Followers

Wednesday, 13 August 2014

Irinaraya 2014 - Open House MIL

Hi & Assalammualaikum..

10 Aug 2014 (Sun), Putrajaya

Mak mertua nak masak2 sikit sebab kawan keje KakNgah nak datang rumah beraya..
Alang2 tu mak masak lebih sikit jemput adik2 mak datang..
Eshat pon tumpang sekaki la jemput kawan2 dia jugak..

Menu haritu ada mee kari, santan durian, nasi lemak, nasi impit dengan kuah kacang..
Eshat request sambal cili api untuk jamu kawan2 dia datang..
Sy masak pagi2 kat rumah sewa, baru bawak ke rumah mak putra pagi tu..


Sambal nasi lemak mak putra memang terbaik..
Semua cakap sedap..
Eshat siap suruh pergi menuntut ilmu kat dapur time mak putra tengah masak..
Tapi time tu tengah malas.. Nanti2 la bang i nuntut ilmu eh! =p

Dalam pukul 12lebih macam tu adik2 mak dah ada yang sampai..
Kitaorang tuan rumah mesti la kena makan awal2 kan..
Kang nak layan tetamu..
Lepas tu kawan2 kakNgah sampai, adik beradik mak pon sampai..


#OOTD laki bini versi duduk bersila..


Time ni nak bergambar kena usik dengan jern (kawan kakNgah)..
Dalam rumah sendiri pon nak bergamborrr.. Hahahaha..
Penat tahan senyum time ni.. :p


Lepas tu kawan2 eshat pon sampai..
Lama jugak la diaorang lepak makan tengok tv bagai..
Jern sampai je, kemain masing2 duduk tersipu malu.. Hahaha..


Kawan eshat izul (duduk bawah dari kiri no 2) nampak benau mengeletis nye bila nampak Jern.. Kihkihkih..
Siap lambai2 lagi bila nak balik..
Lepas tu siap komen kat ig cakap "sy lah yang lambai awak tadi".. Hahahaha..
Siap mintak no telefon lagi.. Ingat senang2 nak dapat ke???
Lawak betul la dia tu..

Diaorang dah balik semua, kitaorang siap2 nak pergi open house rumah maklong & pak uda pulak..
Mak dengan KakNgah tunggu rumah sebab mak jern nak datang beraya sekali..


Sebelum keluar, sempat lagi amek gambar..
Kat pintu pon jadi..
Jern baru habis shooting kat bangi.. Lepas pada tu terus datang rumah..

Sampai rumah maklong makan lagi..
Menu adalah satay.. Dapdapdap!!
Lepas tu terus ke rumah pak uda pulak..
Rumah pak uda menu nasi ayam..
Memang kenyang perut la dari pagi sampai ke malam makan je..


#OOTD
Baju ni tak sempat nak potong labuh..
Belasah jela pakai dengan mereban2..

Love, Rina Ellisa

2 comments: