Followers

Thursday, 26 June 2014

Menu Makan Malam.

Hi & Assalammualaikum..


25 June 2014, Wednesday

Sejak sejak ni suka dah masak masak ni..
Sedap tu takde la.. Sekurang kurang nya try jugak masak untuk suami..
Dulu time belum kahwin, masuk dapur pon penyegan.. T____T
Biasa lah dah kahwin, automatic memang akan ke dapur tanpa di suruh, di paksa..
Memang akan rela hati..
Nak dapat pahala kan.. :)


Tempoyak goreng..First time buat ni..
Goreng tempoyak, ikan bilis campur dengan cili tumbuk..
Siap msg mak mertua mintak resepi sebab ni favorite eshat..
Pernah tengok mak mertua masak, tapi tengok tengok macam tu jela..
Nak buat sendiri, baru lah sibuk2 tanya resepi.. Hehehe.. :p



First time jugak buat tomyam ni..
Resepi google jeeee..
Tak menjadi sangat laaaaa.. Y___Y
Sy rasa tak sedap..
Tapi eshat cakap sedap je.. Sampai berhirup kuah tu..
Ke dia nak amek hati bini dia je ni????
Huhuhuu..



Ayam goreng.. Di perap dulu ayam ni..
Menu sy mintak kat kak Ana..
Sy suka makan time pergi raya rumah kak ana tahun lepas..
Yang ni menjadi.. Sebab senang je buat nya..



Telur dadar tiap kali makan, mesti nak kena adaaaaa..

Tu je menu simple-simple yang baru belajar masak..
Lepas ni kalau jumpa resepi yang senang-senang boleh la try lagi masak..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. hehehe..pandai adik akak skrg..ok pas dah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. buat tomyam tak menjdi la kak ana Y___Y

      Delete