Followers

Sunday, 31 August 2014

NadiaWan Solemnization

Hi & Assalammualaikum..

29 Aug 2014 (Fri), Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya

Hari jumaat tu macam kelam kabut sikit.. Terkejar-kejar..
Tengahari pergi tengok nenek sebelah abah kat hospital seremban..
Balik petang tu, beli makanan kejap kat uniten..
Singgah rumah MIL makan solat jap, terus siap2 nak pergi nikah wadNad..

Fuhhhh..
Makan pon laju-laju.. Sompot!
Eshat kena jadi dulang boy haritu..
Tapi di sebabkan kitaorang lambat, rombongan dah gerak dulu ke masjid..
Kitaorang datang kemudian..


Sampai je masjid, nampak kereta Wan..
Berkilat kilat kereta pengantin haritu.. =D


Sampai masjid terus carik kelibat nad..
Mana lah pengantin ni..
Tengok ramai sangat orang..
Ohh rupa nya ramai orang nak menikah haritu..
Dah nampak rombongan nad dari jauh, terus la join rombongan sementara tengah tunggu semua nya..

Tapi si pengantin ni tak reti duduk diam..
Kehulur kehilir dia dengan HB dia tu..
Neves katanya..
Haaaaaa baru awak tahu rasa nya nak menikah macam mana.. Hahaha..


Hantaran daripada Wan untuk Nad..


Hantaran daripada Nad untuk wan..
Haihhh mengancam betul la buah epal merah tuuuuuuuuuuu.. :p


Rasa nya NadWan pengantin yang ketiga nikah haritu..
Kebetulan tok kadi diaorang kena tukar last minute..
Kena tunggu tok kadi lain sampai..
Yang si wan pon tak duduk diam dah..
Kehulur kehilir bergambar dengan kawan-kawan dia..


Khutbah nikah diaorang pon tak lama..


Ramai sedara mara kawan2 pengantin datang haritu..
Wan nampak sangat muka dia neves.. Hihihi..


Alhamdullilah dengan sekali lafaz je sah dah Nad & Wan jadi suami isteri..
Yeyyyy nad jadi puan dahh.. Kita geng makcikkk!! =D


Tak hilang lagi muka neves wan tu.. Hihihi..


Alhamdullilah majlis haritu berjalan dengan lancar..


Turn nad pulak sarung cincin wan..


Family baru nad & wan..


Dulang boys NadiaWan Solemnization..
Import khas dari zaman sekolah2 lagi.. Hahaha..
Diaorang ni ada datang kemudian..
Nasib baik la sampai majlis tak start lagi..
Dapat lah semua tengok NadWan nikah haritu..


Pengantin lama & pengantin baru.. =D
Sama-sama kita menjaga rumah tangga hingga ke syurga.. InsyaAllah..


Gambar ni gelap pulak..
Tapi nak upload jugak.. Tak kiraaaaaaa!!
Selamat melayari bahtera rumah tangga makcikkkkkkkkkkkkkkkkk!! =D
Jaga wan baik-baik..
Ramai peminat fanatik wan tu.. Bahaya bahaya.. Hahaha..

Tak sabar nak tengok awak sanding pulak makcik..
Semoga urusan awak di permudahkan..
Tak lama je lagi ni..
Lepas ni boleh tutup buku wedding preparation dah..
Kena bukak buku resepi pulak.. Hahaha..



Oh yea, sarah pon ada haritu..
Ni semua club bini bini gangster.. Hahaha..

Nak tengok gambar nikah nad yang cantik2 lagi, boleh search IG OP dia @darilensastudio..
Tak sabar ni tunggu Puan Nad update blog dia pasal akad nikah dia ni..
Hehehe..


And last gambar tuan belog dengan cinta hati dia.. Huhuhu..

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. Tengok balik gambar ni seram sejuk balik rasa. Hahaha.
    Yeayyy !! Kita dah geng puan puan. Alhamdulillah.
    Thank you so much sebab datang walaupun awak kelam kabut. Muah sikit !

    p.s : kita tak sempat lagi buat entry , tunggu dah basi jela. haha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Tapi seronok kan wedding preparation.. Hihihi..

      p/s : berzaman la kita tunggu entry awak tu.. huhuhu

      Delete
  2. tahniah nad & wan. comel betul dorang 2 ni

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum awak..cute sangat nad tu.. hehe alhamdullilah dah jadi isteri orang dah ~~~

    ReplyDelete