Followers

Tuesday, 25 February 2014

Wedding Preparation : HIV Test Part 2 - DONE.

Hi & Assalammualaikum..

21 Feb 2014 (Fri), Klinik Kesihatan Salak Tinggi

Sebelum semua benda lupa, baik update cepat-cepat..
Dah la otak makin tepu ni.. SobssSobss.. Y___Y

Jumaat lepas sy & eshat amek cuti untuk buat HIV test..
Plan pukul 730 nak ada kat klinik..
Nak amek no giliran awal-awal..
Sebab kat KK Salak ni orang ramai..
Last2, pukul 8lebih jugak baru sampai..

Sampai daftar dulu & bayar RM1 sorang..
Duaorang RM2 la..


Lepas daftar, pegi kaunter 91 untuk isi "borang ujian saringan HIV pra perkahwinan".. 


Nurse suruh check dulu maklumat yang dia print kat sticker tu..
Pastikan semua maklumat kita betul..


Muka ada senyum..
Tapi dalam hati takut..
First time nak amek darah ni..
WUHUHUHU!!~


Lepas tu monyokkkk.. 
Eshat takot-takot kan..
Dia cakap nurse guna jarum besar gilerr.. Y___Y


Borang pon simple2 je..
Takde soalan pelik-pelik pon..

Lepas isi borang semua, bawak semua borang2 ni kat bilik 17 untuk amek darah..
Tunggu dalam 10-15 minit, baru kena panggil..


Senyum kelat..
AGAGAGA!!~
Memula nama eshat dulu kena panggil..


Nurse tengah sapu ubat mati kan kuman..
Sy cakap, nurse letak ubat bius sakit tu banyak sikit..
Sekali nurse cakap.. Ni bukan ubat bius la..
Ni ubat mati kan kuman..
HAHAHAHA!!~
Buat malu je.. :p


Belakang sy tu eshat..
Dia masuk dulu, dia yang habis lambat..
Apa daaaaaa..


Nurse dok pokpek lagi membebel cakap nanti pregnant lagi banyak amek darah..
Kalau takot jangan pandang..


Time ni nurse dah cucuk jarum kat lengan dah..Y___Y


Tak sakit sangat pon..
Jarum pon kecik je..
Rasa macam kita tercucuk jarum jahit tu..
Sakit sikit je..
Seronok ada lah!
Hahahaha!!~

Dah siap amek darah dalam tabung kecik, hantar pi makmal kat sebelah je bilik 17 tu..
Tunggu lebih kurang 15 minit, result pon siap..
Memula dekat test kit sy tu tak kua satu line..
Risau dah ni.. Y__Y
Eshat punya ok je ada satu line..
Lepas tu nurse titik apa tah, kena tunggu jap..
Baru lah ada satu line...
Takot gila..
Ada yang tak kawen ni kang..
HAHAHA!!~


Sementara tunggu result, kita amek gambar dulu..
Eshat hitam!!!
Hahahaha!!~


Alhamdullilah result HIV test kitaorang ok..
Dapat dah lesen L(kursus kahwin) & Lesen P(HIV test ok)..
Boleh kawen dah bila-bila masaaa je..
Wuhuuuuu!!!~ :p

Lepas amek darah, tangan saya lenguh..
Y___Y
Sampai ke petang terasa lenguh nye..
Sabar jela..


Nurse bagi sekali pamplet ni..
Sila la baca.. Boleh tambah ilmu..
Kat KK Salak tinggi ni, diaorang buat sekali test talasemia..
Ada setengah KK tak buat pon..
Tak tau kenapa..
Tapi elok la buat test talasemia ni sekali..
Boleh la tahu status kita macam mana..

Pukul 11 dah setel semua..
Alhamdullilah semua urusan di permudahkan..
Lepas tu, terus pergi klinik gigi register kakcik nak buat braces pulak..

Highly recommended buat HIV test kat Klinik Kesihatan Salak Tinggi ni..
Sangat cepat.. Sebelum tengahari dah setel..
No ni : 03 8706 9001

Dengan harapan tahu lah jenis darah apa lepas HIV test ni..
Sekali tak ada pon tulis kat borang result sekali..
Kalau nak tau jenis darah apa, kena test lagi sekali & bayar RM10..
Memang tidak la nak amek darah lagi..
HAHAHA!!~

Tips :-
- Make sure bawak pen lebih.. Kalau tak berebut nanti dengan tunang masing2
- Copy IC klinik tak minta pon.. Kalau tak bawak pon takpe..
- Kalau nak kurang kan neves, buat2 lah happy pagi tu kat klinik.. Huhuhu
- Pergi klinik awal pagi.. Klinik kesihatan selalu nya ramai orang..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment