Followers

Thursday, 12 June 2014

Ganti Puasa

Hi & Assalammualaikum..


11 June 2014 (Wed), Rumah Ku Syurga Ku

Dah nak puasa, baru terhegeh-hegeh nak ganti puasa..
Sobs!
Bila dah puasa, teringin nak makan macam-macam..
Jadi, ganti puasa hari pertama sy masak paprik ayam..
Balik kerja terus pergi kedai runcit beli barang2 nak masak..



Nak resepi, klik SINI..
First time ni masak paprik untuk suami..
Nasib baik menjadi..
Kalau tak jadi, nangis sorang-sorang la kat dapur..
Hahahaha..
Nasib baik sedap & eshat puji & request suruh masak laggiiiiii.. :p



Telur dadar eshat tolong goreng kan..
Sebab sy dah kelam kabut kat dapur..
Tinggal berapa minit je nak masuk waktu berbuka..



Sambal cili api mak masak kan..
Semalam mak adik-adik datang ramai-ramai makan kat rumah..
Ni pon nasib ada lebih sikit..
Boleh la buat lauk next day..



Salad favorite sy!
Tapi pahit sikit..
Dah tua kot..




Bila dah pergi kedai beli barang basah, nampak pulak cincau, teringin pulak..
Balik rumah, mintak tolong suami buatkan sirap cincau..
Sodapppp!



Ni la menu berbuka puasa ganti sy hari pertama..



Ni menu berbuka puasa ganti hari kedua..
Kenapa makan ni je?
Alas perut dulu sementara tunggu eshat balik kerja..
Tak syiok la makan sorang2 kalau suami takde.. :p
Dan menu hari kedua lupa nak snap gambo!
Hehehehe.. :p

Marathon nak ganti puasa sebelum sampai nya Ramadhan.
Yeah!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment