Followers

Wednesday, 12 February 2014

KLIA2 Trial Operation.

Hi & Assalammualaikum..

11 Jan 2014 (Tues), KLIA2

Staff MAHB yang di senarai pendek kan dapat lah join KLIA2 trial operation ni..
Sy pos gambar kat IG, semua tanya KLIA2 dah bukak ke?
Belum operasi lagi la uolls..
Baru nak trial operation..
Baru nak try run semua sistem..


Ni kekonon booking information..
Flight sy nak pi Don Mueang Bangkok..
First time lak tu sy dengar Airport ni..
International lagi la uolls airport ni.. Huhuhu!!~


Sebelum "berlepas" ada di sediakan breakfast dulu..




Kena check in bag dulu..
Bag bapak besar & berat..
Isik batu ke apa dalam tu.. --'
Memang buat betul2 macam nak berlepas tu.. 


Dah check in, baru dapat boarding pass..


Dah check bag yang besar gedabak & berat tu, kena cary beg kecik ni bawak masuk flight..
Beriya2 macam nak fly betul.. Hihihi!!~
Kak Ana flight ke Jakarta..

Bahagian Departure International..











Agak jauh jugak nak ke departure hall ni..
Berpeluh jugak tiak.. huhuhu :p

Dah kekonon berlepas ke Don Mueang tu, kena tunggu 2jam..
Boring kena duduk je..
Lepas 2jam, baru lah depart..

Bahagian Arrival..
Kat arrival signage banyak takde lagi..
Mengagau jugak la carik jalan keluar..


Tinggi betul escalator ni.. :o



Bahagian collect bag..













Tu laluan ERL..
Dari jalan keluar nampak lagi KLIA sana..

Seronok dapat join.. 
Teruja!
Heeee :p
Selalu duduk opis je..
Sekali sekali dapat join diaorang trial ni, seronokkkkkkkk...
Lagi seronok sebab dapat masuk KLIA2 masa tengah construction lagi..
KLIA2 ni mewah & selesa lagi la daripada LCCT macam stesen bus tu.. 
HOHOHO!!~

Sama-sama lah kita tunggu KLIA2 opening 2 May 2014 nanti..

Love, Rina Ellisa 

2 comments:

  1. Hahahahaha sangat station bus ok LCCT tu. Puduraya pun lagi upgrade kottt ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. mewah lagi Puduraya.. hahahaha :p

      Delete