Followers

Sunday, 19 January 2014

Wedding Preparation : Tempah Baju Songket

Hi & Assalammualaikum..

14 Jan 2014 (Tues), Butik Kak Zura BBST

Bila kak zura msg bagitau 6hb Jan dia dah bukak kedai, terus tak sabar nak hantar tempah songket..
Kak zura baru lepas bersalin..
Tapi sebelum dia bersalin sy dah bagitau awal-awal nak tempah baju kahwin kat dia..

Susah jugak nak carik time sy, eshat & kak zura untuk kitaorang jumpa..
First set appointment tak jadi sebab kak zura kat luar, tak sempat nak balik kedai..
Second appoinment baru dapat jumpa..
Tu pon kebetulan eshat keje malam hari tu, sy cuti public holiday..
Baru lah dapat duduk jumpa ber3 bincang..


Memula bincang pasal baju songket sy dulu..
Dah siap print contoh baju #schawal lagi..
Nak ikot design yang macam tu..
Dekat sejam jugak lah dong deng dengan kak zura..
Macam mana sy nak semua..


Banyak jugak simpan gambar2 design baju songket dalam tab..
Bila tunjuk je kak zura, ha dia tau nak jahit design macam ni..
Kata tailor, memang bidang dia lah..


Lepas dah bincang semua, kena amek ukuran pulak..
Sy dah pesan siap2 dengan kak zura, tak nak ngam baju ikot badan..
Sy dah lah kurus, kang lagi lagi bertambah nampak kurus.. Y___Y
Tak nak lah rasa down bila pakai baju kahwin nanti..
Biar fefeling princess je nanti.. 
HIHIHI!!~


Lepas tu turn eshat pulak amek ukuran..
Baju melayu nikah eshat pon tempah sekali kat kak zura..

Dah bincang2 semua, ada lagi kain dan benda-benda lain sy kena beli :-
Kain Chiffon 8 meter (Untuk kain baju nikah P)
Kain Lining (Untuk kain baju nikah P)
Kain Lining (Untuk lining baju songket L)
Border Lace Kuning - 2 meter
Pearl Hijau

Baju nikah & baju songket L dah boleh ambik hujung Feb nanti..
Cuma baju P je lambat sikit siap..
Biasa lah, baju perempuan leceh sikit nak buat..

Kak Zura, buat baju sy santek-santek tau..
Satu lagi checklist setel..
Alhamdullilah..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Assalam akk..boleh bagi tahu x kak kat mane nk tempah baju songket nih..

    ReplyDelete