Followers

Wednesday, 2 July 2014

Weekend With Family In Law

Hi & Assalammualaikum..

28 June 2014 (Sat), Ikea Damansara

Mak mertua tak pernah pergi ikea..
Jadi last weekend sy free tak kemana, ajak mak & kakNgah ke Ikea..
Jalan-jalan cuci mata, jalan-jalan sebelum puasa..

Pukul 12lebih gerak dari putra, sampai ikea dalam pukul 1lebih..
Terus carik makanan.. Lapor sangat dah..
Sy tengok nugget kat papan iklan kat highway pon sedapp.. Hahahaha..
Isi perut dulu sebelum pusing-pusing ikea..

Mak mertua nak makan nasik, kakNgah nak spagethi, sy tak kesah pon makan pape..
Kitaorang round dulu tengok kedai makan apa best kat the curve..
Last sekali, makan kat Rasa Thai..
Dapat duduk dalam aircond sejuk sikit.. 
Duduk luar panassss.. 


Tomyam campur ni sedap!
Boleh makan 3 orang.. Udang pon ngam2 diaorang letak 3ekor, sekor sorang..
Kitaorang order telur dadar, paprik ayam..
Telur dadar Thai sepinggan..
Mak cakap macam sikit je 1 pinggan.. Order lagi sepinggan..
Bila sampai kemain besar lagi telur dadar tu.. Huhuhu..
Kita bedal je la makan sampai habis.. :p
Total makan untuk 3 orang kat Rasa Thai RM58..
Makanan kat situ sedap. Boleh makan lagi lepas ni kat situ..


Mak mertua ku & KakNgah Shikin :)
Eshat tak ikut, dia kerja pagi weekend haritu..
Dia OT carik duit raya kata nyaaaa.. :p


#sawancermin

Lepas makan, carik surau semua, baru lah ke ikea..
Pukul 3lebih baru masuk ikea..
Kitaorang pusing-pusing carik surau tak jumpa.. Hahaha..
Ada jual-jual kat luar the curve tu.. Geram je tengok..
Haihhhh skirt baju kat situ memanggil-manggil je..
Usha dari jauh jela.. Y___Y
Tak sempat nak jalan-jalan kedai kat luar tu..
Tujuan utama nak ke ikea..
Karang belek2, pukul berapa nak masuk ikea..

Datang ikea, kalau tak beli pape tak sah la kan..
Lagi-lagi time kitaorang pergi tu ikea tengah sale..
Memang ramai sangat orang..

Sy cuci mata je, ada lah beli 1 2 barang..
Eshat tak bagi beli benda bukan-bukan..
Beli yang perlu je..
Nanti-nanti kita pergi lagi..

Dalam pukul 5lebih dah gerak balik..
Mak mertua tak larat dah nak jalan.. Sakit dah kaki dia..
Mak & KakNgah macam-macam diaorang beli..


Sy beli lapik ikea ni..
RM3.80 tak silap..
Haritu kemas rumah, sy cuci la sekali lapik kaki yang beli kat mydin..
Bila dah masuk mesin basuh, bulu tercabut-cabut.. Y____Y
Dah jumpa kat ikea ni, terus beli..


Pokok bunga RM1.90 je.. 
Saje saje beli nak letak dalam bilik air.. 
Kalau mati pon tak ralat sangat sebab murah.. Hehehehe..
Sy jenis tangan panas..
Dulu ada la beli pokok cili..
Siram 2 3 kali je dah mati..
Hahaha..


Ika kirim ampaian baju ikea.. Sy suka pakai ampaian ni..
Sy dah beli 3 sebelum ni..
Kukuh pon kukuh..
Harga RM24.90 kalau tak silap..
Tapi bawah RM30 la..


Mak mertua bagi mangkuk kuih AVON..
Ni kena jemput orang datang beraya kat rumah sewa ke macam mana.. Hehehehe..
Tq mak! Love u!

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. Amboii sakan makcik shopping. Hahaha. Yeay ! Raya rumah makcik. Yeay ! :D

    ReplyDelete