Followers

Friday, 29 August 2014

JoeLean Solemnization Part 2

Hi & Assalammualaikum..

23 Aug 2014 (Sat), Desa Salak Permai Sepang

Kitaorang gerak sekali dengan rombongan joe tengahari tu..
Tapi sy & eshat tunggu kat tepi bustop atas rumah lin..
Lagi 5minit pukul 3ptg, nampak tok kadi naik skuter masuk taman rumah lin..
Pengantin lelaki otw lagi..
Pukul 330ptg baru start majlis..


Ni lagi 2 minit nak sampai rumah lin..
Lin dah gelisah whatsap tanya kat mana kat mana..
Sebab tok kadi dah tanya2 mana pengantin lelaki..




Joe sampai, berhenti bawah pokok kejap pakai kan dia sampin..
Ambik sampai 3 orang tolong pakaikan..
Memang raja sehari betul..

Ni pon dah kelam kabut..
Family lin dah panggil2 suruh cepat.. Sebab dah lama tunggu setengah jam..


Gambar dari Official Photographer #JoeLeanSolemnization @faridismphotography


Sampai2 je, terus ambik tempat duduk..
Eshat tengah isi borang saksi dulu..


Tok kadi lin sama dengan tok kadi kitaorang dulu..
Kata satu kawasan.. Memang la sama..
Sebelum akad nikah, tok kadi bagi khutbah pendek dulu..


Tergagap-gagap Joe.. Hahaha..


Pengantin yang berseri-seri..
Make Up pengantin adalah sendiri berhad..
Bulu mata pon original punya..
Dia main lentik kan sendiri je.. Bulu mata dah la panjang.. Jeles! Huhuhu..


HB fresh flower Jane hantar pagi tu kat rumah lin..
Jane tak dapat join petang tu..


Inai lin pon lawa.. Simple je..


Tak tunggu lama lagi, tok kadi pon mula kan akad nikah..


Alhamdullilah dengan dua kali lafaz, sah dah Joe & Lin suami isteri yang sah..
Yeyyyyyyyyyy!!! Lin dah kahwin..


Tapi dia rilek je tak nangis tak apa..
Joe pulak yang tutup muka menahan sebak..
Keras hati kau lin.. HAHAHAHA..


Sesi serahkan mas kahwin..


Sarung cincin..


Benda wajib, kena kiss dahi!!
Lepas tu berebut masing-masing nak bergambar dengan pengantin..
Termasuk la sy.. Hahaha..


Cukup dah tiga-tiga kahwin..
Lepas ni marathon masing-masing buat anak pulak.. Hahaha..


Pengantin lama & pengantin baru..


Kitaorang bridesmaid lin..
Lin sponsor kain, pandai2 sendiri la kitaorang hantar tempah..


Ema & sy..
Kitaorang kena gerak balik awal..
Tak dapat teman lin pergi outdoor.. Sedihhhh T___T
Melayan kerenah laki masing-masing.. Sabor jelaaaa..


Tq lin sponsor baju kitaorang..
Jangan lupa majlis bertandang nanti, sponsor lagi tau.. Hahaha..


Hadiah untuk lin dari sy & ema..
Hope u like it!
Jimat dah lin takpayah beli dah pregnancy test tu.. Hahaha..
Ni pon boleh terlupa nak bagi hadiah ni kat lin..
Masing2 tengah sibuk2 hari tu..
Last2, 3 hari lepas lin nikah baru bagi..
Adoiii..

Selamat melayari rumah tangga dengan bahagia dan gembira lin..
Cepat ajak kitaorang datang rumah ko..
Aku nak makan chicken choppppppp.. :p

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. Hahahaha penat tau tunggu part 2 , punyalah takde mood makcik ni nak update blog. Sabar jela kitaaaaa. Lin cantik !!! Pengsan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ampunnnnnnnnnnnnnnn :p

      lin gojes!

      Delete
  2. rantai emas panjang tajaan makcik ahahaha
    pengsan nak bt preparation sanding pulak

    ReplyDelete