Followers

Friday, 14 March 2014

Wedding Preparation : Emas Kahwin.

Hi & Assalammualaikum..

1 March 2014 (Sat), Kuala Pilah

Ramai cakap kat Kuala Pilah ni harga emas murah sikit..
Maksud nya murah sikit dari kedai kedai emas yg dah ada nama macam PohKong ke, Tomei ke..
Eshat awal-awal dah bagitau, nanti pergi pilah je beli mas kahwin..
Sy ok je.. 
I follow you..
Orang nak beli kan kite gelang kawen..
Wehuuuuu~

Dari rumah sy ke Kuala Pilah lebih kurang sejam lebih jugak la..
Kitaorang ikut highway lekas..
Untuk tol kitaorang reload touch n go RM30..
Pergi balik ada la balance seringgit dua je..

Semua deret kedai emas kitaorang masuk survey harga..
Ada kedai RM133 segram, ada kedai RM134 segram..
Cuma beza berapa ringgit je..
Ada 2 3 kedai yang ramai orang..
Ada kedai yang takde orang langsung pon..


Untuk emas kawen, sy pilih gelang tangan yg jenis bangle..
Tak minat yg jenis rantai tangan tu..
Tangan sy dah la kecik..
Bila pakai mengelebeh macam nak tercabut..
Eh tak suka laaaaaaa.. Y__Y


Semua design cantik-cantik..
Rambang mata..
Tanya eshat nak beli yang mana pon, dia cakap tak kesah pon pilih yang mana..
Dia pon malas dah layan.. :p
Masuk kedai kedai emas pon, sy terus tuju ke arah bangle2..
Tak rasa nak tengok gelang jenis layan dah..
Wuuuhuuu~


Kedai ni ramai orang..
Lama kitaorang duduk tunggu tokey kedai tu datang layan..
Eshat dah bengang lama tunggu, terus bla..


Coolblog pon ada kat Kuala Pilah ni..
Tapi kitaorang tak rasa pon nak..
Cuma kitaorang mencarik cendol je tak jumpa..
Dah la panas terik time tu..
Kalau pekena cendol kan nikmat!


Menung jauh ke?
 :p



Antara dua design ni jadi pilihan sy..
Yang mana satu sy pilih, tungguuuuuuu.. :p 


Yang ni nampak lebar, tapi nipis & ringan je..


Senyum jeeeeeeee..
Sebab dah dapat emas kawen.. 
HEHEHE!!~
Alhamdullilah, setel dah..
Lepas tu, terus larik pergi KL tempah cake kahwin..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment