Followers

Thursday, 10 April 2014

Wedding Preparation : Kad Kahwin Siap!

Hi & Assalammualaikum..

Pagi-pagi 18 March tu call My One Card..
Pukul berapa boleh email first draft..
Excited tau nak tengok kad kawen sendiri..
Hihihi.. :p

Pukul 4lebih email first draft masuk..
Bukak2 je email, kemain senyum lebar..
Suka sangat tengok kad kawen sendiri..


First draft banyak kena betul kan.. T____T


Dah email pembetulan first draft tu, 26 March dapat second draft..
Ada sikit je kena betul kan..


3rd draft semua ok..
27 March sahkan pembetulan dan terus buat last payment..
Dah rasa lega sikit bila draft dah ok..
Tinggal nak collect je..


Akhirnya siap pon..
Puas hati tengok kad kawen sendiri dah ada depan mata..
Yeyyyyy!!! =D

5 April MyOneCard ada call..
Tapi sy tak sempat angkat..
Time tu tengah berkursus..
Bila call back, sabtu tu dah boleh collect kad..
Jadinya, 7 April baru dapat collect kat opis diaorang..


Ni sampul bercetak gold..
Pon bergaduh jugak dengan eshat pilih untuk cetak colour sampul ni..
Sy nak black, eshat nak gold..
Last2 amek jugak gold..
T____T


Ni petunjuk arah belah sy..
Sy suka sebab simple je..


Ni bunting..
Pon sy suka jugak..
Nak simple yang boleh..


Proses tulis nama kat kad..
Stress jugak nak ingat nama member-member..
Eh! Time time macam ni, semua benda sy buat stresss..
HAHAHA..


Prosess hantar kad kahwin..
Sy beli setem 80sen 100pcs..
50pcs untuk sy, 50pcs untuk eshat..
Tapi tak habis guna semua..
Ada lagi lebih beberapa keping..

Ada jugak kad kawen sy bagi by hand je..
Jimat sikit duit setem.. :p

Alhamdullilah proses kad kahwin setel..
Legaaaaaaaaaaaaaaaaa..

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. Kita langsung tak survey nak buat kad dekat mana. Hahahaha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila buat kat tempat kita ni makcik.. berbaloi-baloi.. =D

      Delete
  2. Banyak ya kad rina :) fiza beli yg siap ja trus, edit dan fotocopy byk2 dan lekat kt dlm kad tu. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ada 1000pcs ni fiza.. :)

      waa Fiza DIY sendiri ea.. Jimat2..

      Delete