

Balik terasa cepat pulak..
Dengar Atuk Nenek cerita pasal waris family..
Kalau nenek tak cerita sy tak tau..
Rupa nya Atuk Nyang sy dari seberang Indonesia, dan sy adalah keturunan minangkabau..
WUHUUUU!!~ :p
Tapi suruh cakap minang, memang tak reti! 
Rasa seronok pulak dengar..
Kalau record pon best ni..
Boleh tunjuk kat waris-waris nanti..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Awak keterunan minang , kita keturunan jawa.
    Atok kita pure sana. Amekkk ! Cakap jawa ? Haraaaaammm kita tak tahu. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..

      sampai anak cucu cicit, satu apa pon tak pandai cakap.. ekekekek :p

      Delete