Followers

Sunday, 13 April 2014

Rumah Sewa - Beli Barang Cuci Rumah

Hi & Assalammualaikum..

12 Apr 2014, Saturday

Berapa minggu je lagi nak kahwin, tapi rumah sewa tak sempat-sempat lagi nak basuh..
Weekend haritu walau macam mana pon, kena jugak beli barang2 nak cuci rumah..
Kitaorang kalau boleh nak cari kedai yang jual paling murah..
Nak jimat sebab nak kenduri kahwin.. 
Huhuhu..

Last2 dari KL masa tu, terus singgah kedai Saaka kat pekan Sg Besi..
Dah la time tu hujan renyai-renyai..
Sabar jela..




Kalau boleh, semua benda nak angkut beli..
Nak beli pisau pinggan cawan sudu lah..
Comil2 kot barang2 kat kedai ni..
Kalerfull lagi.. Mana tak rasa nak kaut semua..
Tapi eshat dah warning awal-awal..
Amek yang penting2 untuk cuci rumah dulu..
Barang2 lain kita beli kemudian..
Ok baiklah bossssss..

Masa memilih pon bergadoh..
Sorang nak jenis penyapu macam ni, sorang nak jenis penyodok macam ni..
Macam-macam hal..
Tapi banyak sy menang la bab2 pilih barang.. Ekekekeke.. :p

Ada beli barang kat kedai Saaka sikit, kat kedai Hardware sikit..
Beli segala kunci mangga kat kedai lain..
Kunci mangga pon berpuluh-puluh ringgit..
Mahal nye barang sekarang.. T____T


Ni first round barang2 yang beli kat Kedai Saaka yang dah di sumbat dalam bonet kereta..
Barang2 lain tak sompek nak amek gambar..
Hujan lagi, eshat tak bagi asek amek gambar jeeeeee..
Hahahaha..
Kata excited nak cuci rumah, kena la amek gambar barang-barang yang dah beli..
Habis jugak la RM200 beli barang-barang macam ni..

Barang-barang yang berjaya di beli haritu :-
1) Penyapu sampah
2) Penyodok sampah
3) Mop
4) Penarik air
5) Getah paip
6) Penyapu keras
7) Baldi biasa
8) Baldi mop
9) Payung
10) Selipar
11) Penyakut baju
12) Kunci mangga
13) Berus jamban
14) Selipar jepun

Ada lagi barang kecik-kecik..
Lupa pulak..
Barang-barang dah beli, boleh lah pergi cuci rumah pulak lepas ni..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment