Followers

Sunday, 31 August 2014

NadiaWan Solemnization

Hi & Assalammualaikum..

29 Aug 2014 (Fri), Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya

Hari jumaat tu macam kelam kabut sikit.. Terkejar-kejar..
Tengahari pergi tengok nenek sebelah abah kat hospital seremban..
Balik petang tu, beli makanan kejap kat uniten..
Singgah rumah MIL makan solat jap, terus siap2 nak pergi nikah wadNad..

Fuhhhh..
Makan pon laju-laju.. Sompot!
Eshat kena jadi dulang boy haritu..
Tapi di sebabkan kitaorang lambat, rombongan dah gerak dulu ke masjid..
Kitaorang datang kemudian..


Sampai je masjid, nampak kereta Wan..
Berkilat kilat kereta pengantin haritu.. =D


Sampai masjid terus carik kelibat nad..
Mana lah pengantin ni..
Tengok ramai sangat orang..
Ohh rupa nya ramai orang nak menikah haritu..
Dah nampak rombongan nad dari jauh, terus la join rombongan sementara tengah tunggu semua nya..

Tapi si pengantin ni tak reti duduk diam..
Kehulur kehilir dia dengan HB dia tu..
Neves katanya..
Haaaaaa baru awak tahu rasa nya nak menikah macam mana.. Hahaha..


Hantaran daripada Wan untuk Nad..


Hantaran daripada Nad untuk wan..
Haihhh mengancam betul la buah epal merah tuuuuuuuuuuu.. :p


Rasa nya NadWan pengantin yang ketiga nikah haritu..
Kebetulan tok kadi diaorang kena tukar last minute..
Kena tunggu tok kadi lain sampai..
Yang si wan pon tak duduk diam dah..
Kehulur kehilir bergambar dengan kawan-kawan dia..


Khutbah nikah diaorang pon tak lama..


Ramai sedara mara kawan2 pengantin datang haritu..
Wan nampak sangat muka dia neves.. Hihihi..


Alhamdullilah dengan sekali lafaz je sah dah Nad & Wan jadi suami isteri..
Yeyyyy nad jadi puan dahh.. Kita geng makcikkk!! =D


Tak hilang lagi muka neves wan tu.. Hihihi..


Alhamdullilah majlis haritu berjalan dengan lancar..


Turn nad pulak sarung cincin wan..


Family baru nad & wan..


Dulang boys NadiaWan Solemnization..
Import khas dari zaman sekolah2 lagi.. Hahaha..
Diaorang ni ada datang kemudian..
Nasib baik la sampai majlis tak start lagi..
Dapat lah semua tengok NadWan nikah haritu..


Pengantin lama & pengantin baru.. =D
Sama-sama kita menjaga rumah tangga hingga ke syurga.. InsyaAllah..


Gambar ni gelap pulak..
Tapi nak upload jugak.. Tak kiraaaaaaa!!
Selamat melayari bahtera rumah tangga makcikkkkkkkkkkkkkkkkk!! =D
Jaga wan baik-baik..
Ramai peminat fanatik wan tu.. Bahaya bahaya.. Hahaha..

Tak sabar nak tengok awak sanding pulak makcik..
Semoga urusan awak di permudahkan..
Tak lama je lagi ni..
Lepas ni boleh tutup buku wedding preparation dah..
Kena bukak buku resepi pulak.. Hahaha..



Oh yea, sarah pon ada haritu..
Ni semua club bini bini gangster.. Hahaha..

Nak tengok gambar nikah nad yang cantik2 lagi, boleh search IG OP dia @darilensastudio..
Tak sabar ni tunggu Puan Nad update blog dia pasal akad nikah dia ni..
Hehehe..


And last gambar tuan belog dengan cinta hati dia.. Huhuhu..

Love, Rina Ellisa

Saturday, 30 August 2014

Hadiah Penghujung Syawal :)

Hi & Assalammualaikum..

25 Aug 2014, Monday

Kalau ikut rekod calendar Woman Log, 22 Aug 2014 sepatutnya sy dah period..
Tapi hari sepatutnya period, takde pape yang belaku..
Ok takpe kita tunggu esok ada ke tak..
Pon takde pape yang belaku..
Jadi, hari hari berikut nya pon sy buat tak tahu jela..

Gigih lagi melasak masa lin nikah..
Gigih lagi pakai wedges tinggi-tinggi.. Huhuhu..
Tapi sabtu lepas je balik dari rumah lin tu, sy dah start rasa sakit-sakit tekak..
Badan rasa nak demam semua..

Tapi simpton simpton period tu ada..
Macam perut membuncit macam selalu nak datang period tu..
Sampai la 25 Aug malam, tergerak hati nak test..
Siap suruh eshat balik awal sikit kerja..
Nak pergi watson nilai beli pregnancy test..

