Followers

Monday, 6 January 2014

Wedding Preparation : Survey & Beli Barang Nilai 3

Hi & Assalammualaikum..

4 Jan 2014 (Sat), Nilai 3

Last datang Nilai 3 tahun lepas..
Time tu sibuk2 tengah buat preparation tunang..
Bila teringat cerita "baju tunang" dulu, tetiba sakit pulak hati kite.. 
HUKHUK!!~

Sebelum menjelajah Nilai 3, makan dulu..
Eshat pon belum lunch lagi..
Dia makan Nasi Ayam..
Tapi kureng pulak nasi nya..
Sian dia..


Sy makan meehun sup berdengung (RM4.50) Nilai 3..
Dah lah hujan renyai2 time tu..
Panas, lepas tu pedas pulak..
Memang layan la makan..
Sedappppppp~

Dah habis makan semua, terus gerak mencarik barang & survey apa2 yg patut..
Ada 1 kedai faveret sy kat Nilai 3 ni..

Kedai Perkahwinan Lia Nilai 3..

Kedai ni macam gudang..
Macam2 barang ada..
Seronok masuk kedai ni..
Aritu datang tengok kedai ni dah besar sampai ke belakang..
Macam 1 row tu je dia punya kedai je..

Belah belakang sekali diaorang display hantaran yang dah siap..
Tempah hantaran untuk gubah free..
Kita kena bayar barang-barang untuk gubah je.
Tak dapat pulak nak amek gambo..
Sebab salesgirl situ ikot je montot kitaorang..
Jadi tak best pulak.. 
HUHUHU!!~


Ni reben glitterss..
Ada 1pc je belas belas ringgit..
Mahal!! --"
Reben je sy nak spend berbelas ringgit???
Tak berbaloi!!!


Tetiba tangan jadi parkinson tengah pilih reben.. :p
Suruh eshat amek kan gambar, gegar2 gambo..
Haiyoooo..
Lepas tu suka zoom amek gambar muka orang dekat-dekat..
--'


Gegar lagi gambar.. --'
Rambang mata pilih reben..


Survey harga plastik ni..
Mana tau kat tempat lain lagi murah ke..


Ni saiz paling kecik kot..
Ada 50pcs, harga RM7.90..


Yang ni plastik Terima Kasih saiz kecik jugak..
100 pcs RM6.90..


Yang ni plastik bentuk kon..
Harga RM9.80, tapi tau ada berapa helai 1 paket tu..


Paperbeg brown pon dah ada..
RM16.80 ada 100pcs..
Murah ke mahal tu?
Tak tau kalau kat kedai lain ada lagi murah..

Botol-botol jar pon dah ada macam-macam design..
Cantik!
Lepas pusing2 dalam kedai ni, terus carik kain jersey pulak..


Keliling mencarik kain jersey ni..
Ada 1 kedai yang sy beli dulu, dah abeh pulak stock warna cream..
Try carik kat kedai lain..
Last2 jumpa 1 kedai ni..

Dapat la RM3.50 semeter..
Padahal 1 meter boleh dapat RM3 kot..
Konon cakap barang dah naik.. GRRRRRR!!!~
Beli 1 meter atau lebih 1 meter pon tetap RM3.50 semeter..
Takpelah, sedekah jela 50sen kat dia.. 


Reben ni 70sen kat Kedai Perkahwinan Lia..
Kat Syarikat Bunga Reben 1 pc 60sen..


Doily paper sy beli kat Kedai Perkahwinan Lia..
Saiz 3.5" RM3.50, ada 100pcs dalam tu..
Kat kedai bakery tak ingat dah berapa..
Saje test beli 3 paket dulu..
Kalau kat tempat lain murah, takde lah ralat sangat..
HUHUHU!!~

Total spend RM14.70 je..

Ni lah hasil membeli kat Nilai 3 aritu..
Lebih pada survey2 barang je..
Ada barang yang murah, ada yang mahal kat Nilai 3 ni..
Kena pandai lah compare harga..

Malam teman eshat main futsal.. --"
Sedu sedan sorang-sorang kat kerusi menunggu.. 
Nasib baik sebelum tu dia upah makan burger..
HAHAHA!!~ 
:p

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Salam, babe, aku salu beli barang2 DIY kat sin yin SEMUA HOUSE jalan tar.. sane murah2 gila weh.. lepas tu, kalau nak beli doily paper, pegi je kedai kek, 250pcs baru RM 4.50.. riben pink tu plak kt sin yin, klo takat 11meter, 45sen.. tapi kalau 22 meter pun baru 90sen. sin yin tu kat bahagian under ground,.,sebelah foodcourt Semua House.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...
      Layke.. Thanks sharing info babe..
      Aku selalu menonong ke Bunga Reben je kalau membeli brg2 diy..
      Tempat lain memang tak pi pon.. Hahahaha..

      Delete