Followers

Thursday, 9 January 2014

Wedding Preparation GroomToBe : Booking Dewan DONE!

Hi & Assalammualaikum..

6 Jan 2014 (Monday)


Yeyyyy!!!~
Akhirnya~
Dapat pon dewan..

4 bulan sebelum majlis baru nak carik dewan??
Memang buat keje gilerrrr.. 
Eshat lah..
Suka buat keje last minute..
Hangen je.. --'

Sebenarnya, Eshat dah jumpa 1 dewan ni kat Putrajaya..
Dia kata sewa RM50 je untuk sehari..
Dah nak dekat majlis baru booking & bayar sewa..
Tu lah macam kesah tak kesah je dia lepas dah survey dewan lepas2 tunang dulu..
Sebab tinggal nak confirm booking je nanti..

Last2, lepas wedding abang dia tahun lepas, Abah dia nak dewan ada aircond pulak..
Dewan yang sewa RM50 tu takde aircond..
Yela bayar pon RM50 je.. 
Nak aircond celah mana.. HAHAHA!!~

Start Jan 2014, dia dah start mencarik dewan balik..
Semua dewan Putrajaya hampir full..
Yela, selalu nye orang booking dewan setahun sebelum kan..
Sampai ke dewan Infra Bangi Eshat pergi tanya..
Tapi, takde jugak rezeki kitaorang nak dapat dewan kat situ..



Last2, dapat pon dewan kat Presint18 Putrajaya..
Memang rezeki kitaorang lah..
Tapi dewan tu takde aircond lah..
Abah eshat suruh amek dewan kat Cheras..
Hmmmmm.. 
Macam jauh je family sy nak pergi nanti..
Lagipon mak eshat pon taknak..
Sebab jauh.. 
Susah nak angkut2 barang nanti..

Dah tak tau nak carik dewan kat mana lagi..
So, amek je dewan kat Presint18 tu..
Tapi takde aircond lah.. 
Ada kipas je..
Mak eshat pon dah booking..
RM100 untuk 2 hari..
Kalau duduk putrajaya, senang sikit nak booking..
Kalau orang duduk luar, susah sikit..

Legaaaaa dewan dah booking..
Boleh tempah kad kahwen pulak lepas ni..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment