Followers

Wednesday, 9 July 2014

Wife Day Out!

Hi & Assalammualaikum..

5 July 2014 (Sat), Paradigm Mall

Banyak checkpoint sebelum semua naik satu kereta.. Huhuhu..
Weekend haritu sy kat rumah mak mertua kat putrajaya..
Lin balik rumah mak dia kat salak, ema kat rumah dia kat kajang..
Pagi2 lin pick up sy kat putrajaya, lepas tu amek ika kat area putrajaya, lepas tu baru jumpa ema kat bangi..
Baru naik 1 kereta dengan ema..
Pheww! Banyak sangat check point nyeeeeee..

Haritu keluar gegurl je..
Husband di larang ikut..
Sebab biasa lah perempuan kalau membeli barang kan lama... Huhuhu..
Kalau boleh satu satu kedai kat mall tu nak masuk tengok apa adaaaaa..
Lagi satu, banyak arah tujuan hari tu..


Ema basuh kereta dulu kat bangi..
Jumpa dia kat situ je..
First time jumpa carwash kena beratur macam ni nak cuci.. Wuhuuuu..
Kat bangi ada rupa nya.. Boleh ajak eshat pergi ni.. :p


Selfie dalam keretaaaaaaa...
Maka bertolak lah dari bangi pukul 12lebih ke paradigm mall..
Janji keluar rumah pukul 10pagi..
Janji melayu sangat masing-masing.. HAHAHA..

Dalam pukul 1lebih macam tu dah sampai Paradigm Mall..


Masa jalan2 tu tengok ada showcase kereta mercedes ni..
Sape nak amek gambar free dengan kereta boleh la..
Lepas tu dapat lah free gambar 1 keping..
Lepas tu berebut masing-masing nak amek gambar sekeping tuuuu..


Ada face painting free jugak untuk kanak-kanak..
Nak je sy pergi buatttt.. :p

Lin nak carik barang-barang hantaran dia..
Pusing-pusing lah kitaorang kat Paradigm tu tengok kedai apa yang ada, apa yang menarik..
Sy pon first time sampai situ..

Nampak sephora, mengeletis semua nak masuk..
Kecuali ika je la dia behave jeee..
Sebab dia kureng sikit bab-bab make up ni..


Pose kejap, lepas tu sambung tengok2 barang..


Pose lagi..
Asek kena kacau je ema lin time tengok2 barang..
Kejap2 sy panggil koranggg pandang camera nak amek gambar.. Hihihi..


Sampai cangkung2 haaa..
Lin la borong banyakkkk..
Orang nak kahwinnnn.. Hahahaha..

First time jugak sy masuk sephora ni..
Selalu lalu depan je..
Tak berminat nak masuk.. Bila dah keluar dengan budak-budak ni..
Mula la panjang langkahhh..
Sekali tengok macam2 brand adaaaaaaa..
Juling mata tengok.. Juling jugak mata tengok hargaaaa.. Wahahaha..


Sy tengah carik lipstick warna pink..
Saje2 la ni test..
Sekali tengok harga RM90!
Memang pikir 2 3 nak beli..
Kang balik rumah sape nak menjawab dengan eshat??


Mampu pegang test je la..
Tak mampu lagi nak beli bawak balik rumahhh..
Hahahaha..


Cantik2 jugak lipstick brand shiseido ni..
Kaler smooth je..


Haaa ni la kaler pink yang sy nak tu..
Takpe2 nanti survey kat MAC pulak..
Tengok kalau mampu boleh la beli..
Kalau tak mampu pegang test jela... Y___Y


Dekat sejam dalam tu, time untuk bayor..


Masing-masing sign in member..
Free je..
2 3 hari lepas tu, kitaorang dapat email free gift dari sephora..
Sukaaa sukaaa sukaaaa..
Tunggu bila free je nak pergi sephora nak redeem..

Next kedai, lin nak carik aksesori..
Apa tah nama kedai ni..


Pilih-pilih korang jangan tak pilih..


Selfieee dulu depan cermin..


Gigih ika google hashtag IG bagi kakak dia sorang tu idea..


Dengan b2b! =D
Yeyyyyy lin nak tawen!!!


