Followers

Thursday, 20 February 2014

Wedding Preparation : DIY Sticker Thank You.

Hi & Assalammualaikum..

Mana mana sy survey harga nak tempah sticker paling murah pon 30sen 1pc..
Kalau kita nak guna 1200pcs dah berapa tu..
Ke sy tak jumah tempah sticker yang murah-murah?? 
Beratus ratus ringgit je nak berhabis untuk sticker TQ..
Oh tidak pada sy..
Sy rela diy sendiri dari membazir macam tu.. 
Y___Y
Lupa kan jela hajat nk tempah sticker TQ tu.. 
Wuuuuu~

Masa search mencarik template untuk sticker TQ, macam2 version ada..
Kreatif2 exb2b b2b yang lain tau..
Sampai lah blogger rilla up entry "9 Label Percuma Untuk Dapur Korang"..
Oh ni sangat membantu..
Thanks Rilla! =D

Macam2 template label ada..
Comil2 lak tu..
Pilih je yang macam mana kita nak..
Nak label garam kunyit dan segala benda pon boleh..

Template label tu semua nya PDF..
Cuma bila kita masuk text, auto text pada semua design..
Kalau sape2 pandai adjust pon ok..



Ni sy punya DIY sticker Thank You..
Sangat simple..
Nama pengantin & date pon takde.. :p
Modal beli kertas sticker je..

Total DIY sticker thank you :-
1 pc sticker Thank You sy RM0.01125 je..
Tak sampai 10sen pon 1pc kalau DIY sendiri..
Kalau kita tempah 1200pcs untuk 1pc sticker 30sen..
Kan dah jadi RM360..
RM360 tu macam-macam benda boleh beli tau..

Selamat berDIY kawan-kawan..
Mana boleh jimat, kita jimat..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment