Followers

Tuesday, 15 April 2014

Wedding Preparation : Corsage Family Eshat.

Hi & Assalammualaikum..


Kain felt & pin ada lebih..
Lepas tu haritu tengok Cik Ayu update entry diy corsage..
Terus datang idea nak buat corsage lagi..
Tapi untuk family eshat, kenduri sebelah sana..

Sy pilih design paling senang je..
Tapi tak tau lah apa nama design bunga ni.. Y___Y
Malas nak buat yang rumit-rumit..


Amek tutup shakle buat bulatan..


Lepastu gunting bulat-bulat..


Untuk family sebelah eshat, nak buat 35pcs corsage je..
Sikit je ni..


Dah siap potong bulat-bulat..
Comilll..


Daun pon dah siap..
Ikut shape ikut sedap je ni..
Hehehe..




Taraaaaaaaaaaaaaaaa!
Siap dah..
Kejap je buat corsage design ni..
Lekat2 je kelopak bunga tu..
Kalau nak tutorial design corsage ni, klik SINI..

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. ehhhh,mcm felt flower yg saila buat dulu..tp x sempat nak settle kan..dapat dalam belas2 kuntum je..nak continue dah x sempat :(( teringat corsage saila..merah jugak. sobs!

    ReplyDelete
  2. uiii lawa ! bestnye nak kawen . hehe

    ReplyDelete