Sekali kat watson nilai takde yang digital punya brand clear blue..
Pasrah jela beli yang manual punya..
Sebab nak sangat-sangat test malam tu..

Sampai je rumah, tak lengah dah terus masuk toilet test..
Berdebar-debar giler time tu..
Macam mana kalau result negative?
Mesti reaksi eshat tak happy kan?
Macam-macam la pikir time tu..

Bila dah guna pregnancy test manual brand blue tu, tunggu lebih 10 minit pon result tak keluar..
Dah libas-libas banyak kali pon tak keluarrrr..
Haikkkkkkkkkkkkkk???
Ni mesti manual test tu tak boleh pakai..

Lepas tu, terus terpikir pregnancy test digital yang sy beli nak bagi hadiah kahwin lin ada..
Haaaa guna jela dulu yang tu..
Sebab dah tak sabar sangat-sangat nak test kan.. Hihihi..
Tapi, esok nya jugak sy pergi beli lain ganti balik hadiah lin tu..
Rupa nya kat farmasi BBST ada..
Buat penat je pergi watson nilai..

Masuk je toilet, test sorang-sorang guna digital punya..
Nak keluar toilet pon berdebar-debar time tu..
Eshat memang dah tunggu kat luar..
Tunggu kejap dalam 2 3 minit loading..


Tak lama tu keluar la result "Pregnant 2-3"..
Ya Allah.. Syukur alhamdullilah..
Tuhan dah makbul kan doa sy & suami..
Happy sangat-sangat.. Speechless!
Sy terus peluk eshat time tu.. T___T
Sebak tetiba.. Tapi airmata taknak keluar.. Hihihi..


Bersepah sikit atas katil malam tu sebab guna manual & digital test..
Perasaan excited melebihi segala-galanya..
Pukul 11 baru start masak malam tu..
Dah lewat malam baru rasa lapar masing2.. Huhuhu..


Ni manual test yang beli kat watson nilai tu.. Harga RM24.90
Sekali tak function pon! -.-


Malam nak tidur tu, kitaorang dah berangan macam-macam..
Rasa macam mimpi pon ada.. Huhuhu..
Tapi, masing2 taknak sangat terlalu excited sangat malam tu..
Sebab nak double confirm dulu kat klinik..
Esok pagi nya kitaorang plan pergi klinik nak confirm kan sy pregnant dah berapa minggu..

26 Aug 2014 (Tues), Klinik Fuziah Kota Warisan Sepang

Masuk je klinik bagitau nak check pregnant..
Tunggu jap.. Lepas tu pembantu klinik tu bagi bekas nak kan sampel air kencing..
Nak test untuk sahkan pregnant ke tak..


Alhamdullilah sy confirm pregnant 5minggu..
Mintak izin kat doc nak panggil husband masuk..
Eshat masuk je kat pintu, doc bagitau betul la ni pregnant..
Baru macam nak fefeling dalam drama dalam tv, "tahniah isteri awak mengandung!"
Tapi nan hadoooo pon.. Hahahhaa...

Setel double check up kat klinik, terus masuk office..
Haritu tu senyum jela sebab dapat berita gumbira.. :)
Lepas tu call mak, call mom in law bagitau..
Rasa nak menitik airmata masa bagitau diaorang semua..
Rasa sebakkk.. Tapi tahan je..


Mata bengkak sebab malam tu nak tido menangis beriya-iya.. Huhuu..
Menangis sebab masa sy nak tidur, terdengar macam mak panggil sy "Along"..
Dengar memang jelas..
Ya Allah time tu terus tersentap.. Terus menangis teresak-esak..
Tak tahu la kenapa..

Love, Rina Ellisa

Celebrated Birthday EmaLinRina

Hi & Assalammualaikum..

26 Aug 2014, Tuesday

Haritu dah datang rumah ema makan-makan..
Next turn rumah sy pulak makan-makan..
Malam tu masak kari ayam, goreng sayur, sambal cili api, telur dadar..
Gambar takde pulak..
Kat ema ada rasa nya..
Nak tunggu dia whatsapp berkurun tunggu.. Huwaaaaaaaa..

Mula2 ema tak dapat join..
Dah nak petang baru dia bagitau balik dapat join..


Kebetulan berkumpul ramai-ramai malam tu, sambut sekali birthday girl..
26 Aug tu hari jadi ema, 11 Jul birthday lin, 23 sept hari jadi sy..
Plan dengan lin mintak dia beli kan cake siap2..
Lepas tu suprise kan ema kat rumah sy nanti..
Lagi satu, tulis terus nama kitaorang bertiga..
Sambut sekali.. Hahahaha..


Ema & husband dia..
Terkejot ema kena suprise cake.. Sy & lin siap nyanyi lagi bawak cake dari dapur.. hahaha..
Si para lelaki melepak kat luar rumah..


Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki melimpah ruah lepas ni ma, Amin..
Dan berbahagia selalu di samping suami tercinta..


Nak jugak bergambar bertiga..


Birthday girl potong cake separuh..
Cake beli berapa slice je..
Bukan nya makan sangat pon..
Lebih nak celebrated tiup lilin potong cake je..


Lepas tu turn ema dengan sy pulak suprise kan lin dengan hadiah kahwin dia..
Bertukar2 turn suprise malam tu.. Hahaha..

Lepas tu lin & joe la jadi mangsa bahan borak malam tu..
Kata pengantin baru.. Memang habis2 la kitaorang usik.. Ekekekek..


Suka gambar ni.... =D


Gambar candid..
Kena prank dengan Ery..
Sabor jela..
Dengan sy pon tertipu pandang hujung nunnnn..


Sebelum balik bergambar dulu ramai-ramai..
Pukul 12lebih baru diaorang gerak balik..
Jemput datang rumah lagi kawan-kawan..
Next jom serbu rumah linnnnnnn!!

Love, Rina Ellisa

Friday, 29 August 2014

JoeLean Solemnization Part 2

Hi & Assalammualaikum..

23 Aug 2014 (Sat), Desa Salak Permai Sepang

Kitaorang gerak sekali dengan rombongan joe tengahari tu..
Tapi sy & eshat tunggu kat tepi bustop atas rumah lin..
Lagi 5minit pukul 3ptg, nampak tok kadi naik skuter masuk taman rumah lin..
Pengantin lelaki otw lagi..
Pukul 330ptg baru start majlis..


Ni lagi 2 minit nak sampai rumah lin..
Lin dah gelisah whatsap tanya kat mana kat mana..
Sebab tok kadi dah tanya2 mana pengantin lelaki..




Joe sampai, berhenti bawah pokok kejap pakai kan dia sampin..
Ambik sampai 3 orang tolong pakaikan..
Memang raja sehari betul..

Ni pon dah kelam kabut..
Family lin dah panggil2 suruh cepat.. Sebab dah lama tunggu setengah jam..


Gambar dari Official Photographer #JoeLeanSolemnization @faridismphotography


Sampai2 je, terus ambik tempat duduk..
Eshat tengah isi borang saksi dulu..


Tok kadi lin sama dengan tok kadi kitaorang dulu..
Kata satu kawasan.. Memang la sama..
Sebelum akad nikah, tok kadi bagi khutbah pendek dulu..


Tergagap-gagap Joe.. Hahaha..


Pengantin yang berseri-seri..
Make Up pengantin adalah sendiri berhad..
Bulu mata pon original punya..
Dia main lentik kan sendiri je.. Bulu mata dah la panjang.. Jeles! Huhuhu..


HB fresh flower Jane hantar pagi tu kat rumah lin..
Jane tak dapat join petang tu..


Inai lin pon lawa.. Simple je..


Tak tunggu lama lagi, tok kadi pon mula kan akad nikah..


Alhamdullilah dengan dua kali lafaz, sah dah Joe & Lin suami isteri yang sah..
Yeyyyyyyyyyy!!! Lin dah kahwin..


Tapi dia rilek je tak nangis tak apa..
Joe pulak yang tutup muka menahan sebak..
Keras hati kau lin.. HAHAHAHA..


Sesi serahkan mas kahwin..


Sarung cincin..


Benda wajib, kena kiss dahi!!
Lepas tu berebut masing-masing nak bergambar dengan pengantin..
Termasuk la sy.. Hahaha..


Cukup dah tiga-tiga kahwin..
Lepas ni marathon masing-masing buat anak pulak.. Hahaha..


Pengantin lama & pengantin baru..


Kitaorang bridesmaid lin..
Lin sponsor kain, pandai2 sendiri la kitaorang hantar tempah..


Ema & sy..
Kitaorang kena gerak balik awal..
Tak dapat teman lin pergi outdoor.. Sedihhhh T___T
Melayan kerenah laki masing-masing.. Sabor jelaaaa..


Tq lin sponsor baju kitaorang..
Jangan lupa majlis bertandang nanti, sponsor lagi tau.. Hahaha..


Hadiah untuk lin dari sy & ema..
Hope u like it!
Jimat dah lin takpayah beli dah pregnancy test tu.. Hahaha..
Ni pon boleh terlupa nak bagi hadiah ni kat lin..
Masing2 tengah sibuk2 hari tu..
Last2, 3 hari lepas lin nikah baru bagi..
Adoiii..

Selamat melayari rumah tangga dengan bahagia dan gembira lin..
Cepat ajak kitaorang datang rumah ko..
Aku nak makan chicken choppppppp.. :p

Love, Rina Ellisa