Followers

Thursday, 23 January 2014

Wedding Preparation : DIY Bantal Hantaran.

Hi & Assalammualaikum..

Bantal hantaran time tunang dulu elok lagi..
Sy guna je balik.. Tak payah nak membazir beli-beli lagi..
Time tunang dulu, banyak jugak sy spend untuk barang-barang hantaran..
Bila nak kahwin ni, sy guna je apa yang ada..
Cuma kena deco balik pape yang patut untuk cantik kan lagi..


Barang kena ada gunting fabrik, pita ukur, kapur, gam tembak & kain jersey cream..


Ni bantal hantaran yang sy dah DIY dulu time tunang..
Warna asal electric blue..


Ukur saiz bantal lebih kan kiri kanan atas bawah 1 inci..
Tak payah tutup semua pon takpe..
Macam leceh nak balut semua..
Nanti bahagian tengah tutup je dengan lebihan kain jersey yang ada..
Gam kan guna gam panas, konpom melekat kuat..
Lepas tu kemas kan lebihan kain yang di gam tu..
Dan siap!

Gambar selepas lupe lak nak ambik..
Ampunn..

Selamat mencuba uolls!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment