Followers

Friday, 28 February 2014

Wedding Preparation : DIY Doily Paper Colour Part 2

Hi & Assalammualaikum..

15 Feb 2014, Sunday

Yeyyyy!!!
Siap jugak akhirnya celup doily paper ni..
Memang kena sabar buat benda alah ni..
Kalau tak sabar, memang naya..
HUHUHU!!~


Sebahagian daripada 1200pcs..


Yang ni belum iron lagi..
Nampak la berkedut sikit..


Ni dah iron sikit..
Selebih nye bila2 free nanti baru boleh iron..

Pewarna sy guna 2 botol je..
Selagi boleh jimat kita jimat..
HUHUHU!!~

Lepas ni process lekatkan sticker TQ pulak atas doily ni..

Love, Rina Ellisa

KLIA2 Trial Operation, Session 2.

Hi & Assalammualaikum..

27 Feb 2014 (Thurs), KLIA2

Selagi KLIA2 tak bukak, selagi tu kitaorang staff kena terlibat untuk trial run ni..
Kali ni pergi ramai2 dengan akak2 office..
Masa menunggu nak depart tu takla terasa lama sangat..
Kitaorang siap berkelah makan lagi..
WUHUUUU!!~

Kitaorang dapat flight KUL-BDO..
Dah dua kali sy dapat trial run kat bahagian international..


Kali ni boarding pass kertas biasa je..












Nanti uolls akan jumpa escalator yang tinggi giler ni bila dah depart nanti..
Kitaorang tengok pon gerun..
Curam giler!
HOHOHO!!~

KLIA2 ni besar..
Penat giler berjalan nak boarding & nak depart..
Y___Y
Love, Rina Ellisa

Thursday, 27 February 2014

#01-Journey Braces Izatul Masitah : Daftar Kakcik Braces.

Hi & Assalammualaikum..

21 Feb 2014 (Fri), Klinik Pergigian Salak

Dah alang2 sy pergi HIV test, terus daftar kan kakcik pakai braces..
Bila sy offer nak pakai braces ke tak, seronok betul dia..
HUHUHU!!~

Gigi kakcik belah atas agak kedepan jugak la..
Rasa serba salah pulak biar kan gigi dia macam tu.. Y__Y
Nanti dia dah besar malu nak bercakap dengan orang, malu nak jumpa orang..
Sian adik ku.. :(
Jadi, daftar kan dia buat braces..

Kalau buat kat klinik kerajaan, free je untuk budak sekolah..
Tapi kena ada surat daripada sekolah la..


Register isi borang gigi warna hijau tu..
Bagi surat sekolah semua, setel!
Tunggu no giliran untuk jumpa doctor..


Ceria betul la wallpaper dalam bilik doctor ni..
Tarik perhatian budak2 lattuw..
Biar rajin2 jumpa doctor gigi..
HUHUHU!!~ :p

Doc check semua, lagi 2 minggu datang untuk cuci lagi..
Kalau dalam macam 2 minggu ni gigi kakcik ok bersih je, doc terus refer klinik untuk pasang braces..
Sebenarnya ni bukan doctor.. Dia adalah nurse je..
Beriya-iya lah sy panggil dia doc..
Nasib baik dia cakap dia nurse..
Patut lah beriya-iya tanya pasal braces sy..
WUUUUUU!!~

Masa nurse cuci gigi kakcik, berdarah2..
Sy pulak yang ngilu tengok.. --'
Nurse pesan tiap2 malam sebelum tido kena kumuh dengan air garam..
Bagi gusi kecut ke apa tah..

Untuk pasang braces bukan dekat klinik salak ni..
Haritu sy call nak dapat kan info sebelum datang nak register..
Diaorang cakap register & check je dekat sini..
Pasang braces kena pergi klinik lain..
Ada dua klinik..
Tapi sy tak ingat pulak..

Takpe, nanti tunggu second appoinment..
Baru tau kakcik kena pakai braces kat mana..
Semangat dah kakcik nak pakai cepat-cepat tu..
HIHIHIH!!~


Eshat dah ketagih main game fun run ni..
Dengan sy sekali dah terjebak dolod..
HUHUHU!!~




Kad appoinment braces kakcik..
7 Mac 2014 jumpa doctor lagi..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 26 February 2014

B2B Short Vacay & Bridal Shower.

Hi & Assalammualaikum..

22 - 23 Feb 2014 (Sat-Sun), The Ascott Kuala Lumpur

*Entry ni banyak gambar*

300 lebih gambar kitaorang semua nya..
Tu baru 2 hari 1 malam..
Belum 3 4 hari lagi..
HUHUHUHU!!~

Kitaorang plan short vacay ni di sebabkan jeles tunang masing-masing berjalan sakan..
Sy & nad memang dah meroyan habis.. HAHAHA!!~
Lepas tu terus buat group whatsap "bridal shower" dengan sarah..
Terus plan buat short vacay..
Konon nak pergi jauh-jauh sikit..
Masing2 nak budget, last2 kitaorang check in kat mana-mana hotel KL je..

