Followers

Monday, 31 March 2014

Appointment Dentist 27 Mar 2014

Hi & Assalammualaikum..

27 March 2014 (Thursday), Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi

Huwaaa lama dah tak jumpa doctor..
Gigi pon dah lama tak tukar getah.. 
Last jumpa doc 23 Aug 2013..
T______________T


Kat traffic light, sempat lagi potong kuku.. --'
Busy sesangat gaya nye sampai nak potong kuku pon tak sempat..
Mak cakap esok nak dekat kenduri, ko nak makan pon tak sempat..
Hmmmmmmm...


Lamaaaa tak datang kinikkkk.. :p
Appoinment pukul 930pagi..
Kali ni sampai awal sikit klinik..
Sempat lah belek2 tab dulu..



Taraaaaaaa tukar colour merah dah..

Masuk je bilik, doc cakap nak bukak dah ke arini?
Siap tanya bila lagi wedding..
Doc check gigi semua..
Gigi sy ada yang dah jarang belah bawah... T______T
Doc cakap gusi sy dah bengkak..
Pakai braces lama-lama pon tak elok..


Suci mulus kulit muka masing-masing..
Jangan terpedaya..
Ni adalah faktor cahaya matahari yang panas terik time ni.. :p

Mak dengan kakcik teman haritu..
Setel appoinment gigi sy, terus pegi makan..
Lepas tu terus pergi tengok andung kat hospital..


28 April 2014 jumpa doc untuk bukak braces..
1 jam kata nya bukak nanti..
2 3 hari lepas bukak, datang klinik balik doc pasangkan retainer..
Retainer kena tempah kat lab dulu..

Yeyyyyyy kawen nanti braces dah takde.. :p
Mari sediakan RM650 untuk pakai retainerrrrrrrrrrrr.. --'

Love, Rina Ellisa

Sunday, 30 March 2014

Wedding Preparation : Idea Guestbook

Hi & Assalammualaikum..

Semua gambar2 kat bawah ni, hasil google..
Mintah halal ye tuan punya gambar..
Sy lupe copy dari mana semua..
Sebab mula2 dulu jumpa terus save..
Kalau ingat, boleh credit link sekali..

Kalau tengok, macam-macam jenis guestbook ada..
Kalau jenis yang mewah tu, beratus ratus pon ada harga nye..
Kalau nak jimat, DIY je..
















Untuk guestbook nanti, sy mintak tolong akak angkat time sekolah teknik dulu buat kan..
Kak sue tersangat lah kreatif..
Dulu time-time sekolah kalau dia bagi note-note, tak pernah nye tak lawa..
Note simple je pon dah lawa..
Memang tangan berseni dia tu..

Jadi, untuk wedding nanti, sy hire dia untuk buat guestbook..
Awal-awal dah inform kak sue nak guestbook dia buat kan..
Nasib baik dia layan je adik angkat dia ni..
Hihihihi!!~

Eh lepas sekolah memang takde jumpa kak sue dah..
Selalu contact kat FB, fon je..
Kira nanti wedding sy jejak kasih lepas 8tahun tak jumpa..

Sy request buat tebal..
Sebab nak guna belah laki dan pompuan sekali..
Tak sabar nak tunggu siap ni.. =D

Haritu dah beli border lace, pos siap2 kat kak sue..
Dia nak guna DIY guestbook tu..
Tak sabar nak tengok guestbok tu, tak sabar nak jumpa kak sue..

Kawan2 yang datang wedding sy nanti, jangan lupe tulis wish tau kat guestbook nanti.. 
:)

Love, Rina Ellisa

Saturday, 29 March 2014

Wedding Preparation : Checklist Guest Kad Jemputan

Hi & Assalammualaikum..

Uwaaa lagi sebulan lebih..
Otak dah tepuuuuuuuu tepuuuuuuuuuuuu.. 
Y___Y

Next preparation, buat checklist guest..
Untuk edarkan kad kahwin nanti..
Kena prepare dulu senarai nama guest..
Nanti senang..
Dapat je kad kawen, terus tulis nama & edarkan!

Ni pon pening-pening gak nak buat checklist..
Eh sekarang buat semua benda pon pening la..
Hahahaha!!~

Sebab takot kalau ada yang tertinggal jemput..
Mohon ampun siap-siap kalau sy ada tertinggal nama nanti..
InsyaAllah cuba sedaya boleh ingat balik nama kawan-kawan lama..
Kat bawah ni shortlisted guest yg sy dah bahagi kan siap-siap..
Ni anggaran checklist je..
Total list bila nak pos kad kawen nanti..



Officemates (Planning & Development)
1..
2..
3..
..
..
50..

Officemates (MAHB)
1..
2..
3..
..
..
30..

Ex Officemates (Syarikat Pembinaan Anggerik Sdn Bhd)
1..
2..
3..
..
..
20..

Classmates (UUM)
1..
2..
3..
..
..
20..

Classmates, Cikgu (YPJ Muar)
1.
2.
3.
..
..
30..

Classmates  (SMT Ert Setapak KL)
1..
2..
3..
..
..
40..

Schoolmates, Cikgu (SMT Ert Setapak KL)
1..
2..
3..
..
..
40..

Schoolmates, Cikgu (SMK Seri Sepang)
1..
2..
3..
..
..
30..

Schoolmates (SK Salak)
1.
2.
3.
..
..
20..

BFF
1..
2..
3..
..
..
10..

Blogger
1..
2..
3..
..
..
20..

Vendor
1. MUA
2. OP
3. OUTFIT
4. DJ
5. KHEMAH
6. 

Family
1..
2..
3..
..
..
100..
*Yang family mak uruskan semua nya*

Rasa nye ni je la list buat sekarang ni..
Kemudian nanti kalau ingat, note lagi..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 26 March 2014

Wedding Preparation : Beli Kain Bridesmaid

Hi & Assalammualaikum..

25 March 2014 (Tues), Nilai Square

Balik kerja, terus pergi kedai carik kain bridesmaid..
Rasa macam dah suntuk sangat ni beli kain..
Kawan2 pon dah tanya bila nak bagi kain..

Sampai nilai square, sy terus pegi kedai yang selalu carik kain..
Dapat lah harga murah sikit..
Tapi sebelum tu carik kain chiffon & lining dalam songket..
Dah setel, baru patah balik kat kedai faveret pilih kain untuk bridesmaid..

Sy nak beli kain plain kuning untuk bridesmaid.
Tapi kain yg nak tu, tak banyak dah tinggal..
Tinggal 18meter setengah je kat display..
Puas lah pikir nak buat macam mana..
Nak kena matching dengan design lain la..


Last2, SA kedai tu cadangan kan amek corak design kuning hijau lumut ni..
Daripada RM15 semeter, dapat RM9 semeter..


Pikir punya pikir, amek lah design ni 18meter..
Potong 2 meter asing-asing..
Nanti senang nak agih-agihkan kat bridesmaid..


Kain plain kuning ni pon potong 2 meter asing-asing..
Cuma untuk pengapit je sy bagi 4 meter..


Masa tengok kat kedai warna sama matching..
Bila tengok kat rumah tak matching pulak.. Y___Y
Adoi laaaaaa..
Takpela, malas dah nak pikir..
Kain pon dah beli..
Cuma kena adjust nanti bila design baju ni..

Total :-
RM9 x 18meter = RM162
RM6 x 18meter = RM108
Total semua RM270..



Hasil belian..


Lepas tu terus create group whatsapp..
Senang nak diskus dengan bridesmaid sy..
InsyaAllah sy plan jumaat malam jumpa diaorang sapa yg free..
Nak bagi kain, diskus design & bagitau tugas2 diaorang..

Jumpa nanti korang!

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 25 March 2014

Wedding Preparation : Idea Dress Bridesmaid

Hi & Assalammualaikum..

Rasa tak seronok kalau nanti wedding takde bridesmaid..
Takde kawan-kawan yg sedondon menceriakan majlis..
Jadi, sy pon teringin nak ada bridesmaid nanti..
2 3 bulan sebelum ni dah roger kawan2 rapat untuk jadi bridesmaid sy, dan diaorang pon ok je..
Yeyyyyyyyy!!!~ 

Ok kat bawah ni contoh-contoh dress bridesmaid yg di google..
Lets cikidaut design dan colour-colour yang da bommmmm..

  























  

Ha cantik-cantik semua nya..
Gerammm je tengok sebab lawa sangat.. =D
Kalau di google lagi, macam-macam design dan colour ada..

Design macam mana nanti nak bagi kat bridesmaid ni?
Blurrrrrrrrr.. T____T

Love, Rina Ellisa

Monday, 24 March 2014

Selawat Perdana.

Hi & Assalammualaikum..

21 March 2014 (Fri), Dataran Putrajaya

Alhamdullilah dapat jugak join majlis-majlis macam ni..
Walaupon kitaorang hampir-hampir tak dapat masuk kawasan dataran yg penuh tu..
Y____Y


Ni jem kat bulatan putrajaya .. 
Kereta banyak.. 
Ada yang datang ber bas-bas lagi..
Eshat balik kerja lambat jumaat tu..
Kena lah tempuh jem ni nak masuk..
Dalam tv dah bagitau, dari petang orang dah ramai datang..

Last2 dapat parking jauh sikit..
Mengah turun naik bukit.. 
Sekurang-kurang nye dapat lah jugak amek angin putrajaya malam-malam.. :p






Masuk je kawasan dataran tu, ramai sangat orang..
Kitaorang dapat masuk sini dalam pukul 10malam..
Tahun lepas ada jugak program macam ni..
Time tu kat depan dataran maybank..
Orang tak ramai sangat macam kali ni..
Kali ni ramai sangat orang..

Bagus lah buat program macam ni..
Tarik perhatian anak-anak muda macam kitaorang ni..
Berhimpun sama sama menyambut malam cinta Allah & Rasul..
Seronok je tengok ramai-ramai bawak family, bawak anak-anak kecik dalam majlis-majlis ilmu macam ni..

Love, Rina Ellisa