Followers

Wednesday, 16 July 2014

Mr Diy

Hi & Assalammualaikum..

12 July 2014 (Sat), Seremban Parade

Lama dah tahu wujud nya kedai Mr Diy ni..
Cuma takde kesempatan je lagi nak pergi..
Yang sy tahu kat ampang point ada satu, kat seremban parade ada satu..
Kat seremban parade ni baru je bukak..
Parking je kat LG, masuk je pintu nak ke Mall, tepi belah kiri je Mr Diy ni..
Senang je cari.. Dah membeli terus keluar parking, terus balik..

Weekend lepas ika ajak pergi..
Sy cakap taknak lama-lama pergi sebab dah pukul 3lebih macam tu baru dia ajak pergi..
Kang laki den balik kerja, den tak de kat rumah bising dia.. Huhuhu..


Dari jauh nampak dah excited nak menghabiskan duit.. Kihkihkih..
Masuk je dalam tu, dah tak tentu arah nak start pusing dari mana..


Ada border punch..


Ada aksesori phone..


Ada mask..
Sape2 carik mask ni nak pergi dinner/show pape, boleh la carik kat mr diy ni..
Harga tak sure berapa.. Sebab tak tengok..


Ada beg..


Ada aksesori rambut..


Beg lagi..
Kat bahagian ni sy stop lama sikit..
Rambang mata tengok semua nya nak amek masuk bakul.. HAHAHA...



Beg kecik2 lawo-lawo..


Lepas tu tamak amek sekali 3 beg masuk bakul..


Holder untuk peti ais/fon rumah..


Cover mesin basuh..


Barang-baranq baby pon ada..



Permainan budak..


Alat tulis..


Barang2 nak birthday party..


Penuh satu bakul.. T___T


Proses nak bayar kat kaunter pon cepat..


Dua plastik bawak keluar..
Ni pon dah tolak barang mana yg rasa tak perlu..
Beli barang2 yang nak guna je..
Kang sampai rumah nak menjawab dengan eshat satu hal lagi.. Y___Y
Ni barang sy sekali dengan barang-barang kakcik..


Lepas tu pembelian RM100 ke atas boleh redeem hadiah kat information counter..
Valid 28 June-29 July 2014 je.. Promosi Ramadhan..
Kena isi borang semua dulu..


Dapat lah bekas kaca kuih satu..


Ni barang-barang yang sy beli :-
1) Photo Album - RM6.90
2) Dustbin - RM4.50
3) Fridge Handle - RM2.90
4) Sunglass - RM5.90
5) Cloth Purse (Black White) - RM6.50
6) Cotton Purse (Yellow) - RM5.50


7) USB Mini Fans - RM14.90

Lepas tu dapat lah free sampul raya 1 paket..
Selebih nya barang2 sekolah kakcik banyak..

Gila tengok barang-barang dalam diy ni..
Murah-murah..
Kalau carik perkakas rumah boleh carik kat mr diy ni..
Barang-barang kat sini comil2 cantik2 dan murah pulak tu..


Malam tu jugak gigih susun gambar-gambar kahwin mak dalam album baru beli tu.. Hihihi..
Nanti nak pergi mr diy lagi, nak beli album gambar banyak2..

Love, Rina Ellisa

10 comments:

  1. Dah rebranding kan, tukar nama ke Seremban Prima
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa yke.. tak tahu.. sebab jarang2 pergi sana.. thanks info kak =D

      Delete
  2. adik akak supervisor kt DIY jusco ayer keroh. kalau nak beli ape2, akak kirim je kat dia. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. layke.. lagi senang akak nk membeli.. hehehe..

      Delete
  3. saila suka jgk masuk Mr DIY nie..tp tahap kecomelan dia xleh lawan Daiso la..hehehe!! tp mmg bykkkk pilihan kat Mr DIY tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kan.. geram je tengokkk.. macam2 ada.. :p

      Delete
  4. Amboii ! Kemain tau dia dengan Mr DIY. Yang penting kita nampak kaler kuning. Hahaha. Very Rina ! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. Rina & Kuning dah sinonimm la makcikkkk =D

      Delete
  5. haaaa..tlg laaa..klu masuk mr diy ni mmg susah nk keluar! berjam2 dok dlm tu pun xsdar tau..huhu..kemain shoping nmpk? :p

    ReplyDelete
  6. DIY mmg best, dok lama lama, makin byk isi dlm bakul. kekekee

    ReplyDelete