Followers

Saturday, 4 January 2014

Tahun ke 4 dah..

Hi & Assalammualaikum..

4 Jan 2010 - 4 Jan 2014

4 Jan 2014, masuk tahun ke 4 dah kerja kat company MAHB ni..
Memula masuk tahun 2010, bebudak sangat.. HIKS!!~
Lebih pada enjoy-enjoy je..
Tak sangka rezeki masih lagi kat sini sampai ke hari ni..
Alhamdullilah..

3tahun pertama kerja, banyak sangat kenangan kat sini..
Dapat pulak unit akak-akak yg umur golongan 20, 30 an je..
Memang enjoy..
Ade je benda plan nak buat bila hari jumaat..
Kan rehat tengahari tu panjang sikit..
Kitaorang tak boleh plan awal seminggu macam tu..
Nanti tak jadi.. HIHIHI!!~
Sebab takot akak-akak ni ada kerja urgent last-last minute..
Elok takyah plan..
Sehari sebelum pon dah cun lah tu nak plan pape..

Yang paling best kat unit sy ni, akak-akak ni tak kedekut ilmu..
Ilmu masak, ilmu isteri2, ilmu mak2, ilmu rumah tangga pon ada tau.. :p
Nak taknak je amek tau..
Free2 je diaorang bagi talk..

Lagi-lagi bab resepi.. 
Ada je nak share..
Almaklum lah..
Sy memang tak pandai masak..
Tengok akak-akak ni share macam2 resepi, sy jadik tertarik nak tau..
Tu yg try masak spaghetti tak menjadi tu.. HAHAHA!!~
Takpe boleh try lagi.. :p

Staff yang sama-sama masuk tahun 2010 pon dah ada anak 2 3 orang dah..
Sy je masih solo lagi..
WIWIWIW!!~
Takpe, slow2..
Comin soon sy join group mak-mak pulak..
HAHAHA!!~

Tapi tipu lah takde kenangan pahit kerja kat sini..
Mana yg pahit tu, biar sy simpan elok elok je..
Tak nak la cerita..
Biasa lah manusia, sape tak pernah buat silap semua..
Janji kita kerja baik-baik, tak gangu orang cukup dah..
Orang nak bercakap pasal kita lantak pi lah..
Kita tak rugi apa pon..
Bertambah pahala lagi ada..

Mudah mudahan tahun tahun akan datang, ada lagi rezeki kat sini..
Untuk masa terdekat ni, tak plan lagi nak carik kerja lain..
Tapi tak tau lah masa2 akan datang..
Kita mampu merancang je..
Ketentuan tuhan sape tau kan..

Selama dah 3tahun ni, masih lagi kat position lama..
Dah 2 kali bertukar bos..
Memula bos perempuan, sekarang ni bos lelaki..
Senang je jaga bos..
Ecewahh!!~
Yang susah nye, melayan pe'el orang orang..
HUHUHU!!~
Macam-macam jenis orang ada..
Pandai lah nak bawak diri macam mana..

InsyaAllah tahun ke 4 ni, akan rajin lagi kerja..
Masih happy2 lagi dengan akak-akak ku yang sporting ni..
Panjang jodoh, ada rezeki lagi kat sini, 
Tahun2 akan datang, kita bekerjasama lagi bawah department unit dan company yang sama lagi..
InsyaAllah..

Terima kasih Ya Allah dengan rezeki ini..

Ha nah!
Gambar masa tahun 2010..
Muka budak2 je.. 
HAHAHA!!~
Kak Ana pon nak masuk anak 3 dah..
Sy je belom ade anak lagi.. :p

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. hahahaha..mmg muka budak gila..hahaha..skarang dh makin cantik dh..hehehehee..k.ana dh nk masuk 4,nurul br nk ikut jejak...hehehehe

    ReplyDelete
  2. hahahaha lawak yer tgk muka tahun 2010..hehehe nurul lagi lar bebudak sangat..tak sangka kan akak nak dapat anak ke 4...paling tak sangka 3 org anak dekat p&d hahahaha

    ReplyDelete