Followers

Wednesday, 20 August 2014

Teringin Pakai Inai

Hi & Assalammualaikum..

17 Aug 2014 (Sun), Kajang

Weekend haritu tak tau la kenapa teringin sangat-sangat nak ukir inai kat kaki..
Gigih ni cari kat mana nak buat inai kat IG, website, kat FB semua lah..
Weekend haritu kat rumah mertua..
Cari tempat nak buat inai area bangi kajang je..
Dekat sikit dari putrajaya..
Kalau jauh2 takde makne nye eshat nak melayan bawa pergi.. Hihihi..

Bila jumpa inai kat IG, terus whatsap tanya..
Tapi diaorang balas lambat.. Malam baru balas.. Y____Y
Busy kot berinai kat customer..
Selain tu tanya jugak kawan2 kat mana nak buat inai ukir..

Last2, whatsapp Umie tanya dia buat inai dulu kat mana..
Sebab dia ada ukir inai kat tangan dulu..
Dia buat kat kajang prima..
Lepas balik ikut mak mertua pergi open house ahad tu, terus pergi kajang..
Eshat pon layan kan jela bini nak berinai sangat.. Huhuu..


Happy sangat jumpa kedai inai.. Hihihi..
Kedai ni kedai India..
Sebaris kamdar, kedai belah atas sebelah kedai runcit atau kedai alat tulis rasanya..


Taraaa sy punya inai ukir..
Dapat pakai inai happy gileeeeeeeeeee.. Hahahaha..
Happy semacam tak tau nak cakap macam mana..
Memang teringin teruk la!

RM8 untuk sebelah kaki..
Dah siap, tunggu kejap dalam 5 10 minit biar kering sikit..
Nak turun tangga eshat dukung dari atas sampai bawah.. Hahahaha..
Dia pon melayan je bini dia.. Huhuhu..
Last2 jalan masuk kereta tak pakai selipar..
Sanggup ni sakit2 kaki dari inai rosakk..


Malam kat rumah tambah sendiri inai kat kuku..
Inai kat kuku dah habis..
Tinggal inai kat kuku ibu jari je..
Yang tu sy tak tambah inai..


Ni contact nombor & address kedai india yang buat inai tu..
Kot2 sapa2 yang tetiba teringin nak ukir inai macam sy ni, boleh la try kat sini..

Sebenarnya sebelum nak pergi kedai inai kat kajang prima ni, dah deal nak pakai inai kat tempat lain..
Kenal owner IG ni dari shoot untuk safiya dulu..
Rupa2 dia terer gile ukir inai..
Design2 tip top pulak tu..

Nak jadi kan cerita, sy pon whatsapp la dia nak jumpa nak buat inai..
Cakap dengan dia jumpa dia petang2 sikit sebab tengahari nak ke open house..
Sekali whatsapp dia dalam pukul 5lebih tu, dia nak keluar carik barang2 kahwin..
Huwaaaaaaaaaaa frusttt!!! T____T

Takpe, next time boleh buat dengan Mira lagi..
Sy memang suka giler design inai dia..
Simple je..
Tengok bawah ni antara design inai dia..


Haishhh cantik & simple je inai ni..


Ni pon simple je..


Ni pon simple jugakk..
Kalau sapa2 tengah carik nak buat inai untuk kahwin atau teringin nak pakai inai ke, boleh contact Mira..
Boleh cari kat iG : hennabyumira

Hari2 sy stalk IG dia sebab ukiran inai dia cantik2 & simple..
Satu hari ni nak pakai jugak inai dengan Mira..
Tak kiraaaaaaa.. Nak jugakkkkkkkkkkk!!!

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. Dila pun suka sgt berinai! Dok sorg2 kt umah smbil tgk tv dok lukis sorg2.. tp sebelah tgn je la sbb lukis sniri kan... teringin jugak org lukiskan.... bila dpt xtau la..huhu

    ReplyDelete