Selfie dengan adik!
Cermin ni kotor laaa..
Tu nampak gambar ni capuk2..

Setel beli aksesori, ke Victoria Secret pulak..
Masuk je pening bau perfumeee.. T___T


Amboi besar paper beg lin!
Hahahaha..

Setel barang apa yang lin carik, gerak ke Shah Alam..
Nak pergi Karnival Teratak Glam Raya..
Cuci mata, cuci poketttt..
KTGR ni keknis yang anjur kan..
Beratus vendor on9 bawah satu bumbung berniaga untuk hari rayaaaa...


Sempat jugak selfie sebelum masuk stadiummm..

Masuk2 je, fuhhh ramai giler orang..
Berhimpit-himpit.. Macam mana daaa nak tengok2 barang..
Space satu booth ke satu booth terlalu rapat..
Maybe lepas ni diaorang kena kurang kan vendorr..
Tak delah terlalu padatttt...
Semputttt!


Comil je perut scha..


Ada la kitorang jumpa 2 3 orang artis kat KTGR petang tu..
Diaorang pon bukak booth berniaga, jual barang2 pre loved diaorang..
Ada elfira loy, awal, scha..
Booth awal & scha ramai giler orang kerumun depan booth diaorang nak selfieee..
Bukan nye nak beli barang2 diaorang.. Huhuhu..


Blogger Rnadiasabrina pon ada bukak booth jugakk..
Booth dia sebelah booth Liyana Jasmay je..
Tapi sy bergambar jela dengan diaa..
Kecik je diaaa.. Cantik sangat! Muka flawless tau!

Dah round2 tengok apa ada, ada lah beli 1 2 baju..
Ema lin dapat beli baju raya sepasang sorang..
Ika beli jubah untuk mak, sy beli baju raya baby sehelai..
Lepas tu chaw pergi bazar ramadhan kat sebelah stadium..
Fuhhh boleh tahan jugak ramai orangggg..
Bersesak-sesak..
Memang tak larat dah time tu..
Dengan bawak barang kiri kanan lagi..


Duduk lah kitaorang kat dunkin donut untuk berbuka..
Ema lin tak tahan dah nak jalan kat bazar tu..
Sy suruh diaorang tunggu je kat petronas, sy nak carik makanan untuk eshat dulu..


Dapat pon berbuka puasa sekali dengan suami ku.. Weeee :p
Eshat kerja hari tu.. Dia balik pon dah pukul 6lebih..
Sy suruh terus je dia datang kat kitaorang..
Buka sekali..


Masing2 alas perut je beli makanan kat bazar, malam masing2 carik nasik..
Terus lah kitaorang ke kedai makan family Fyn Jamal kat Jijan..
Gilerrr ahhhh berjalan dari siang sampai ke malaammmm..
Eshat dah tanya2 pukul berapa nak balik daahh... T___T
Tomyam kat sini sedap!

Dah kenyang, perut masing2 dah penuh, berangkat lah pulang..
Sy malam tu nak repeat tengok movie transformers midnight dengan ika..
Eshat tak puas tengok transformers 3D haritu..
Elok je movie start 10 15 minit, sy berdengkur dalam wayang.. HAHAHA..
Lantak la bunyik bising ke apaaa..
Asal kan dapat tidoooo..


Masuk Kaison kat Paradgim Mall..
Eh comil2 la barang2 kat dalam tu..
Tahan je nafsu nak membeli macam-macam..
Last2 ada jugak terbeli..
Beli lapik makanan & perfume bilik...


Nak beli lipstick shiseido kat sephora tak mampu, dapat lah beli blusher NYX RM34..
Blusher pon dah nak habis.. Dapat lah jugak beli satu barang..
Yang warna putih tu kad ahli..
Second purchase kat sephora dapat lah 10% nanti..


Ni lah hasil membeli hari tu..
Ni pon sekat-sekat habis dah membeli..
Kang beli banyak2, sape nak jawab dengan eshat??

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Syoknyer kuar ngan geng2...lama dah xkuar ngan geng2..sllu ngan bff..tu pun cukup best dah...cantiknyer bj polkadot tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok cik mah.. Cepat buat gathering dgn kawan2.. =D

      Delete