Bab2 carik hotel sarah & Nad yang buat..
Diaorang pro sikit..
Lagi2 nad kerja travel agency..
Memang senang lah keje..
Kitaorang dapat staff rate lagi..
Thank you makcik Nad!

Check In

Sepatutnye kena check in pukul 2pm..
Masing2 ada hal dulu..
Setel kan hal masing2, baru check in..
Last2 Nad sampai dulu, dia kena check in dulu..
Lepas tu sarah sampai, tak lama lepas tu sy pulak sampai..
Bahagia hidup sy & Nad pergi short vacay tunang hantar sampai lobby hotel..
HAHAHA!!~
Cuma sarah je drive sendiri sampai hotel..

Masuk je bilik, amek2 gambar dulu..
Kata nak review dalam blog.. :p


Katil besar..
Muat sangat kalau kitaorang bertiga tidur sekali..


Toilet..
Ada bathtab..
Ada penimbang berat..


Tempat shower..
Toilet cantik..
Sy sukaaaaaa..


Dapur pon ada sekali..
Peti ais, pinggan mangkuk sudu cawan semua ada..
Cuma peti ais kosong la..
Takde isi pape..


Nad tengah geledah barang2 dia..


Ruang tamu sekangkang kera..


TV pon ada..
Boleh pusing2 kan..


Extra bed..
Tapi tak guna pon..
Sampai ke sudah berdiri je benda alah ni kat tepi almari..
Bila nak amek baju dalam almari, alih kan..
Lepas tu masing2 stress sebab benda alah ni mengacau..
Kalau terjaga malam2 mahu menjerit sensorang!
WAHAHA!!~


Cermin besar pon ada..
Selfie lah banyak2 kali pon takpe..


Selfie sensorang pulak..

Beli Barang kat Tesco Ampang

Lepas dah check in, susun barang, pusing2 bilik, kitaorang keluar..
Carik barang basah kat tesco..
Makan malam nanti kitaorang nak masak je..
Holiday memang betul2 berjimat punya la..
HIHIHI!!~







Nad & Sarah je pilih2 barang apa nak beli..
Sy tukang snap2 gambo je..


Sempat selfie dekat ikan ke ayam ni..
HAHAHA!!~



Excited betul ni masuk tecso beli barang..
HOHOHOHO!!~


Ni je yang kitaorang rembat..
Total dalam RM35 saje..

Lepas beli barang kat tesco, sempat lagi sy masuk living cabin carik hadiah..
Nak tambah lagi hadiah..

Preparation for dinner & bridal shower


Sampai je bilik, terus susun atas katil..
Semangat tau..


Posing sikitttt.. :p


Cermin besar..
Terasa nak selfie jeee..




Sarah chef malam tu..
Plan menu kitaorang spagetti, ayam panggang..
Di sebab kan kuali sarah takleh function malam tu, terus goreng je ayam malam tu..
HAHAHA!!~

Nad runner..
Kejap2 sarah panggil dia bila dapur tak hidup..
Kejap2 sarah mintak dia potong bawang sekali benda..
Kejap2 sy panggil minta tolong pasangkan banner..

Sy bab deco-deco..
Barang2 banyak takde..
Semua benda tertinggal..
Last2 deco je lah apa yang ada..


Taraaa dah siap deco..
Simple2 je..
Asal kan ada..


Nad deco yang ni..

Dinner & Bridal Shower

Dekat pukul 10 baru kitaorang makan..
Amek gambar tak sudah..
HAHAHA!!~
Lepas tu tiga tiga orang perut masuk angin..






Seluar tido bunga-bunga.. :p


Tengah adjust camera..


Diaorang berdua ni jiwa brutal..
Dapat kat sy beli kan seluar, memang bunga2 lah sy pilih..
HAHAHA!!~
Redho jela masing2 kena pakai seluar bunga2 ni.. :p



Terasa macam budak sekolah sangat..
KIHKIH!~ :p






Banyak lagi gambar..
Tapi masuk yang cun2 je lah..
Kang masuk pose gedik2, nangis sape tengok..
HAHAHA!!~


Bride To Be March 2014, Cik Sarah..


Bride To Be November 2014, Cik Nad..


Bride To Be May 2014, Cik Rina.. :p


Ada spagetti, ayam goreng & salad..
Sedap sarah masak..
Boleh mintak resepi ni..


Simple cake je..
Saje suka-suka..
Last2 tak makan pon cake..


Ni masing2 dah kekenyangan..
HUHUHU!!~

Tukar Hadiah







Errrr lupa dah tukar2 hadiah ni time bila..
Rasa nye sebelum makan kot..
Cepat2 amek gambar..
Sebab masing2 dah lapar.. :p

Sorang kena bawak dua hadiah..
Nanti bila tukar hadiah, sorang dapat dua hadiah la..


Sarah bagi hadiah tudung & buku nota yang ada resepi..
Ada 2 3 resepi dalam nota tu..
Dia siap tulis tangan lagi..
Rajin sangat sarah!
Terharu gilerrr..

Nadia bagi set pinggan cawan sudu ikea..
Cantik kaler kuning & hijau..
Nanti boleh la kitaorang laki bini makan dalam pinggan sama-sama..
Sweeeett.. :p

Mask Time

Lepas makan, semua dah tersandar macam ular sawo..
HUHUHU!!~
Apa lagi naik katil layan tv, layan tenet la..


Sy & Nad je layan instagram..
Sarah boleh dia sorang2 layan bola..
Brutal betul sarah ni..

Pukul 1pagi, sy & nad bangun mencarik makanan..
Duduk kat dapur borak2 sampai tak sedar ayam goreng dah habis..


Masing2 terkejut tengok muka pakai mask..
Sy mintak tolong sarah pakai kan mask, sekali dia terus pi letak atas muka..
Sejukkkkkkkkk gilaaaaaaaaaaaa..
HAHAHA!!~
Menjerit cheq atas katil tu..


View malam dari bilik kitaorang..
Tapi takleh pergi balkoni..
Pintu kunci..
Tengok jela dari dalam..

Masing2 layan perasaan, pukul 2pagi semua dah tidur..
Pagi2 dah bangun nak mandi swimming pool..
Tapi pergi breakfast dulu..

Breakfast

Breakfast 830 sampai pukul 10 lebih..
Pukul 8 kitaorang dah turun makan..
Dengan seluar tido nye..
Belasah jela..





View cafe pon biasa-biasa je..


Sy makan ni..


Nad makan ni..


Sarah makan ni..
Kitaorang amek makanan ala-ala tekak omputih je..
Nasik goreng di pandang sebelah mata je..
Huhuhu!!~



Menu breakfast pon ok la..
Bayar mahal, makan lah puas2..
HAHAHA!!~

Swimming

Lepas breakfast, naik bilik tukar baju, terus naik tingkat 22..
Nak swimming..


Boleh nampak KL Tower dari tingkat 22 ni..


Makcik2 yang tak sabar nak terjun.. :p


Cantik view pool ni..
Pagi2 takde orang..
Kitaorang bertiga lah yang rasmi kan dulu..


Nasib baik air kolam ni tak sejuk sangat..
Tapi kalau naik atas, mengigil jugak la kesejukan..


Rileks je baring tepi kolam ni..
Dapat lah kejap feeling2 release tension..
Memang lupa kan kejap pasal wedding preparation..
HUHUHU!!~






Pool view macam ni cantik.. 
Tapi kecik jela..

Gambar2 mandi yang lain tak boleh letak..
Kitaorang seksi mekci..
HUHUHU!!~ :p


Ni tak tau la apartment atau hotel..
Siap ada pool lagi kat situ..
Tapi kalau swimming, orang boleh skodeng la..
HIHIHI!!~

Pukul 10lebih kitaorang naik dah..
Nak siap2 check out pukul 12pm..

Check Out


Selfie dengan Cik Nad..


Dengan Cik Sarah pulak..


Diaorang berdua ni tak habis2 adjust camera dari malam lagi..
HAHAHA!!~


Haaa boleh pon amek gambar bertiga camni..


Time check in, kemas je katil..
Dah nak balik biasa lah bersepah.. :p


1506 no bilik kitaorang stay 1 day 1 night kat The Ascott KL..


Sempat lagi dalam lift.. :)


Check out nak refund deposit..


Ni barang2 kitaorang duduk 1 malam je..
Kalau 3 hari duduk situ tak tau la banyak mana lagi..
Periuk belanga semua habis kitaorang bawak..
HAHAHA!!~


Thanks girls utk short vacay ni..
Happy sangat..
Memang enjoy habis lah..
Memang gelak je..
Nak tido gelak, nak masak gelak, nak makan gelak..
Seronok!!~

Semoga persiapan kahwin kita bertiga berjalan dengan lancar..
Amin..
Lepas ni kita plan ramai2 dengan husband sendiri pulak ye..
Sayang korangggg!!!!!!!!!!! :)

Total 1 hari 1 malam RM578 untuk extra bed & extra breakfast for 1 person..
Sebenarnye kitaorang tertipu..
Sebab dalam gambar bilik nampak besar giler..
Sekali biasa2 je.. HUHUHU!!~
Sampai ke balik lah masing2 frust..
HIHIHI!!~

p/s : Fuh! habis jugak update entry ni.. 2 3 kali draft sebab panjang menjela.. Huhu.. Y__Y

Love, Rina Ellisa