Followers

Saturday, 8 March 2014

Wedding Preparation : Tempah Cake Kahwin.

Hi & Assalammualaikum..

1 March 2014 (Sat), Ainaliez Cake House Pulapol KL

Dari Kuala Pilah, terus pergi KL..
Nak tempah cake kahwin..
Dah lama sangat pending nak tempah cake kat jiran lama eshat..
Hari sabtu tu set appoinment terus pergi kedai dia nak order..

Lokasi kedai cake jiran eshat ni, memang betol2 dalam pulapol..
Sy pon first time masuk kawasan tu..
Sampai KL dalam pukul 5ptg camtu..
Dok lepak kejap sebab owner Ainaliez Cake House tengah jumpa client..


Sementara tunggu kitaorang minum dulu..


Ainal Rashiqah, unik nama dia..
Dia ni jiran lama eshat time eshat kecik2 dulu..
Time tu diaorang duduk kuartes polis kot..
Main makan sama-sama lah..
Kemain throwback lagi masing2 time ni..
HUHUHU!!~

Memula bisnes dia kat rumah je..
Dia pon baru je bukak kedai ni awal tahun aritu..
Bagus muda-muda dah ada bisnes sendiri..


Senyum, tapi badan dah letih giler.. Y__Y
Otak dah macam-macam pikir..
Lagi-lagi nak dekat majlis ni..
Badan otak sama je penat..
SobssSobsss..
Tak sabar nak habiskan preparation ni..


Selfie sementara tunggu Ika (Owner Kedai Kek ni)..
Lama jugak dia diskus dengan client dia..
Tetiba hujan turun..
Waaaaa akhirnya hujan pon..

Tak lama lepas tu, kitaorang pon diskus..
Kitaorang order cake 1kg untuk letak atas hantaran nanti..

photo credit to : shuhadakaldi

Sy request design macam ni..
Cake jenis fondant, luar cake warna mint green, dalam cake rainbow..

Eshat request cake fondant jugak..
Tak kesah design macam mana..
Cuma perisa mesti coklat..
Sy tak makan selain cake coklat..
WUUUU!!~

Nak balik, satu plastik ika bagi roti..
Sebab ahad dia tak bukak kedai..
Nanti membazir je roti tak makan..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Yeay! Sikit lagiii je makcik. Keep calm and do ur wedd preps ye. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh!!! bertahan selagi boleh ni :)

      Delete