Followers

Wednesday, 30 April 2014

Braces Off!

Hi & Assalammualaikum..

29 April 2014 (Tues), Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi

Tak sabar sebenarnya nak bukak braces..
Lama sangat dah pakai..
Doc dah suruh bukak..
Dah sampai masa nye kena bukak..
Busy dengan wedding preparation, nak carik date betul-betul free pon tak sempat..
 
Last2 carik jugak date nak bukak sebelum majlis kahwin..
Baru suprise..
Wehuuuu.. :p
 
Appointment pukul 930pagi, sebelum time tu sy dah sampai..
Masuk je klinik, tetiba je berdebar-debar nak tunggu nama kena panggil..

Masuk bilik baring je, Doc cakap harini bukak braces..
Kena tahan sikit, sebab nak pressure kat gigi untuk cabut bracet..
Serius masa Doc nak cabut bracet tu, rasa macam nak tercabut gigi.. T___T
Sakittttttttttttttt..
 
Lebih kurang 1/2jam je Doc bukak..
Lepas cabut bracet, Doc cuci gigi..
Selalu sy akan jilat gigi..
Bila dah bukak braces, jilat je gigi rasa lain je..
Hihihihi..
 
Dah bukak semua, Doc buat acuan untuk tempah retainer pulak..
Amek acuan gigi atas bawah..
Acuan tu tak sedap..
Rasa getah..
Eeeeyakkkssssssssssssssssss!!! T____T
 

Selfie sebelum braces di cabut..
Amek gambar2 banyak dalam keta dulu..
Hahahaha..
 
 
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Dah takde braces.. :p
Rasa gigi bersih putih berseri je..
Nak makan pon sayanggggg..
Hahahahha..
 
Muka lain sangat..
Yela, 3 tahun pakai braces terasa diri ni cute je..
Cute ke?? Wahahahaha..
Bila dah tak pakai, nampak lainnnnnnnn..
Lepas ni kena datang balik klinik untuk pakai retainer pulak..

Love, Rina Ellisa

Monday, 28 April 2014

Jemputan Majlis Perkahwinan Nurul Rina Ellisa & Muhammad Irsyad

Hi & Assalammualaikum..


Saya dengan penuh kesyukuran menjemput kawan-kawan blogger untuk sama hadir untuk memeriahkan majlis perkahwinan sy dengan pasangan..
Pada 4 May 2014 (Ahad) di Kampung Salak Tengah Sepang Selangor..
Moga dengan kehadiran kawan kawan semua dapat menyerikan lagi majlis. 
Amin..

Kalau tak dapat datang majlis sebelah sy, datang sebelah lelaki pon boleh..
Pada 10 May 2014 (Sabtu) di Putrajaya..

Jemput datang ye semua.. :)

Love, Rina Ellisa

Thursday, 24 April 2014

Free Trial KLIA Ekspress KLIA2

Hi & Assalammualaikum..

24 April 2014 (Thurs), KLIA2

Semua opismate busy dengan preparation utk opening KLIA2..
Sempat pergi trial run semua..
Sy terkulat kulat sorang buat wedding preparation..
Kebetulan sangat wedding sy date dekat dekat dengan opening KLIA2..

Hari hari last keje sebelum cuti kahwin, dapat lah jugak merasa naik erl direct ke KLIA2..
Lepas ni bila nak naik tak tau..


Untuk staff dapat tiket free..
Kalau harga biasa RM2 dari KLIA ke KLIA2..
Ala dekat je pon..
Dalam 7minit macam tu..

We olls yang exicted..
Amek gambar sendiri sendiri je..
Hahaha..


Dah sampai KLIA2, tak turun pon dari ERL..
Duduk je dalam tu, lepas tu patah balik ke KLIA..
Kitaorang pergi time lunch hour..
Nak jalan2 kat KLIA2 pon takda apa lagi..
Kedai pon tak bukak lagi..
Selfie dulu..
Hihihi..


Platform A KLIA Ekpres..
Platform B KLIA Transit..
Semua nampak baru..
Orang ramai tu naik ERL ke KL la kot..
KLIA2 tak bukak lagi, buat apa bawak beg banyak-banyak camtu..
Sempat je bergambar kat mana-mana..
Time ni badan sy pon rasa seram sejuk nak demam..
Tapi gagahkan jugak diri pergi..
Esok nye MC..
Hahaha..

Lunch makan KFC kat MTB KLIA..
Dah la takde set lunch, lepas tu mahal pulak tu..
Grrrrrr..
Love, Rina Ellisa

Open Day KLIA2.

Hi & Assalammualaikum..


Sesiapa free ahad ni, boleh pergi KLIA2..
Ada open day KLIA2 dari pagi sampai petang..
Macam-macam aktiviti ada..
Jangan lepas kan peluang korang jadi yang paling awal sampai KLIA2 nanti..

HR dah keluarkan email mintak sape nak bertugas hari ahad ni..
Tapi apa kan daya, sy tengah bersilat agaknya kat umah weekend ni..
Y____Y

Banyak kerja-kerja kawen tak siap lagi..
Kalau free, pergi dah..
Dapat cuti ganti 1 hari, boleh claim milage, dapat makan free lagi..
Besttttt ooooOOOOooo..
Kalau dapat jadi part of committee open day KLIA2 nanti..
Tapi takde rezeki nak join...
SobsssSobssss..

Happy enjoy sape yang pergi open day KLIA2 nanti..
Amek gambar banyak-banyak tau!

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 23 April 2014

Wedding Preparation : Baju Melayu Family

Hi & Assalammualaikum..
14 Apr 2014, Monday

Runsing sangat nak carik baju melayu untuk family..
Kalau beli yang dah siap paling murah pon seratus lebih..
Haritu tengok kat FB Bak Tailor diaorang ada offer baju melayu RM99 je..
Terus zassssssss terjah FB Bak Tailor..


Kalau lah baju nikah eshat tak buat lagi, memang sy beli siap je kat sini..
Murah dan berbaloi sangat..
Colour yang ada pon cantik-cantik pulak tu..


Mint green pujaan hati ku..
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii apa kan daya..


Cuma service je slow sikit..
Sy buat payment 8 April, 14 April baru dapat parcel.. -.-'
Penat jugak lah kulur kilir ke pejabat pos nilai nak collect parcel ni..
Tapi time tu parcel tak sampai lagi kat situ..
Frustttt jeeeeeeee!!!


Tapi promosi baju melayu RM99 ni sah beli online je..
Tak boleh beli kat butik Bak Tailor..


 Taraaaaaaaaaaa!
Ni baju melayu untuk family sy..
Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
Colour ni bukan yang sy nakkkkkkk Y____Y
Sy nak colour mint green macam kat atas tu..
Silap sy tak whatsapp gambar mint green yang sy nak tu..
Huwaaaa...

Bertambah runsing bila colour yang sampai bukan yang sy nak..
Pikir punya fikir, proceed jela colour ni..
Beli kain ela untuk jubah family pon kena ikut colour ni..
SobssSobssss.. Y___Y


Harga asal RM175, tapi ada promosi jadi RM99 je..
Jahitan dia memang kemas sangat..
Kain pon jenis yang tebal..
Sy beli 2 pasang dulu..
Sebab nak ukur saiz..
Kena beli lagi 3 pasang..
Mintak2 la ada stock lagi..

Love, Rina Ellisa

Johnny's Steamboat

Hi & Assalammualaikum..

11 Apr 2014 (Mon), Johnny's Steamboat Alamanda

Lama dah ajak eshat nak makan kat Johnnys Steamboat..
Haritu lepas amek kad kahwin, baru dapat makan..
Eshat kalau ajak makan kat mana-mana, mesti nak nasik..
Kalau tak, nanti mesti dia cakap makan tak kenyang.. Y___Y

Kat Johnnys Steamboat ni ada set..
Tapi kitaorang amek satu satu..
Nak makan pon sebab teringin je..
Amek banyak2 kang tak habis..


Cendawan..


Ketam ni sy sorang je abiskan..
Eshat tak boleh makan seafood..


Telur puyuh
Eshat sorang je yang makan..


Ikan salmon..
Kena paksa rasa makan..
Errrrrr!! -,-


Daging..


Kitaorang amek kuah soup..


Tengok..
Mesti nak ada nasik jugak..
Nasi goreng ni sedap..


Total semua RM30++..
Lepas jugak hajat nak makan Johnnys Steamboat ni.. :)

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 22 April 2014

Wedding Preparation : DIY Signage

Hi & Assalammualaikum..

22 Apr 2014, Tuesday

Mintak tolong lin design kan signage..
Saje nak manja-mana dengan dia.. 
Hehehe.. :p
Lin pandai sikit design2 guna software ni..



Yang ni first draft..
2 3 kali jugak ubah design..
Nasib la lin layan je permintaan ku..
Huhuhuhu..






Yang ni final draft..
Simple & nice..
Sy suka..
Thank you lin!


Liminate filem ika punya..
Guna time wedding dia dulu pon tak habis..
Guna sikit je time tu..


Signage side sy..
Get ready nak di liminate..








Signage untuk side eshat..
Sy buat kan sekali..
Nanti tak payah dia nak buat kat umah dah..
Buat sekali senang, sekali jalan..



Taraaaaa siap da!
Eshat punya signage banyak gila arrow..
Entah dari sudut mana dia nak letak tak tau..
Hahaha..
Make sure guna ye B..
Tak guna nahas!
Hahahaha.. 
Sempat ugut lagi tu.. :p

Kalau nak mintak lin design kan signage, email kat dia lelean.j.aziz@gmail.com
Tu pon kalau dia layan request orang lain..
Hehehehe..

Oh ye!
Sapa nak plastik liminate ni, roger sy..
Sy ada banyak lebih ni..

Love, Rina Ellisa

Wedding Preparation : Progress Guest Book.

Hi & Assalammualaikum..


Memula Kak Sue bagi gambar ni..
Terus sy macam WOWWWW!!! Cantik nye!!
Tak sabar nak tunggu siap ni..


Gambar second yang ni..
Lagi la sy WOWWWWW!!! WOWWWWWWW!!!!
Hahahaha..
Caya lah Kak Sue..
Sy mintak kak sue buat tebal sikit..
Nak guna belah eshat sekali..

Tak sabar nak tunggu siap guest book ni.. :)

Love, Rina Ellisa

Monday, 21 April 2014

10 Days To Gooooooooooooo!

Hi & Assalammualaikum..


Tarikh hari ini, masa ini, saat ini tinggal 10 hari je lagi nak wedding..
Preparation?
Alhamdullilah setakat ni ok boleh handle lagi..
Cuma dah ada plan larik sikit..
But its ok..
Ada back up plan..

10 hari yang terakhir ni memang dah rasa penat..
Malam tadi pukul 12malam baru stop cat umah nenek, cat bilik bawah semua..
Turun naik tangga, mak jerit2 tengok sy naik tangga tinggi-tinggi..
Huhuhu..

Bangun pagi nak pergi kerja, badan rasa nak demam, kepala berat..
Tapi ada kerja kena setel kan, gagah jugak datang opis..
Rasa macam nak MC je tadi.. 
Mak bagi semangat pagi tadi, suruh pergi kerja jugak..
Makan pon takde selera dah.. T___T

Mengadu kat eshat, dia pon bagi semangat jugak..
Tinggal lebih kurang seminggu je lagi..
Kena all out abis..

Please jangan demam.. Y___Y
Nak demam, nak sakit biar lah tunggu selesai kedua dua belah majlis..

Love, Rina Ellisa

Bachelorette Party Elle Ninos.

Hi & Assalammualaikum..

19 Apr 2014 (Sat), Taman Tasik Empangan Putrajaya

Elle Ninos nickname masa sekolah teknik dulu..
Diaorang guna balik masa celebrate suprise bridal shower weekend aritu..
Memang nyaris-nyaris je lagi nak jadik hulkkkkk kena suprise macam ni..
Hahahaha..
Macam-macam tau diaorang ni.. =D



Sy tak tau pukul berapa diaorang set up semua benda-benda ni..
Masa diskus dalam group whatsapp ada yang bagitau tak dapat datang la apa la..
Siap ada create group whatsapp baru tanpa ku lagi..
Sampai hati korang..
Tacennnnnnnn!! Y___Y
Rupa nya ada suprise utk sy bila last meeting bridesmaid malam tu.. :)



Cute je cake gambar spendar dengan bra.. ^^
Dot dot pulak tu..
Cake ni sedap giler..
Jane rasa nya tempah cake ni..
Tak sempat nak borak-borak sangat malam tu..
Semua macam dah huru hara meng suprise kan diri ku..
Huhuhuhu..
Diaorang ni tau tau je sy makan cake coklat je..




