Followers

Monday, 7 July 2014

RinaIrsyad's Wedding Review - Handbouquet Fresh Flower

Hi & Assalammualaikum..

Blurr tak tau start dari mana nak buat wedding review..
Bila tengok gambar-gambar, rasa nak buat je review semua sekali gus..
Dah dolod gambar2 masuk, lepas tu blankkkk..
Tak tau nak taip apa.. T___T
Oleh itu, sy rasmikan first wedding review sy dengan HANDBOUQUET FRESH FLOWER ni.. =D

*********************************************************************************

Whatsapp Jane minta dia teman kan pergi Floristika Bangsar nak beli fresh flower untuk bunga tangan..
Sebab baca review exb2b/b2b, fresh flower kat situ murah-murah..
Nak la jugak pergi tengok/beli ke..

Lepas tu Jane cakap, bagi kat dia gambar bunga tangan macam mana sy nak..
Diskus semua dengan dia, last sekali Jane cakap dia beli kat klang je..
Tak payah buang masa nak pergi Floristika Bangsar semua..
Lagipun mak mesti tak bagi keluar jauh-jauh dah time tu..



Credit : SINI

Ni contoh bunga tangan yang sy nak..
Nak warna rose merah, batang bunga tu di balut kain & ada brooch..
Ada lagi 2 3 gambar HB ni.. Tapi carik-carik tak jumpa dah simpan kat mana..
Sy bagitau Jane nak budget RM50 je.. Taknak lebih-lebih..







HB sy dalam proses..
Jane beli je bunga rose kat kedai bunga, lepas tu dia tolong DIY kan..
Esok nya sy nak menikah, baru Jane bawak..
Siap letak dalam bekas isi air lagi taknak bagi layu..
Sekali tengokkkkkkkk..
Waaaaaaaaaaaa cantik nye rose merahhhhh! :)


Jane tahu apa sy nak, macam mana sy nak..
HB ni sy nak guna sekali time nikah & sanding esok nya..
HB rose merah ni boleh matching dengan baju nikah sy putih..
Dan boleh matching jugak dengan baju songket hijau pakai time sanding..
Jadi jimat dah takpayah banyak-banyak HB..


Taraaaa!!
Cantik & simple kan..
Sy suka sangat sangat sangatttttt..
Tq Jane! =D


Nak pakai untuk sanding, Jane kena buang sikit-sikit kelopak bunga yang dah layu..
Dia ikat balik bunga tu time sy tengah bersiap..
Gigih Jane & Kak Sue betul kan balik HB sy.. =D



Taraaa kecik sikit dari hari semalam nya (hari nikah)..
Sebab kena buang sikit bunga tu..
Tapi tetap nampak cantik & simple je..
Suka sangat!!!!


Ni HB pakai dengan baju songket hijau hari bersanding tu..
Nasib baik naik dengan songket hijau ni..

HB untuk bertandang belah lelaki, sy request mintak tolong jane beli kan jugak fresh flower rose putih..
Nak Jane jugak diy kan..
Weeeee.. Mengada-gada kan.. Hahahha..
Jane dah buat kan yang tiptop HB rose merah tu, nak jugak mintak Jane buatkan HB rose putih pulak.. =D


In progresss..
Weee tak sabar nak dapat time tengok gambar ni..
Sy request nak rose putih sebab nak kontra kan dengan baju kahwin sy warna purple..



Simple & Nice..
Sy suka sangat..
Boleh bukak bisness dah ni babe lepas ni..
Hehehehe..



Jane guna balik brooch kat HB rose merah tu..
Sy sangat berpuas hati dengan DIY Fresh Flower by Jane La Beba ni..
Thumbs Up babe!

Ni ada tips sikit kalau nak pilih Hand Bouquet :-
1) Make sure bunga tangan kita tu jangan kecik/jangan besar sangat. Nanti tak balance..
2) Pemilihan warna jugak penting.. Pastikan bunga tangan kontra dengan baju kahwin..
3) Gubahan bunga tangan kena sesuai dengan design baju kita.. 
4) Kalau pakai bunga tangan fresh flower, jangan lupe letak dalam bekas berisi air.. Nanti layu..
5) Last sekali, kena tahu posisi nak pegang bunga tangan macam mana.. 

Love, Rina Ellisa

5 comments:

  1. DIY memang saving banyak Rina.
    Nasib ada kawan yg tak keras tangan. :p

    ReplyDelete
  2. Akak tak sabar nak tunggu review tntg lace baju nikah.
    Eh, ke awak dah review tapi akak yang tak baca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada masa kelapangan nanti sy review ea kak :)

      Delete
  3. yayyyy!! i loike when u loike :))

    ReplyDelete