Followers

Monday, 9 June 2014

Alfatihah Muhammad Izz Rizzqi Mohd Nizam - Part 1

Hi & Assalammualaikum..


4.4.2014, Jumaat





4 April 2014, lahir seorang waris Atuk Dan & Nenek Ani..
Masa Izz lahir, maklong kursus time tu..
Tak dapat tunggu Izz dan ibu kat hospital..
Dalam hati maklong, melonjak2 nak tengok izz nak jumpa Izz..


5.4.2014, Sabtu



Amboi sedap nya dia tido.. :)







Hari kedua, Ibu Izz whatsapp gambar-gambar Izz..
Tak tentu arah maklong kursus masa tu..
Tak sabar nak tengok izz..


6.4.2014, Ahad



Hari ahad Izz dan Ibu dah boleh balik..
Nenek Ani nak pegang Izz dalam kereta..
Risau dia kalau Ibu Izz yang pegang..
Time ni tak terus balik umah Nenek Ani Salak, singgah umah Wan Rembau dulu..
Family sebelah ayah Izz pon nak tengok Izz jugak..






Maklong tak ingat pulak tarikh gambar ni bila..
Tapi yang maklong ingat, maklong pegang Izz kejap sebelum maklong keluar..
Time ni Izz tidur je..
Kena cium dengan maklong pon tido je.. :)





Sweater merah ni atuk wan rembau beli kan untuk Izz kalau tak silap maklong..
Time ni Izz balik rumah wan..
Ibu Izz berpantang kat sana sekejap..
Kemain putih melepak dengan sweater merah dia..









Hari-hari ibu Izz share gambar Izz kat whatsapp..
Gambar Izz yayak pon ibu izz snap.. Hehehe..
Ada 1 hari tu, maklong tengah makan..
Tetiba masuk je gambar Izz punya yak..
Memang bertuah betul la ibu Izz ni.. :)



Ibu ayah Izz beli kain buaian untuk Izz..
Suka ye duduk dalam tu sampai bedung pon taknak..
Tangan kepak macam tu.. Hihihi..




Gambar ni beberapa hari sebelum majlis maklong..
Maklong selfie dengan Izz sementara ibu izz mandi jap..
Time tu kat rumah nenek rumah neneknyang dah sibuk-sibuk..
Tapi izz duduk baik-baik je dengan ibu kat rumah atas..

3.5.2014, Sabtu



Terima kasih ibu snap kan gambar maklong dengan Izz..
Nasib ada gambar maklong dengan Izz time maklong nikah..
Memang dah sibuk-sibuk time tu, sampai anak maklong sorang ni pon maklong terlupa.. :(
Ni pon dah petang-petang baru maklong dapat bergambar dengan Izz kan..



Izz tidur masa sebelum nak cukur jambul..
Masa izz tengah cukur tu, maklong kat luar pulak tengah makan..
Tak dapat nak amek video Izz.. :(


4.5.2014, Ahad


Dapat pon izz pakai baju melayu sedondon dengan family kita kan time maklong kahwin..
Nasib baik sangat tailor dapat siapkan baju melayu izz..

Bersambung part 2...

Love, Rina Ellisa

5 comments:

  1. YaAllah comelnyaaaa , apa pun awak kena kuat okay makcik. Jangan sedih sedih nanti Izz pun sedih dekat sana. :)

    ReplyDelete
  2. Takziah rina.....masa dpat taw izz dah xdak..ika menangis,asa mcm ika plak kehilangan anak ika..untuk mam izz..be strong ya,izz tunggu kalian disana nanti :)

    ReplyDelete
  3. subhanallah..comelnya izz..semoga rina sekeluarga tabah hadapi dugaan ini ye. Al-Fatihah utk adik izz..

    ReplyDelete