Sampai je tempat kejadian, terus terjah dengan Nad & Umie dengan sorang satu bawak ballon and crown..
And SUPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Sy dengan muka terkejut terpinga pinga.. :O

Patut lah eshat bawak pusing-pusing banyak banyak kali area PICC tu..
Cakap nak jumpa kawan jap nak amek barang..
Padahal dia tak tau tempat diaorang ni kat mana..
Hahahahaha..

Dalam keta sy dah mengamuk giler giler kat eshat..
Dia pergi bawak sy pusing bape juta kali kat tempat yang sama..
Kejap kejap tepon dia bunyi, kejap kejap msg masuk..
Tak pasal-pasal banyak buat dosa dengan eshat malam tu..
Hahahaha.. =D

Sy dah lambat giler nak jumpa bridesmaids semua..
Dah pukul 10mlm, dalam kereta lagik dok pusing pusing tah mana-mana..
Sampai masuk kawasan kuda.. Y___Y
Rasa nak keluar je dari kereta jalan kaki pergi jumpa diaorang semua..
Hahahaha..






Rupa nya ni semua plan my bridesmaid and my fiance..
Pandai korang komplot yerrrrrrrrrrrrrrr.. =D
Sy dah syak something masa eshat bawak pusing pusing kereta bape kali tu..
Ni mesti ada pape budak-budak ni buat..

Sampai je kat situ, hamekkkkkkkkkkkkkkkkkk..
Terus nangis sebab terkejut..
Dah la penat siang keluar mencarik barang..
Lepas tu eshat boleh pulak dia buat lambat2 nak bawak pergi jumpa diaorang semua..
Dengan first day bendera merah lagi..
Memang mental fizikal kacau betul la time tu..
Huhuhuhu..



Amboi pengantin over nye gelakkkkkkk..
Hahahaha..


Ema huru hara tak boleh diam bila bergambar..
Apa ko ingat ni video ke ema oiiiii..
Hahaha..


Diaorang buat tema black yellow malam tu..
Ballon semua black yellow..
I like laa!


Lepas makan-makan, borak-borak, serah barang-barang semua, amek gambar sebelum balik..
Kejap je dapat lepak dengan diaorang semua..





  




Tak cukup lagi bergambar, pergi luar pondok pulak..
Joe siap bagi sportlight lampu kereta lagi suruh kitaorang bergambar ramai-ramai..
Cahaya pon malap malap je kat situ..

  
Dengan Lelean..


 Dengan Ema Bam Bee..


 Ema Bam Bee, Elle Ninos, Lelean..


Dengan Eila & Jane La Beba.. 


Dengan Qiela.. 


Dengan Mimie Azney..


Nad Ned Nod, Elle Ninos, Cik Monopod..


 Dengan Nad..


Dengan Sarah Shiro..
Sarah lah master plan ni..
Semua nya idea sarah..
Thanks sarah!


And last dengan bakal suami saya.. ^^
Nak gedik-gedik jugak bergambar dengan tunang sy..
Hohohoho.. :p


Thank you to all my bridesmaids..
Terharu tak tau nak cakap macam mana dah..
Memang tak sangka korang buat semua ni..
Luangkan masa plan semua ni..
Walaupon semua busy dengan kerja, busy dengan study, sanggup luangkan masa untuk buat semua ni..
 Sayang korang semua!


Thank you bagi card yang penuh maksud wish dalam tu..
Sy rasa wish ema dengan lean paling menusuk kalbu..
Hahahahahaha.. :p

Ada cerita ni..
Masa otw balik tu, sy amek la sampul kad nak baca..
Bukak2 je tengok ada ulat buluuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Terus campak kad tu, menangis2 suruh eshat ambik buang ulat buluss tu..
Berhenti kereta tepi jalan, menangis kat luar kereta macam orang hilang anak..
Hahahahaha..
Eshat pon terbongkok bongkok la carik ulat buluss kat seat..
Adoi la macam mana la boleh ada ulat bulus dalam sampul tu..
Haru biru betol..
Ulat bulu takde dalam plan diaorang malam tu.. 
Esok nye sampai sy rasa nak demam sebab fobia dengan ulat bulussss..
Hahahaha.. :p

Kat bawah nak gambar & wish yang diaorang pos kat IG untuk kenangan sy.. 
:)








Jumpa korang nanti 4 May!
Thank you so much..
Love, Rina Ellisa