Followers

Tuesday, 21 January 2014

Mak Buyung!

Hi & Assalammualaikum..


Dah 7 bulan pon ika..
Kejap je masa kan..
Rasa macam baru je semalam sibuk buat persiapan kawen dia..

Ingat lagi first day raya aidilfitri tahun lepas..
Kitaorang sibuk2 snap gambar raya & whatsap kat dia...
Dia beraya rumah husband dia kat rembau time tu..
Tetiba masuk je gambar pregnancy test..
Tanjat tau.. HIKS!!~

Kira suprise lah bagitau dia pregnant time 1st day raya tu..
Teruja seronok semua rasa time tu..
Bertambah lagi family members kita tahun ni..
Yeyyyy!!!~

Kalau arwah ayah ada, mesti dia seronok jugak kan..
Hmmmm..

Masa ika memula pregnant tu, dia ade jugak alahan..
MALAS tu takyah cakap lah.. 
Makan tidoq je keje dia.. WUUU!!~
Tak tau lah sy sok macam mana..
Mak dulu mase mengandung kan kakcik, memang terbaring je 1-3 bulan tu..
Lepas tu air soya sekotak besar kat tepi dia..
Tu jela yg mak lalu minom..

Pagi2 buta pukul 2 3 pagi dia ajak husband dia pegi makan kat mamak..
Kadang2 mak pon jadi mangsa kena teman ikot.. HAHAHA!!~
Baru2 ni, dia beli kentang seguni kecik tu..
Dia nak buat begedil..
Kol 11 malam rajin lagi mengoreng begedil..
Dia suka makan begedil sejuk-sejuk..

Mak cakap pembawakan budak..
Tu yang perangai pelik-pelik je..

InsyaAllah bulan 3 nanti bersalin la dia..
Time kenduri kawen sy, ika dalam pantang..
Surrender awal2 dah nak buat pape.. 

Harap semua nye berjalan lancar nanti..
Amin..
Tak sabar nak jadik #maklong ni.. WEE!! =D

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Hahahaha omey omey je perut diaaaa ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kan.. ni tak sabar tunggu diri sendiri membolat! Eh! :p

      Delete