Followers

Sunday, 18 May 2014

Shortrip Port Dickson

Hi & Assalammualaikum..

17 May 2014 (Sat), Port Dickson

Tengah leka tengok TV, tiba-tiba dah berita pukul 12pm..
Mula-mula sy langsung tak teringat..
Dah lama tu baru teringat terus wish "Happy Birthday Suami ku" :)

Tahun ni birthday eshat memang tak sempat nak buat suprise apa-apa..
Rasa serba salah, rasa tak syiok, rasa serba tak kena tak celebrate birthday dia..
Tapi nasib baik eshat paham yang kitaorang baru je lepas selesai kenduri kahwin dua-dua belah pihak..
Tapi sy la rasa tak best tak buat apa-apa untuk suami..
Hmmmmm..

Ada la 2 3 hari sebelum birthday eshat kitaorang plan nak pergi shortrip kat Port Dickson..
Pergi mandi laut, naik banana boat ke, naik jetski ke..


Pagi sempat masak nasik goreng dulu..
Lepas tu makan dalam kereta..
Podeh gilerrrr nasik ni.. 
Agagagaga.. :p


Otw sempat lagi selfie..
Muka perantin baru..
Hehehehe.. 

Sampai PD dalam pukul 12lebih macam tu..
Tukar baju semua, turun jalan laut..
Tapi time tu air tengah surut..
Sangat la tak best!







Eshat bawak helicopter dia main-main la kat tengah2 laut yang takde air tu..
Angin kuat.. Asyik jatuh menjunam je helicopter dia.. Hahahaha.. :p


Pantai Port Dickson..

Dah main helicopter, amek2 gambar, hantar semua barang2 tu kat kereta..
Kitaorang naik kayak..
RM20 untuk duaorang rasa nya..
Main lah berapa lama nak..
Kelakar giler rasa..
Dah la air surut tak berapa ada..
Kena la tolak duaorang laki bini kayak tu bawak ke tempat air dalam..
Dah la kayak tu berat nak mati!
Aduiiii..

Nak naik jetski mahal pulak..
RM150 untuk setengah jam..
Eshat cakap kita naik kayak jelaaaaa..
Kayak pon kayak la B..

Agak-agak dah penat tangan mengayuh tu, bawak-bawak la berhenti..
Kang ada terdampar duaorang tengah2 laut tu..
Orang tengok je kitaorang berdua kayak macam takde hala tuju..
Kihkihkih.. :p

Lepas tu pergi makan, siap-siap balik..
Eshat mandi la jugak laut..
Sy tak mandi pon..
Duduk je dalam kayak tu taknak turun..
Seluar je basah.. Badan tak basah pon..
Punya la pemalas nak turun mandi..


Happy Birthday suamiku, sweet 25th.. Hehehe..
Semoga di murahkan rezeki, di panjangkan umur & di lindungi walau di mana suami ku berada..
Semoga u jadi suami yang penyayang, penyabar dengan kerenah i..
Dan romantik sampai kita tua dah bongkok 3 tau!
Sorry tahun ni takde birthday suprise.. T___T

Terima kasih sudi terima i jadi hadiah birthday paling bermakna untuk u tahun ni..
I love so strong bebeh! =D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment