Followers

Monday, 21 April 2014

Bachelorette Party Elle Ninos.

Hi & Assalammualaikum..

19 Apr 2014 (Sat), Taman Tasik Empangan Putrajaya

Elle Ninos nickname masa sekolah teknik dulu..
Diaorang guna balik masa celebrate suprise bridal shower weekend aritu..
Memang nyaris-nyaris je lagi nak jadik hulkkkkk kena suprise macam ni..
Hahahaha..
Macam-macam tau diaorang ni.. =D



Sy tak tau pukul berapa diaorang set up semua benda-benda ni..
Masa diskus dalam group whatsapp ada yang bagitau tak dapat datang la apa la..
Siap ada create group whatsapp baru tanpa ku lagi..
Sampai hati korang..
Tacennnnnnnn!! Y___Y
Rupa nya ada suprise utk sy bila last meeting bridesmaid malam tu.. :)



Cute je cake gambar spendar dengan bra.. ^^
Dot dot pulak tu..
Cake ni sedap giler..
Jane rasa nya tempah cake ni..
Tak sempat nak borak-borak sangat malam tu..
Semua macam dah huru hara meng suprise kan diri ku..
Huhuhuhu..
Diaorang ni tau tau je sy makan cake coklat je..




Sampai je tempat kejadian, terus terjah dengan Nad & Umie dengan sorang satu bawak ballon and crown..
And SUPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Sy dengan muka terkejut terpinga pinga.. :O

Patut lah eshat bawak pusing-pusing banyak banyak kali area PICC tu..
Cakap nak jumpa kawan jap nak amek barang..
Padahal dia tak tau tempat diaorang ni kat mana..
Hahahahaha..

Dalam keta sy dah mengamuk giler giler kat eshat..
Dia pergi bawak sy pusing bape juta kali kat tempat yang sama..
Kejap kejap tepon dia bunyi, kejap kejap msg masuk..
Tak pasal-pasal banyak buat dosa dengan eshat malam tu..
Hahahaha.. =D

Sy dah lambat giler nak jumpa bridesmaids semua..
Dah pukul 10mlm, dalam kereta lagik dok pusing pusing tah mana-mana..
Sampai masuk kawasan kuda.. Y___Y
Rasa nak keluar je dari kereta jalan kaki pergi jumpa diaorang semua..
Hahahaha..






Rupa nya ni semua plan my bridesmaid and my fiance..
Pandai korang komplot yerrrrrrrrrrrrrrr.. =D
Sy dah syak something masa eshat bawak pusing pusing kereta bape kali tu..
Ni mesti ada pape budak-budak ni buat..

Sampai je kat situ, hamekkkkkkkkkkkkkkkkkk..
Terus nangis sebab terkejut..
Dah la penat siang keluar mencarik barang..
Lepas tu eshat boleh pulak dia buat lambat2 nak bawak pergi jumpa diaorang semua..
Dengan first day bendera merah lagi..
Memang mental fizikal kacau betul la time tu..
Huhuhuhu..



Amboi pengantin over nye gelakkkkkkk..
Hahahaha..


Ema huru hara tak boleh diam bila bergambar..
Apa ko ingat ni video ke ema oiiiii..
Hahaha..


Diaorang buat tema black yellow malam tu..
Ballon semua black yellow..
I like laa!


Lepas makan-makan, borak-borak, serah barang-barang semua, amek gambar sebelum balik..
Kejap je dapat lepak dengan diaorang semua..





  




Tak cukup lagi bergambar, pergi luar pondok pulak..
Joe siap bagi sportlight lampu kereta lagi suruh kitaorang bergambar ramai-ramai..
Cahaya pon malap malap je kat situ..

  
Dengan Lelean..


 Dengan Ema Bam Bee..


 Ema Bam Bee, Elle Ninos, Lelean..


Dengan Eila & Jane La Beba.. 


Dengan Qiela.. 


Dengan Mimie Azney..


Nad Ned Nod, Elle Ninos, Cik Monopod..


 Dengan Nad..


Dengan Sarah Shiro..
Sarah lah master plan ni..
Semua nya idea sarah..
Thanks sarah!


And last dengan bakal suami saya.. ^^
Nak gedik-gedik jugak bergambar dengan tunang sy..
Hohohoho.. :p


Thank you to all my bridesmaids..
Terharu tak tau nak cakap macam mana dah..
Memang tak sangka korang buat semua ni..
Luangkan masa plan semua ni..
Walaupon semua busy dengan kerja, busy dengan study, sanggup luangkan masa untuk buat semua ni..
 Sayang korang semua!


Thank you bagi card yang penuh maksud wish dalam tu..
Sy rasa wish ema dengan lean paling menusuk kalbu..
Hahahahahaha.. :p

Ada cerita ni..
Masa otw balik tu, sy amek la sampul kad nak baca..
Bukak2 je tengok ada ulat buluuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Terus campak kad tu, menangis2 suruh eshat ambik buang ulat buluss tu..
Berhenti kereta tepi jalan, menangis kat luar kereta macam orang hilang anak..
Hahahahaha..
Eshat pon terbongkok bongkok la carik ulat buluss kat seat..
Adoi la macam mana la boleh ada ulat bulus dalam sampul tu..
Haru biru betol..
Ulat bulu takde dalam plan diaorang malam tu.. 
Esok nye sampai sy rasa nak demam sebab fobia dengan ulat bulussss..
Hahahaha.. :p

Kat bawah nak gambar & wish yang diaorang pos kat IG untuk kenangan sy.. 
:)








Jumpa korang nanti 4 May!
Thank you so much..
Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. syiape kata sy tak baca.. baca okay.. hehhe... lajuuu nye die hupdettt blog.. selonott! Love u bride to be Ell Ninos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe.. Kata pembaca tegar kan.. :p

      Love u to Jane La Beba :)

      Delete
  2. Hahahahahaha! Pasal ulat bulu naik kad kawen tu memang bukan plan ktorg langsung. Hahahaha. Sumpah seriau okay ! Ulat bulu pun nak prank bride to be. Kasi chancelah. :P

    p.s : kite nak cilok gambar yang second last , nak campak dalam entry. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha..
      Boleh buat aku demam dengan ulat buluussss tu makcikkkkkkkkkkkkk Y_____Y

      Seriau gilerrr.. hahahaa..

      Ok amek lah.. =D

      Delete
  3. Haha. Yang tukar surprise semua pakai lelawo, yang disurprise pakai baju bola je.
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la kak..
      Memang betul2 kena suprise la..
      Tak sempat nak melawa macam diaorang.. Hahahaha :p

      Delete