Followers

Wednesday, 30 April 2014

Braces Off!

Hi & Assalammualaikum..

29 April 2014 (Tues), Klinik Pergigian Lisa Alis Bangi

Tak sabar sebenarnya nak bukak braces..
Lama sangat dah pakai..
Doc dah suruh bukak..
Dah sampai masa nye kena bukak..
Busy dengan wedding preparation, nak carik date betul-betul free pon tak sempat..
 
Last2 carik jugak date nak bukak sebelum majlis kahwin..
Baru suprise..
Wehuuuu.. :p
 
Appointment pukul 930pagi, sebelum time tu sy dah sampai..
Masuk je klinik, tetiba je berdebar-debar nak tunggu nama kena panggil..

Masuk bilik baring je, Doc cakap harini bukak braces..
Kena tahan sikit, sebab nak pressure kat gigi untuk cabut bracet..
Serius masa Doc nak cabut bracet tu, rasa macam nak tercabut gigi.. T___T
Sakittttttttttttttt..
 
Lebih kurang 1/2jam je Doc bukak..
Lepas cabut bracet, Doc cuci gigi..
Selalu sy akan jilat gigi..
Bila dah bukak braces, jilat je gigi rasa lain je..
Hihihihi..
 
Dah bukak semua, Doc buat acuan untuk tempah retainer pulak..
Amek acuan gigi atas bawah..
Acuan tu tak sedap..
Rasa getah..
Eeeeyakkkssssssssssssssssss!!! T____T
 

Selfie sebelum braces di cabut..
Amek gambar2 banyak dalam keta dulu..
Hahahaha..
 
 
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Dah takde braces.. :p
Rasa gigi bersih putih berseri je..
Nak makan pon sayanggggg..
Hahahahha..
 
Muka lain sangat..
Yela, 3 tahun pakai braces terasa diri ni cute je..
Cute ke?? Wahahahaha..
Bila dah tak pakai, nampak lainnnnnnnn..
Lepas ni kena datang balik klinik untuk pakai retainer pulak..

Love, Rina Ellisa

4 comments:

  1. Hahahahaha best of lucklah pakai retainer , tak best ! Tu punca gigi kita lari berterabur balik. Kekekekeke. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaa tak best ke pakai retainer?? T____T

      Delete
  2. Hai.. Saya nk tnya.. Saya ada appoinment pasang braces sblum puasa nti.. Dr ckp kena cabut 4 btg gg sblah gg taring nanti.. Tp saya tgh sakit nk tumbuh gg bongsu skrg.. Boleh ke saya nk pasang braces nti.. Takot kna cabut gg geraham bongsu ni jgk.. Hrp dpt bg pendapat.. Tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Farahin.

      Elok awak tanya Doc awak macam mana..
      Minta pendapat dia..
      Lain orang, lain doc..

      Kalau sy, biarkan gigi bongsu baik dulu, baru pergi serah diri cabut 4btg gigi tu.. Heee :)

      Harap membantu awak ea :)

      Delete