Followers

Saturday, 30 August 2014

Hadiah Penghujung Syawal :)

Hi & Assalammualaikum..

25 Aug 2014, Monday

Kalau ikut rekod calendar Woman Log, 22 Aug 2014 sepatutnya sy dah period..
Tapi hari sepatutnya period, takde pape yang belaku..
Ok takpe kita tunggu esok ada ke tak..
Pon takde pape yang belaku..
Jadi, hari hari berikut nya pon sy buat tak tahu jela..

Gigih lagi melasak masa lin nikah..
Gigih lagi pakai wedges tinggi-tinggi.. Huhuhu..
Tapi sabtu lepas je balik dari rumah lin tu, sy dah start rasa sakit-sakit tekak..
Badan rasa nak demam semua..

Tapi simpton simpton period tu ada..
Macam perut membuncit macam selalu nak datang period tu..
Sampai la 25 Aug malam, tergerak hati nak test..
Siap suruh eshat balik awal sikit kerja..
Nak pergi watson nilai beli pregnancy test..

Sekali kat watson nilai takde yang digital punya brand clear blue..
Pasrah jela beli yang manual punya..
Sebab nak sangat-sangat test malam tu..

Sampai je rumah, tak lengah dah terus masuk toilet test..
Berdebar-debar giler time tu..
Macam mana kalau result negative?
Mesti reaksi eshat tak happy kan?
Macam-macam la pikir time tu..

Bila dah guna pregnancy test manual brand blue tu, tunggu lebih 10 minit pon result tak keluar..
Dah libas-libas banyak kali pon tak keluarrrr..
Haikkkkkkkkkkkkkk???
Ni mesti manual test tu tak boleh pakai..

Lepas tu, terus terpikir pregnancy test digital yang sy beli nak bagi hadiah kahwin lin ada..
Haaaa guna jela dulu yang tu..
Sebab dah tak sabar sangat-sangat nak test kan.. Hihihi..
Tapi, esok nya jugak sy pergi beli lain ganti balik hadiah lin tu..
Rupa nya kat farmasi BBST ada..
Buat penat je pergi watson nilai..

Masuk je toilet, test sorang-sorang guna digital punya..
Nak keluar toilet pon berdebar-debar time tu..
Eshat memang dah tunggu kat luar..
Tunggu kejap dalam 2 3 minit loading..


Tak lama tu keluar la result "Pregnant 2-3"..
Ya Allah.. Syukur alhamdullilah..
Tuhan dah makbul kan doa sy & suami..
Happy sangat-sangat.. Speechless!
Sy terus peluk eshat time tu.. T___T
Sebak tetiba.. Tapi airmata taknak keluar.. Hihihi..


Bersepah sikit atas katil malam tu sebab guna manual & digital test..
Perasaan excited melebihi segala-galanya..
Pukul 11 baru start masak malam tu..
Dah lewat malam baru rasa lapar masing2.. Huhuhu..


Ni manual test yang beli kat watson nilai tu.. Harga RM24.90
Sekali tak function pon! -.-


Malam nak tidur tu, kitaorang dah berangan macam-macam..
Rasa macam mimpi pon ada.. Huhuhu..
Tapi, masing2 taknak sangat terlalu excited sangat malam tu..
Sebab nak double confirm dulu kat klinik..
Esok pagi nya kitaorang plan pergi klinik nak confirm kan sy pregnant dah berapa minggu..

26 Aug 2014 (Tues), Klinik Fuziah Kota Warisan Sepang

Masuk je klinik bagitau nak check pregnant..
Tunggu jap.. Lepas tu pembantu klinik tu bagi bekas nak kan sampel air kencing..
Nak test untuk sahkan pregnant ke tak..


Alhamdullilah sy confirm pregnant 5minggu..
Mintak izin kat doc nak panggil husband masuk..
Eshat masuk je kat pintu, doc bagitau betul la ni pregnant..
Baru macam nak fefeling dalam drama dalam tv, "tahniah isteri awak mengandung!"
Tapi nan hadoooo pon.. Hahahhaa...

Setel double check up kat klinik, terus masuk office..
Haritu tu senyum jela sebab dapat berita gumbira.. :)
Lepas tu call mak, call mom in law bagitau..
Rasa nak menitik airmata masa bagitau diaorang semua..
Rasa sebakkk.. Tapi tahan je..


Mata bengkak sebab malam tu nak tido menangis beriya-iya.. Huhuu..
Menangis sebab masa sy nak tidur, terdengar macam mak panggil sy "Along"..
Dengar memang jelas..
Ya Allah time tu terus tersentap.. Terus menangis teresak-esak..
Tak tahu la kenapa..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment