Followers

Wednesday, 26 March 2014

Wedding Preparation : Beli Kain Bridesmaid

Hi & Assalammualaikum..

25 March 2014 (Tues), Nilai Square

Balik kerja, terus pergi kedai carik kain bridesmaid..
Rasa macam dah suntuk sangat ni beli kain..
Kawan2 pon dah tanya bila nak bagi kain..

Sampai nilai square, sy terus pegi kedai yang selalu carik kain..
Dapat lah harga murah sikit..
Tapi sebelum tu carik kain chiffon & lining dalam songket..
Dah setel, baru patah balik kat kedai faveret pilih kain untuk bridesmaid..

Sy nak beli kain plain kuning untuk bridesmaid.
Tapi kain yg nak tu, tak banyak dah tinggal..
Tinggal 18meter setengah je kat display..
Puas lah pikir nak buat macam mana..
Nak kena matching dengan design lain la..


Last2, SA kedai tu cadangan kan amek corak design kuning hijau lumut ni..
Daripada RM15 semeter, dapat RM9 semeter..


Pikir punya pikir, amek lah design ni 18meter..
Potong 2 meter asing-asing..
Nanti senang nak agih-agihkan kat bridesmaid..


Kain plain kuning ni pon potong 2 meter asing-asing..
Cuma untuk pengapit je sy bagi 4 meter..


Masa tengok kat kedai warna sama matching..
Bila tengok kat rumah tak matching pulak.. Y___Y
Adoi laaaaaa..
Takpela, malas dah nak pikir..
Kain pon dah beli..
Cuma kena adjust nanti bila design baju ni..

Total :-
RM9 x 18meter = RM162
RM6 x 18meter = RM108
Total semua RM270..



Hasil belian..


Lepas tu terus create group whatsapp..
Senang nak diskus dengan bridesmaid sy..
InsyaAllah sy plan jumaat malam jumpa diaorang sapa yg free..
Nak bagi kain, diskus design & bagitau tugas2 diaorang..

Jumpa nanti korang!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment