Followers

Monday, 21 July 2014

RinaIrsyad's Wedding - Reception Day Part 1

Hi & Assalammualaikum..

4 May 2014, Sunday

Pagi bangun, tak boleh buat kerja apa sangat dah..
Tapi terasa busy sangat-sangat-sangat pagi tu..
Arghhhh betul ke ni hari ni majlis kahwin aku berlangsung..
Kehulur kehilir rasa macam semua benda tak ready lagi..
Guestbook corner tak set up lagi..
Meja makan beradap tak set up lagi..
Bungga manggar tak bawak keluar dan macam-macam lah lagi..
Tapi dengan ketangkasan bridemaids sy, semua benda2 tu berjaya di atasi dengan jaya nye..

Nak recall tugas2 kat bridesmaid sedara mara pon tak sempat dah..
Dengan harapan diaorang tau sendiri tugas masing-masing..
Mak andam sampai dalam pukul 10pagi, terus make up..
Itu pon dah lambat start.. Sebab sy nak bersanding pukul 12.30pm..

Tengah make up tu, DJ main kan lagu2 kahwin..
Senyum tersenggih-senggih je dalam bilik.. Seronok!
Rasa tak percaya..
Selalu pergi kenduri kahwin orang je..
Tapi hari tu, merasa kenduri kahwin sendiri..
Seronok tengok tetamu datang, tengok sedara mara kat penanggah pulun habis masak lauk pauk..
Tak tergambar kan perasaan time tu macam mana..
Rasa taknak hari tu berlalu dengan cepat..

Dalam pukul 12lebih macam tu rombongan eshat pon sampai..
Time tu sy tak siap make up lagi..
Kak Huda (MUA) tengah touch up lagi..
Mula dah kelam kabut dalam bilik..
Dengan kawan-kawan datang nak jumpa, nak bergambar..
Semua tak sempat sebab kalut bersiap time tu..
Sedih sangat Y____Y

Tu la, Kak Huda suruh get ready awal-awal nak make up..
Bersiap awal, boleh jumpa kawan-kawan.. SobssSobsss..


 Siap make up, pakai shawl pakai sanggul pakai veil..


Nasib baik semua kerja pakai-pakai tu semua senang..
Sebab dah kelam kabut, semua nya jadi tak tentu arah.. HAHAHA..


Last sekali baru kak Huda pakai kan lipstick..


Siap dah & get ready nak keluar sambut suami.. =D
Time ni make up tak pecah minyak lagi..
Lipstick pekat sangat-sangat..
Bila senyum melekat je kat gigiiiiii.. Y____Y

Rombongan eshat lama dah sampai kat luar..
DJ sampai announce panggil pengantin perempuan keluar.. HAHA..
Alaa rilek la bagi pengantin lelaki berjemur lama sikit.. :p


Rombongan lelaki..
Segak nye eshat!.. :p


Di sambut oleh sedara..


Otw nak sambut eshat..
Berdebar-debar sangat time ni..
Rasa tak sedar pon berjalan.. Sebab semua mata pandang kita kan..
Haiyoooo nervous!


Happppyyy!!


Senyum je walaupon risau kat gigi ade lipstick merohhhhhhhhh..


Tak sabar ye nak isteri sambut..


Salam dulu..


Baru la boleh berjalan sama-sama bergandingan.. Cewah! :p


Time ni ramai amek gambar.. Best best!!


Elok cantik je bridesmaids sy bersusun kiri kanan macam walkway..
Thumb up uolls!!


Terus la berjalan menuju ke pelamin untuk sesi merenjis renjis..

Bersambunggggg..

Love, Rina Ellisa

11 comments:

  1. Bajuuuu cantik sgt dear, hijauu mmg cantik. fewitt

    ReplyDelete
  2. cantiknya rina!! selamat pengantin baru..sori lmbat wish..dah lama xleyh access blog rina..semoga bhgia ke anak cucu! :)

    ReplyDelete
  3. cantiknye awak.....ralit tgk gambar2 awak dari setiap entry wedding dan nikah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Tq sudi singgah setiap entry wedding sy.. :)

      Delete
  4. rinaaa..cntek sgt :) suke sgt tgk!! :)

    ReplyDelete
  5. Rina, nak tanye jap. utk lelaki kan, brooch, rantai tu sume, Rina beli ke or from butik? klw beli, kite nak sewa. hehehehe. butik kite xde kaler gold yg cantik. fruz tol!

    ReplyDelete