Followers

Tuesday, 4 March 2014

Wedding Preparation : Sewa Barang-Barang Pelamin.

Hi & Assalammualaikum..

25 Feb 2014 (Tues), Sg Besi

Setelah sekian lama dalam di lema, akhirnya..
Sy akan DIY pelamin sanding nanti..
Yeahhhh!!~

Pening jugak nak buat keputusan nak DIY sendiri ni..
Macam2 benda kena pikir..
Jadik ke macam apa yang kita nak?
Sempat ke kita nak buat?
Nak kena arrange transport lagi amek barang-barang..
Banyak kena amek risiko kalau dah buat keputusan nak DIY pelamin sanding ni..
Mintak di permudahkan segala urusan sy..
Amin..

Ok, berbalik pada cerita..
Sy tertarik dengan pakej RM160 dari Your DIY Project Supplies ni..
Diaorang suruh datang kedai sendiri tengok barang apa yang ada..
Boleh tengok barang apa yang nak..
Bila sy dah tengok, baru lah boleh imagine nak design pelamin camne..


Bunga kita boleh request nak colour apa..
Nanti diaorang akan gubah kan..


Antara barang2 yang termasuk dalam pakej RM160..


Dapat 2 pcs bunga dalam pakej RM160 tu..


Sy tambah lagi 2 pcs bunga ni..


Toilet pon ada..


Bunga walkway pon ada..
Space area untuk pelamin sy kecik..
Tak dapat guna bunga walkway ni..


Cermin box pon ada..
Mahal sikit la..
Bila kira2 kalau sy amek box cermin ni, dah over budget..
So tak jadik amek..
Kena tukar dengan benda lain..


Sy amek stand flower ni 2 pcs..


Kerusi sanding amek yang ni..


Bantal nikah tambah lagi 1 pc untuk sy duduk nanti..


Sebelum booking, diaorang bagi T&C untuk baca & paham kan..
Dah tengok barang2 apa yang kita nak, isi borang dulu..
Lepas tu diaorang akan check barang2 yang kita nak tu free ke tak..
Lepas tu baru buat payment booking..
Payment booking 50% daripada total semua barang..
RM50 untuk security deposit..
Tempoh sewa 6 hari..
Kalau amek hari rabu, hari isnin next week nye kena pulang kan balik..

Barang-barang pakej RM160 yang sy akan dapat :-
1) Jet besi *lebar 3meter tinggi 3meter
2) Tirai *colour boleh pilih *Sy pilih cream colour
3) Bunga 2 pcs *Colour bunga cream + yellow + mint green
4) Carpet bulu *cream colour
5) Sportlight 2 pcs
6) Platform
7) Lampu jurai 2 pcs
8) Bantal Nikah 1 pc *size small

Sy tambah item :-
1) Kerusi 1pc
2) Kipas 2pcs
3) Payung lace 2pcs *cream colour
4) Kain Bulu 1pc *cream colour
5) Set merenjis 1set
6) Flower Stand berlampu 2pcs *white colour
7) Bunga 2pc *Colour bunga cream + yellow + mint green
8) Bantal Nikah 1pc *size small
9) Bekas Bunga Pahar 2pcs
10) Dulang Leper 1pc *Untuk letak pulut kuning/cake


Yeyyyy!!!
Masih dalam budget..
Tapi kalau di kira betul2 setiap item, lebih sikit dari 500 tu..
Owner tu bagi diskaun sikit..
Alhamdullilah rezeki..

30 April kena collect barang-barang semua..
Mintak2 jadik la nanti bila design pelamin ni..
Takot jugak kalau-kalau tak menjadi..
Neves nak buat pelamin sendiri ni..
WEEEEE!!~

Love, Rina Ellisa

1 comment: