Followers

Monday, 26 May 2014

Dinner Date - Burgerbyte Bangi

Hi & Assalammualaikum.


24 May 2014 (Sat), Burgerbyte Bangi

Bukan senang si suami nak lepaskan si isteri nak berjimba-jimba ni..
Minta izin nak keluar dengan ema lin, macam-macam soalan eshat tanya..
Hahaha..
Takot sangat lah I buat benda bukan-bukan kan B ni.. :p
First time bagi isteri dia keluar sendiri tanpa dia di sisi.. Cewahhhhhhh!

Nak jumpa ema lin amek barang, bayar barang semua..
Kebetulan sy balik rumah mertua weekend tu..
Senang sikit lah nak keluar..



Kan bola nak start dah ni..
Kat burgerbyte ni pon ada jual jersey..



Antara menu & harga yang sempat snap..
Camera tak lawoooooo..



Dah pilih menu, kena bayar dulu baru boleh duduk..
Bukan makan dulu baru bayar macam kat kedai mamak tau..



Nampak sikit je muka zizang kat bunting tu.. Hihihi..
Burgerbyte ni yang sy tau ada kat bangi & damansara..
Kalau nak detail, boleh pergi laman web Burgerbyte..

Sy tak sudah sudah amek gambar..
Lin paham sebab nanti kawan dia ni nak update kat belog.. :p

Service laju giler..
Kitaorang baru sampai kat meja, tak duduk pon lagi, order dah sampai..
Haaaaaaaaa.. Pantas!!
Berasap asap lagi makanan dalam pinggan tu..



Erma makan Beef Bacon (RM13.80)..



Lin makan Naked Beef (RM18.80)..



 Sy makan Naked Combo (RM18.80)..



Ha nah letak lagi sekali menu sy.. hihihi..
Naked combo ni ada dua pcs..
Satu daging ayam, satu daging lembu..
Tebal isi dia.. Rasa sedap!
Boleh cuba menu ni..



Sebelum makan make sure amek gambar banyak-banyak..
Boleh buat kenangan.. :p


Lagi gambar sebelum makan..
Masing-masing malu nak keluar kan monopod..
Last2, amek guna camera depan lin je..
Kualiti gambar pon so so je la..

Masa kitaorang sampai dalam pukul 8malam macam tu, orang tak ramai lagi..
Meja banyak kosong..
Lepas je kitaorang selfie2 amek gambar, tengok sekeliling dah penuh meja..
Nasib baik cepat sampai..



Total makan 3 orang hari tu..
Make sure, kalau nak makan kat sini perut kena betul-betul lapar..
Baru lah habis burger2 tu & tak membazir..
Yeahhh!!!

Lepas makan dah kenyang, ema bawak kitaorang jalan kat Bangi Gateway..
Sy tak pernah sampai lagi situ..
Sampai2 je, tengok macam ada kedai-kedai baru..
Lebih kurang shopping mall la..




Ada pesta buku kat tengah2 hall time tu..
Harga macam sama je lebih kurang mahal..
Tapi sy sempat lah jugak beli stationery untuk kakcik..
Ema beli buku doa, senang letak dalam handbeg dia..



Haaaa ada jual buku resepi..
Siap ada menu untuk hari-hari lagi..
Tak rasa nak beli, tapi kalau suami beli kan bertambah semangat nak masak lepas ni..
Hahahaha..



Lepas pusing2 kat jual-jual buku tu, carik port nak jadi duduk..
Duduk la 3 orang kat tiang bulat, lepas tu selfie dulu pon boleh.. :p




Maka bayar lah segala barang, amek barang semua..
Sy nak tukar set penjagaan muka yang baru..
Cakap dengan ema, lepas kenduri kahwin nanti nak beli kat dia..
Tu yang amek sekali malam tu..
Nanti dah ada perbezaan ke apa, sy review produk tu..
Mana tau ada yang tengah mencarik produk baru ke..



Kemain glowing lagi muka si lin.. Hahaha..


Tak lama pon melepak dan tak puas borak..
Eshat nak main futsal pukul 11mlm, sy kena balik cepat nanti takde sapa nak amek balik..
Lin pulak joe nak amek dia cepat..
Jadi nya, berapa jam je kitaorang spend time sama-sama.. SobssSobsss..
Takpe2, next time kita keluar lagi ok korang..

Sayang korang!!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment