Followers

Tuesday, 15 July 2014

RinaIrsyad's Wedding - Checklist Wedding Preparation

Hi & Assalammmualaikum..

Time buat wedding preparation, ada beberapa entry yang sy tak post..
Draft dulu peram lama-lama sikit..
Dah lepas majlis, baru lah bukak balik dan adjust mana yang patut..
Banyak jugak entry draft..
Makan hari jugak nak check balik & post.. T____T

Kat bawah ni sy list kan wedding preparation sy..
Rajin-rajin lah klik satu-satu tau..
Harap dapat membantu sesiapa yang buat wedding preparation..
Tak dapat info banyak, sikit pon jadi lah..

Time sy buat preparation kahwin dulu, banyak benda sy google je..
Tengok review2 ex b2b, b2b..
Hasil carian google jugak la banyak membantu sy buat wedding preparation..

Checklist RinaIrsyad's Wedding Preparation :-

2013
1) Wedding Preparation - Dress Lace
2) Wedding Preparation - Kursus Kahwin
3) Wedding Preparation - Wedding Theme Ocean
4) Wedding Preparation - Bestman
5) Wedding Preparation - Idea of Corsage
6) Wedding Preparation - Curtain For Bedroom
7) Wedding Preparation - Type of Pelamin Part 1
8) Wedding Preparation - Dress by AriweddingCouture
9) Wedding Preparation - Survey Official Photographer
10) Wedding Preparation - Tarikh Nikah, Sanding & Bertandang
11) Wedding Preparation - DIY Magnet
12) Wedding Preparation - Dress Glitter Part 1
13) Wedding Preparation GroomToBe - Hunting Kain Nikah
14) Wedding Preparation - Payung Lace
15) Wedding Preparation - Chekclist DIY
16) Wedding Preparation - Idea Doorgift Fridge Magnet
17) Wedding Preparation - Calendar 2014
18) Wedding Preparation - Songket Fouziah Gous & Zhaf
19) Wedding Preparation - Dress Glitter Part 2
20) Wedding Preparation - Barang-barang DIY
21) Wedding Preparation - Checklist Wedding Irina
22) Wedding Preparation - Bridezilla Mode is On
23) Wedding Preparation - DIY Bunga Telur Part 1
24) Wedding Preparation - Kotak Doorgift
25) Wedding Preparation - DIY Bunga Telur Part 2
26) Wedding Preparation - Katil Idaman IKEA
27) Wedding Preparation - Sticker Thank You
28) Wedding Preparation - Wedding Budget by KandaDindaWithLove
29) Wedding Preparation - Idea Baju Bertandang Leuniey & Apek
30) Wedding Preparation - Idea Kad Kahwin
31) Wedding Preparation - Official MUA DONE
32) Wedding Preparation - Official Photographer DONE
33) Wedding Preparation - Baju Nikah Part 1
34) Wedding Preparation - Pelamin Nikah Anganku
35) Wedding Preparation GroomTobe - Baju Eshat Da Siap!
36) Wedding Preparation - Idea Doorgift - Cover CD
37) Wedding Preparation - Idea Doorgift - Botol Jar
38) Wedding Preparation - Henna
39) Wedding Preparation - Baju Resepsi Scha Alyahya
40) Wedding Preparation - Design Songket 
41) Wedding Preparation - Songket Apek & Leuniey Natasha
42) Wedding Preparation - Design Baju Kahwin Lelaki
43) Wedding Preparation - Wedding Checklist
44) Wedding Preparation - Hunting Kain Songket
45) Wedding Preparation - #RandomUpdate
46) Wedding Preparation - Booking DJ DONE!
47) Wedding Preparation - Songket Farid Kamil & Diana Danielle
48) Wedding Preparation - Songket Awal Ashari & Scha Alyahya
49) Wedding Preparation GroomToBe- Tempah Baju Kahwin 
50) Wedding Preparation - DIY Handbouquet

2014
51) Wedding Preparation - Wedges Shoes
52) Wedding Preparation - Survey & Beli Barang Nilai 3
53) Wedding Preparation - Booking Dewan DONE!
54) Wedding Preparation - Kertas Sticker
55) Wedding Preparation - Booking Kompang DONE!
56) Wedding Preparation - Misi Mencarik Pengapit!
57) Wedding Preparation - DIY Doily Paper Colour Part 1
58) Wedding Preparation - Tempah Baju Songket
59) Wedding Preparation - Magnet Sheet Daiso
60) Wedding Preparation - 100days To Go
61) Wedding Preparation - Survey Pelamin by D Shayana Creation Gallery
62) Wedding Preparation - DIY Fridge Magnet 
63) Wedding Preparation - Beli Kain Nikah P & Lining Songket L
64) Wedding Preparation - Stand Cake
65) Wedding Preparation - Prosedur Pernikahan Nikah Negeri Selangor 
66) Wedding Preparation - 3 months To Go
67) Wedding Preparation - Plastik 4Segi
68) Wedding Preparation - HIV Test Part 1 - Mencari Klinik Kesihatan
69) Wedding Preparation - 2 months, 2 week & 2 Days To Go
70) Wedding Preparation - Prada Lace Vietnam
71) Wedding Preparation - DIY Sticker Thank You
72) Wedding Preparation GroomToBe - Sampin Nikah
73) Wedding Preparation - HIV Test Part 2 - DONE
74) Wedding Preparation - DIY Doily Paper Colour Part 2
75) Wedding Preparation - Henna By Wannoorinai
76) Wedding Preparation - Sewa Barang-Barang Pelamin
77) Wedding Preparation - Rumah Sewa
78) Wedding Preparation - Colour Chiffon Tak Sama!
79) Wedding Preparation - Tempah Kek Kahwin
80) Wedding Preparation - Tempah Kad Kahwin
81) Wedding Preparation - Fitting Baju Nikah
82) Wedding Preparation - Emas Kahwin
83) Wedding Preparation - Idea Gubahan Hantaran
84) Wedding Preparation - Booking Canopy
85) Wedding Preparation - Tampak Sticker Thank You
86) Wedding Preparation - Pearl GM Klang
87) Wedding Preparation - Idea Dress Bridesmaid
88) Wedding Preparation - Beli Kain Bridesmaid
89) Wedding Preparation - Checklist Guest Kad Jemputan 
90) Wedding Preparation - Idea Guestbook
91) Wedding Preparation - Submit Borang Nikah DONE
92) Wedding Preparation - Bagi Kain Ela Bridesmaid
93) Wedding Preparation - Corsage Family DONE
94) Wedding Preparation - Kad Kahwin Siap
95) Wedding Preparation - Survey Katil
96) Wedding Preparation - Perfume Hantaran
97) Wedding Preparation - Fitting Baju Songket
98 Wedding Preparation - Corsage Family Eshat
99) Wedding Preparation - Contact Lens
100) Wedding Preparation - Progress Guest Book
101) Wedding Preparation - DIY Signage
102) Wedding Preparation - Baju Melayu Family
103) Wedding Preparation - DIY Bantal Hantaran
104) Wedding Preparation - Beberapa Hari Sebelum Majlis
105) Wedding Preparation - 10 Basic Tip For Low Budget Malay Wedding

Fuh ada seratus lebih entry wedding preparation sy..
Dalam sedar tak sedar banyak jugak..
Seronok pulak bila godek entry2 masa tengah sibuk2 buat preparation kahwin..
Sy rasa puas bila semua preparation sy ada dalam blog ni..
Sy akan letak checklist ni kat tab belah atas dekat dengan header..
Lepas ni kalau tak jumpa ke entry ni, boleh carik belah atas blog ni..
Harap membantu..

Sy tak tahu dari mana datang nye kekuatan, kesabaran, keyakinan, kesungguhan masa buat preparation kahwin ni..
Mungkin berkat doa mak, keluarga & kawan-kawan semua sy menjadi kuat untuk harung persediaan kahwin ni..
Kita nak bina masjid kan, Allah bantu kita dari macam-macam cara..
Kadang-kadang kita je tak nampak..
Syukur sangat..

B2B semua, make sure apa yang kita buat masa wedding preparation di rekod..
Pengalaman & memori tak boleh di jual beli babe! =D
Dengan dah publish nya entry wedding preparation ni, maka lepas ni sy akan buat wedding review pulak..
Bercinta jugak nak buat entry satu satu.. HAHA..
Sekarang sy dah rasa kenapa exb2b lambat review wedding diaorang..
Rupa nya nak kena amek mood dulu baru best menulis panjang lebor.. :p

Next wishlist lepas ni siapkan wedding journal & wedding review..
Yeah!


Amboi suka sangat ni! :p

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. wahhh..banyak sungguh checklist nya tu..terbaik!

    ReplyDelete