Followers

Monday, 10 February 2014

P&D Family Fun Day 2014.

Hi & Assalammualaikum..

9 Feb 2014 (Sun), Camar Rimba Taman Botani Shah Alam

Bukan senang nak semua orang free weekend..
2 3 kali jugak tukar tempat, tukar date..
Sepatutnye ni event 2013..
Dah tak sempat nak buat last year, terlajak lah buat tahun ni..

Penat committe members #P&DFamilyfunday2014 fight dalam meeting semua..
Akhirnya nak taknak, suka tak suka semua pilih Taman Botani Shah Alam..
Susah nak organize benda-benda camni..
Pendapat orang berbeza-beza, susah nak puas kan hati semuorang..

Kebetulan minggu busy buat preparation family day ni clash dengan tarikh hantar Kpi..
Tension takyah cakap..
Rasa nak nangis.. HUHUHU!!~
Dugaan babe.. Nak taknak, kena hadap..

Ok lah, jom layan gambar yang super duper banyak! :p


Seronok diaorang naik bus ramai-ramai ye..
Awal-awal bus khas untuk family day kitaorang je ari tu..


Sy dengan kak Faezah pukul 9lebih baru sampai..
Nasib baik baru nak start..

Kitaorang be4 je dalam bus..
Kebetulan aso ramai-ramai naik sekali dengan kitaorang 1 bus..
Riuh rendah!


Banner FamilyFunDay2014..


Baca doa dulu..


Ucapan & perasmian daripada Pengurus Besar P&D..


Lepas rasmi, ada aerobik pulak..
Seronok.. Berpeluh-peluh..
Eh dah lama tak aerobik laaaaaaaa..


Mula kan game kanak-kanak dulu..
Time ni diaorang baru nak start enjin..
Tak aktif lagi..
Tunggu lama sikit..

Mula la game..
Memang happening..
Seronok tengok anak-anak main..
Yang mak pak dok la sorak2..
Semangat!


Kepit balon..


Jalan atas tempurung..
Tempurung susah nak carik kata organizer..
Pakai la benda alah tu.. 


Main jalan atas bata..
Terkangkang-kangkang.. WHAAHAHA!!~
Sikit je lagi nak terkentuttttttt..
HAHAHA!!~



Walaupon dapat no 4, tetap kitaorang happy..
Group purple sek dapat no 4 je..
HAHAHA!!~

Main baling telur



Macam-macam gaya..



Game amek guli guna stick..



Isik air dalam botol..


Game ni sangat lah senang.. 


Memula ok je diaorang berdua ni..
Standby dah nak main game..
Tetiba si Affa (belah kanan) nangis..
Kim (belah kiri) tersepak kaki dia dengan pasir ke macam mana..
Mula la drama time tu..
HAHAHAHA!!~



Firhan dengan Kakak takleh pisah..
Macam anak sy dah..
Pegi sekali naik dengan Kak Faezah..
Tu yang tetiba jadik rapat..
Dah berkepit je sepanjang masa..
HIHIHI!!~

Firhan firhan..

Dah besar nanti, jangan lupe antie ye.. :)








Game tarik upih ni paling best!
Mesti ada anak-anak yang tak penah jumpa pon upih kelapa ni kan..
Time ni baru nak bagi diaorang merasa main..



Macam-macam gaya ada..
Yang Mak Pak seronok tarik upih, anak-anak dah tergolek kat belakang..
HAHAHAHAH!!~



Seronok giler time ni..


Tengok, tergolek-golek la anak diaorang..


Yang ni baru start, dah senget benget..


Dah tergolek, diaorang tetap pegang upih tu..



Hahaha..
Seronok ye anak-anak Kak Ana..


Game baling balon..
Tak dan balon sampai belakang dah pecah..
HAHAHA!!~
Masalah nye dalam balon tu isi air dengan minyak..
Memamg licin la..

Last game kat tepi swimming pool..
Memang semangat betol diaorang ni main..


Terbaring-baring..
Kalau masuk kolam terus memang best!



Sampai masuk kolam dah tu ha..

Semua game selesai, time bagi hadiah pulak..
Seronok budak-budak dapat hadiah..
Firhan paling seronok..
Berlari-lari dia amek hadiah.. :p





Budak-budak memang semua dapat hadiah..
Saje bagi diaorang happy..
Ada bawak balik berkotak-kotak hadiah..
HAHAHA!!~


Antie nurul dengan anak-anak P&D..


Sebelum balik, amek gambar ramai-ramai dulu..


Candid satu kali..


Candid lagi.. :p

InsyaAllah tahun ni kita buat lagi family gathering macam ni..
Kalau sempat lah organize..
Kalau tak, bawak ke tahun depan jugak le.. HUHUHU!!~
Pening kepala nak organize, dah selesai rasa lega..


Firhan pakai topi kakak..
Sebelum balik dia buat drama..
Balik sy naik dengan kak Ida..
Sian dia nangis nak kakak sampai tertido dalam keta.. 
HIHIHIH!!~
Memang enjoy sangat familyfunday2014 tahun ni..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment