Followers

Sunday, 22 June 2014

Weekend

Hi & Assalammualaikum..

22 June 2014, Sunday

Nextweek nak puasa dah, jom lah kita kemas rumah..
Lantai dari pindah rumah haritu tak bermop.. 
Pijak lantai pon rasa apa je.. T____T

Bangun je lintang pukang laki bini angkat2 barang yang ada atas lantai..
Lipat karpet, lipat tikar, bukak tingkap luas-luas bagi angin masuk..
Rasa macam nak raya pon ada kemas-kemas rumah..
Hehehehe..


Sy part mencuci lantai je..
Nak masuk bilas bahagian dapur eshat setel kan..
Sakit pinggang membongkok.. T____T


Kena 2 kali bilas sebab air sabun ada lagi..
Terbongkok2 eshat mop lantai..
Hehehe..

Setel tukar cadar, mop lantai, kemas rumah, siap2 mandi lepas tu makan..
Ahad haritu beli lauk kat luar je.. 
Barang basah kat rumah dah habis..
Nak keluar beli barang basah dah malas masing-masing..
Pukul 4 eshat nak gerak pergi bola dah ada game petang tu..
Nak cepat, kita beli jela lauk..

Eshat keluar pergi bola, sy balik rumah mak salak..
Keluar sekali jalan..
Karang eshat dah keluar, sy tak keluar-keluar rumah lagi jawab nya memang tak pergi rumah mak..
Sangat malas nak keluar time-time panas macam ni..
Lagipun dah janji dengan mak nak balik tengahari tu..


Balik rumah mak, tengok askar 3 orang ni ada..
Sibuk sangat lah tanya abang long mana abang long mana..
Abang long pergi main bola laaaaa..



Baby rindu along eh?
Along sampai je rumah, peluk cium macam bertahun tak jumpa.. Hihihi..
Along pon rindu la adik-adik along.. :)

Sy lelap sekejap..
Pukpuk baby suruh dia tidur sekali..
Bila abang2 dia start tarik bentang kolam, dia mencicit la ikut..
Kolam ni dah lama sy sorok kan..
Haritu kemas-kemas barang nak pindah rumah, jumpa balik..
Tu yang dah lama adik-adik tak mandi kolam tu..


Diaorang merengek kat sy nak mandi kolam..
Sy buat tak layan je..
Mak cakap pagi tu diaorang dah berendam lama..
Bila sy lelap je, mak bagi diaorang nak berendam, kemain suka lagi masing-masing..
Pandai lak tu tarik bentang kolam sendiri, tadah air sendiri..


Terjerit-jerit suara diaorang bertiga je kat luar rumah tu..
Kejap-kejap dengar baby nangis, kejap-kejap dengar areef nangis..
Suka korang ye main air..


Petang pukul 4lebih diaorang berendam..
Memang tengah panas sangat time tu..
Bila habis je mandi, ha ambikkkkkkkkkkkk..
Hitam badan masing-masing.. T_____T

Pukul 6 baru sudah mandi, dah kena jerit dengan Adib baru nak stop..
Kalau tak, sampai ke magrib pon sanggup berendam..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment