Followers

Friday, 2 May 2014

Wedding Preparation - Beberapa Hari Sebelum Majlis.

Hi & Assalammualaikum..

Sy apply cuti kahwin dekat 2minggu lebih..
Sepatutnya 25hb Apr kerja lagi..
Tapi MC pulak..
Serius minggu-minggu last kerja badan tak sihat sangat..
Badan rasa panas sejuk..
Rehat tidur tak cukup..

25/4 - MC
28/4 - Cuti kahwin
29/4 - Cuti kahwin
30/4 - Cuti kahwin
1/5 - Public Holiday (Labour Day)
2/5 - Cuti kahwin
5/5 - Annual Leave
6/5 - Annual Leave
7/5 - Annual Leave
8/5- Annual Leave
9/5 - Annual Leave
12/5 - Annual Leave
13/5 - Public Holiday (Wesak Day)
Kalau banyak lagi cuti, memang nak apply cuti kahwin sebulan..
Hahaha..
Rasa macam-macam benda tak buat lagi..

Start MC 25hb Apr tu sy memang dah tak duduk diam..
Ke sana ke sini buat kerja..
Risau je kalau demam teruk hari majlis nanti..

25 Apr 2014, Jumaat


Hari jumaat tu last kerja, gigihkan jugak diri dengan tak sihat nye pergi nilai3 dengan mak..
Beli karpet, bunga2 & barang-barang untuk hantaran..
Tu pon kena pegi kali kedua sebab bunga hantaran tak cukupppp.. T___T

Harga karpet ni sy dapat RM50 sehelai..
Sy beli 2 helai untuk letak depan pelamin nikah nanti..


Malam pulak potong-potong kertas terpakai ni untuk letak dalam kotak..
Nak baling gula-gula dan duit kat budak-budak majlis hari ahad nanti..

26 Apr 2014, Sabtu



Esok nya, balik langat nak jemput lagi sedara mara kat sebelah arwah ayah..
Mak cakap tak sedap pulak jemput pesan memesan je kat sedara..
Tu hari sabtu tu, lari sekejap pagi2 balik langat..
Adib drive haritu..
Sy tak larat dah nak drive..
Kepala dah tintong, badan panas..
Dengan ulser lagi ada kat bibir..
Seksaaaaa.. Y___Y

Balik dari langat, singgah kedai borong jajan kat kajang & taman semarak nilai..
Ada perbezaan jugak antara dua kedai borong jajan ni..
Yang tu sy review kemudian entry doorgift nanti..



Hari sabtu malam sedara mara tolong packing kan doorgift..
Pon ada lagi jajan yang tak cukup..
Kena lagi pergi kedai borong.. T___T

27 Apr 2014, Ahad


Orang khemah call nak datang pasang khemah hari ahad pagi..
Seminggu awal khemah dah terpacak depan rumah nenek..
Time ni tak rasa neves lagi..
Sebab terlalu sibuk buat macam-macam..


Kayu api pon dah ada..


Pakjang & poksu tolong buatkan platform pelamin..
Time ika kahwin dulu pon, platfrom kitaorang buat sendiri je..
Cuma platform ika dulu dah tak boleh pakai dah..
Dah repot kena panas hujan..
Pakjang carik ganti kan yang baru untuk sy..
Kalau la arwah ayah ada, mesti arwah ayah yang akan buat semua ni...
Hmmmmmm :'(

28 Apr 2014, Isnin



Hari isnin sy packing cookies untuk bagi sebelah lelaki..
Sambil-sambil tu Izz teman maklong kat sebelah..
Ibu Izz pon tolong maklong sikit-sikit packing cookies.. :)


Malam marathon start jahit langsir untuk rumah nenek..
Sehari setengah siap jahit langsir..
Jahit lurus je.. Senang & cepat..

29 Apr 2014, Selasa


Pukul 9 pagi appoinment dentis untuk bukak braces..
Pergi sorang-sorang je..
Nasib baik mak lepas kan pergi..
Hehehe.. :p


Setel bukak braces, terus pergi CK Rahim kat bangi tu..
Sempat lagi carik tudung untuk family..
Colour baju pon dah ingat-ingat lupa..
Nasib lah kalau kaler tudung tak sama dengan baju nanti..
Hehehehe.. :p


Malam sambung packing doorgift dengan mak..
Time ni rumah nenek memang dah penuh dgn barang2..

 30 Apr 2014, Rabu



Hari rabu dalam pukul 10 pagi sy & eshat pergi amek barang2 diy pelamin dekat sg besi..
Nasib baik pergi 2 kereta..
Kalau 1 kereta je memang tak muat nak isi barang-barang..

Dah amek barang-barang terus chaw balik hantar barang-barang kat rumah..
Tengok sedara mara tungkus lumus tolong packing kan doorgift lagi..
Kalau sy nak buat sorang memang tak sempat.. Y___Y



Malam sepupu datang tolong buatkan hantaran..
Sy tunjuk je contoh design macam mana..
Diaorang akan usahakan buat macam apa sy nak..
Memang kreatif la..
Usik-usik sikit je nak cantik hantaran tu..

1 May 2014, Khamis


Hari khamis pagi diaorang datang sambung buat hantaran lagi..
Part nak adjust jersey tu yang susah..

2 May 2013, Jumaat


Petang amek kak sue kat ktm nilai..
Dia naik bus dari kuala terengganu..
Jauh jugak perjalanan dia..
Dia bertolak pukul 1030pagi macam tu, pukul 7lebih baru sampai nilai..
Budak 3 orang tu nak mengikut..
Memang berperang lah diaraong bertiga dalam kereta..


Pukul 8lebih dah start pakai inai..
Baru start nak pakai, dapat call yang Andung dah takde.. :'(
Time ni tak tau nak cakap apa..
Jiwa sy kosong, fikiran sy kosong..
Ya Allah, masa ni memang berdoa tuhan kuatkan semangat sy..
Untuk teruskan majlis kahwin sy..


Kak sue habiskan siapkan guestbook malam tu..
Sekali kak sue tunjuk, besar gilerrr..
Cantik sangat.. Sy suka.. :)

Get ready untuk majlis akad nikah esoknya..
Bismillah~

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment