Followers

Tuesday, 20 May 2014

Pray For Izz Rizqi.

Hi & Assalammualaikum..








Copy status FB adik sy Ika..
Ya Allah..
Saat sy baca status ni, tengah busy buat preparation wedding sebelah eshat..
Meleleh airmata sorang-sorang dalam bilik..
Tak tercakap sebak nye macam mana..
Tengah happy-happy nak di raikan sebelah eshat, family sy dalam keadaan sedih, sebak..
Sedih kehilangan andung ku pon belum hilang lagi..
Di sambung pula dengan sedih sebak berita penyakit Izz..
Ya Allah..

Sy yakin, apa yang terjadi pasti ada hikmah di sebaliknya..
Ya Allah, ringankan lah sakit anak buah ku Izz Rizqi..

*********************************************************************************

Lepas kenduri sebelah sy ahad 4 may tu, Ika bawak Izz pergi hospital..
Pukul 5pagi diaorang ke hospital..
Sy tak sedar pon diaorang pergi..
Memang tidur nyenyak time tu..
Yela penat kenduri pon tak hilang lagi..

Tiba2, pagi tu bangun mak bagitau ika bawak Izz pergi hospital..
Hari selasa baru dapat berita yang Izz ada masalah sikit bahagian jantung dia..
Bertambah susah hati mak..
Mak tak sihat lepas kenduri sy haritu..
Mak berhabis boleh guna tenaga dia untuk kenduri sy haritu..
Tak terbalas jasa mak..

Dah balik rumah, Izz kena kuarantin 2minggu..
Tak boleh bercampur dengan orang yg ada sakit selsema demam & batuk..
Memang ika pantau dia betul2 time tu..
Pantau oksigen Izz selalu..
Selang beberapa hari, ika pergi klinik untuk check oksigen Izz..

Ahad baru ni, ika bawak balik Izz pergi hospital balik..
Sebab dia batuk tak henti..
Kena tahan wad lagi..
Dari wad biasa, bertukar ke wad PICU..
Wad PICU ni macam wad ICU..

Alhamdullilah Isnin 26 May ni dah dapat date untuk refer ke IJN..
Macam lama sangat nak tunggu july baru pergi IJN..
Dekat IJN nanti, baru dapat rawatan lanjut dan mungkin akan dapat date untuk operate..

Ya Allah..
Kecik lagi Izz nak kena operate.. :'(
Kalau itu yang boleh sembuhkan Izz dari penyakit ni, maklong redha Izz..

Pagi tadi ika whatsapp gambar Izz kat wad PICU tu..
Berselirat wayar kat muka Izz..
Luluh hati maklong tatap gambar Izz.. :'(

Izz menyusu direct pon kejap-kejap je..
Selebihnya minum susu guna tiub..
Kalau Izz sakit, nangis lah nak..
Takda apa yang tau Izz buat selain menangis..
Nak bagitau sakit kat ibu pon, bukan kuasa izz untuk bercakap..

Ika tak bagi tunjuk kat mak gambar2 tu..
Nanti bertambah susah hati mak..
Semalam mak call pon dah menangis-nangis..

Semua kerja nak buat teringat kat Izz..
Semua kerja jadi serba tak kena..
Family semua risau kan Izz..
Izz terlalu kecik nak tanggung sakit tu..
Maklong nak taip sakit Izz pon tak sanggup.. :'(

InsyaAllah maklong akan cuba tolong ibu dan ayah Izz mana yang patut dan boleh..
Maklong nak Izz kuat kan semangat macam maksud nama Izz, KEKUATAN..
Doa ibu ayah izz, doa nenek atuk, nenek nyang tok nyang ada untuk Izz..
Doa maklong paklong,paklang,pakteh & makcik pakcik Izz sentiasa ada untuk Izz..
Kuatkan semangat mu Izz..

Tabahkan lah hati adik ku..
Tuhan tak akan uji kita dengan dugaan luar kemampuan diri kita..
Allah sentiasa ada untuk kita..
Berdoa dan teruslah berdoa adik ku..
Jangan kau pedulikan orang-orang yang melemahkan semangat mu..

Maklong rindu Izz.. :'(

Love, Rina Ellisa

17 comments:

  1. Sedih ! Kita pula yang nak menitik2 air mato kat ofis ni. Sabor tau makcik , you need to be strong !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ye Rina... InsyaALLAH Izz Rizqi akan sembuh....

      Delete
    2. Kalau perlukan bantuan bagitahu la... Kita boleh sebarkan nanti.....Yang penting Izz cepat sembuh...

      Delete
    3. InsyaAllah kak.. Apa2 news akan di update kemudian..

      Tq Kak.. :)

      Delete
    4. Apa apa awak tahu cari ktorg semua dekat mana kan ? Ktorg tak left group. Ada je ngan awak , anytime anywhere. Gituuuu.

      Delete
  2. emmmm sedihnya,, sabar ye Rina, semoga Allah melingunggi Izz #prayforizz

    ReplyDelete
  3. Sedihnye baca :'( iz kuat ye nak. Banyakkan berdoa. Aunty doakan izz cepat sihat dan aktif sepwrti baby yang lain ye amin

    ReplyDelete
  4. Auntie Ain doakan Izz cepat sembuh ye.

    Semoga Ika sekeluarga tabah di atas dugaan ini.

    ReplyDelete
  5. sedih baca..harap family nurul byk2 bsabar..baca ni boleh trbyg cmner sengsara ika..baca pun dh menitis airmata inikan ibunya yg melalui saat ini..semoga izz cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Tq kak Faezah..

      Semoga nurul dan family bersabar.. Hmmmm Y___Y

      Delete
  6. moga izz cpt sembuh.. & moga ur family tabah dgn dugaan ni..aamiin..

    ReplyDelete
  7. Allah...be strong baby...aunty yakin bby kuat harungi semua ni.mama & papa bby izz pon kuatkan diri hadapi dugaan ni.aunty doakan bby izz cepat2 sembuh ya sayang.....

    ReplyDelete