Followers

Thursday, 24 July 2014

Shopping Raya

Hi & Assalammualaikum..

20 July 2014, Sunday

2 minggu eshat direct kerja sabtu ahad..
Pulun habis OT nak raya ni..
Kesian jugak tengok dia kerja jeeee..
Sebelum raya, moh la kita shopping raya..
Dah la baju raya nak pakai pagi raya pon tak beli apa lagi..
Haritu busy buat persiapan kahwin, nak tempah siap2 baju raya pon tak sempat nak pikir.. Huhu..


Selfieee~


Sampai dah KL..
Gerak dalam pukul 11 macam tu, 12lebih sampai dah..
KL sesakkkkk!
Kitaorang parking kereta dekat2 dengan jalan tar..
Parking RM15 sekali masuk.. Selalu RM10 je..
Eshat cakap kita berjalan sampai malam baru puas hati bayar RM15.. HAHAHA..
Lepas tu naik monorail je nak pergi mana-mana..
Kang kalau nak kereta, buang masa dalam kereta je bila jemmm..
Tapi penat sikit la kena jalan nak ke monorail..

Dari jalan tar kena jalan kaki sikit naik monorail kat medan tunku..
Sampai sakit2 la kaki jalan kaki.. Hahaha..
Nak shopping punya pasal sanggup redah ni..


Sebelum ke sg wang, times square, masuk pertama complex dulu..
Eshat nak beli seluar jeans..
Tiap2 tahun dia memang akan beli jeans kat sini..
Tahun ni dapat lah paw dia satu jeans kat dia.. Hehehehehe..

Best kedai ni..
Siap boleh orter free lagi..
Tapi design sy nak banyak takde saiz pulakkk.. T___T

Dah setel beli seluar, masuk nagoya nak carik kain langsir untuk mak..
Setel beli kain langsir mak, carik tudung pulak..
Eshat tunggu je tepi, sy dengan kakcik redah je dengan bersesak sesak tu..
Pilih cepat2, bayar cepat2.. Tak sanggup sebenarnya nak redah manusia yang terlalu ramai kat jalan TAR tu..


#ootd tepi jalan..
Tunggu eshat hantar barang2 beli tadi kat kereta..
Lepas tu baru marathon jalan kaki nak naik monorail.. T____T
Dengan panas nya, dengan haus lagi.. Bertahannnn je...

Round2 sg wang takde yang menarik..
Terus marathon jalan kaki lagi ke times square..
Turun naik lagi kat Times Square.. Kakcik je beli baju2 dan kasut..
Kitaorang berdua takde beli apa pon..
Takde yang menarik la pulakkk..


Tiap2 tahun memang akan bawak kakcik shopping raya..
Tinggal dia seorang je.. Adik2 beradik lain dah kerja dah boleh beli barang sendiri..
Tinggal adik bongsu sy sorang ni..
Tak bawak dia jalan2 shopping raya rasa tak best.. Rasa macam ade je tak kena..
Dari kecik sy bela dia.. Suapkan makan, tukarkan pampers, cuci b****k semua..
Rasa kejap je kakcik dah besar kan :)

Dulu kecik-kecik along selalu bawak kakcik jalan2 depan rumah nenek amek angin petang..
Sekarang kakcik dah 14tahun dah pon..
Sejak arwah ayah takde, dekat kitaorang akak abang la kakcik bermanja..
Ayah pergi masa umur kakcik 9bulan..
Haihhh sedih pulakkk.. :'(

Kakcik jadi bestfriend along forever tau!


Along dengan abang long jugak tak beli pape.. Hehehe..



Lepas tu seronok naik tangga ni..
Bila kita pijak je bunyi piano..
Sy siap buat video lagi.. HAHAHA..


Tu dia kakcik shopping.. Raya sakan naaaa..
Dah beli barang2 kakcik, carik tempat nak berbuka puasa..

Jalan2, jumpa station kopitiam..
Boleh la janji boleh makan..


Kakcik makan nasi goreng pataya (RM8.90), milo ais (RM2.70)..
Sy makan set nasi tomyam ayam.. Ada telur dadar, buah, keropok dan air bandung (RM13.90)..
Rasa ok ok la..


Eshat amek set nasi ayam black paper (RM13.90)..
Ada telur dadar, buah, air bandung & keropok..
Rasa pon ok ok la..

Dah kenyang, terus balik..
Esok nak keje dahhhh..


Ni la hasil shopping..
Dapat beli seluar & tudung je..
Eshat carik kemeja & kasut pon tak jumpa apa yang dia berkenan..

Love, Rina Ellisa

4 comments:

  1. Selamat Hari Raya Rina.
    Kosong-kosong ye.
    =)

    ReplyDelete
  2. Kemain shopping ha makcik ni. Hahaha. Kita raya pun pakai baju tunang je. Tak sempat anta kain. T_T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak shopping sangat pon makcikkkk T___T

      Delete