Followers

Saturday, 20 September 2014

Cameron Highlands 2 Hari 1 Malam

Hi & Assalammualaikum..

30 Aug 2014 (Sat), Cameron Highlands

Lama dah ajak eshat nak pergi cameron..
Dari zaman bercinta lagi.. Tapi sikit pon dia tak layan time tu.. Huhuhu..
Merdeka haritu ada extra cuti, nak jugak ajak jugak eshat jalan-jalan..
Tidur hotel satu malam pon jadi la..
Kira honeymoon sekali jalan la ni.. :p

Lepas tu ajak ika jugak jalan-jalan sekali..
Terus tetiba je plan terus nak pergi penang..
Mula2 tu sy rasa ok ok la kita pergi penang..
Tapi, last2 minute tukar sy nak ke cameron pulak..
Nasib baik diaorang on je..

Sabtu pagi gerak.. Dalam pukul 11pagi macam tu..
Sy ingatkan cameron atas genting highlands je..
Tapi sangkaan ku salah..
Jauh rupa nya cameron highland.. Huwaaaaaaaaa... T___T
Last datang cameron masa darjah 6.. Mana nak ingat dah dulu berjalan ke cameron berapa lama..


Hari jumaat malam sempat berinai dengan kak sasha..
Fefeling pengantin baru la siap berinai nak pergi honeymoon.. Hahaha..
Ukir ni RM10 je sebelah tangan..
Kak sasha pon ada jual inai jugak untuk kuku..
Sy beli inai kat dia, pakai sendiri kat kuku..


Masuk je highway, jalan jemmmmmm..
Dah clear sikit jalan, jem balik.. Kebas montottttt..
Pukul 5 baru masuk tol simpang pulai.. Berhenti topap minyak kereta dulu..
Belum lagi nak naik ke cameron highlanddddd..
Huwaaaa jauh nya... T___T

Ya Allah! Jalan nak naik ke cameron jemmm GILER!!!
Taubat dah nak pergi time2 public holiday..
Rasa nak menangis dalam kereta..
Dengan cirit birit lagi pagi tu..
Mendarat naik ke cameron, dengan tetiba je ciritss datang balik..
Nasib baik lah sangkut jem sebelah old town je..
Sempat lah menyinggah kejap..
Kalau takkkkkk, masakkkkkkkkkkkkk... T___T

Akhirnya, pukul 8lebih baru sampai cameron..
Jalan jemm sepanjang jalan nak ke brinchang, ke tanah rata..
Pasar malam brinchang tu buatkan jalan jemmm gilerrrrrrrrrrr...
Haihhh sabar jela..


Terus singgah pasar malam brinchang beli la apa2 yang patut je..
Carik makanan semua.. Usha tempat tido..
Kisah tempat tido pon satu hal jugak.. Tu nanti sy cerita entry lain..
Singgah pasar malam brinchang, beli bantal strawberry, fridge magnet, kaktus, baju
Kaktus murah kat pasar malam ni.. 7pcs RM10 je..
Kalau nak carik kaktus, beli la siap2 kat pasar malam brinchang ni..
Masa otw balik, kitaorang singgah la kedai tepi2 jalan tu.. Ada yang jual kaktus 5pcs RM10..


Lepas tu singgah makan kat Dapur Opah ni..
Ni area brinchang rasa nya..
Tomyam kat sini sedap!

Masa tengah makan tu, owner kedai tu (pakcik) datang kat kitaorang bagi bendera sorang satu..
Tepat pukul 12malam kita nyanyi lagu negara ku ramai-ramai sambil kibar bendara..
Dia cakap seronok ni malam merdeka datang cameron highland..

Tepat je pukul 12malam, pakcik tu pasang lagu negara ku kuat-kuat..
Semua customer dia bangun nyanyi..
Eh bukak customer kedai dia je dia bagi bendara, customer kedai sebelah pon dia bagi..
Punya la semangat pakcik tu..
Kitaorang terujaaaaa.. =D


Semangat eshat nyanyi sambil kibar bendara malam tu.. Hahaha
Pakcik tu siap rakam video lagi..
Lepas makan, operasi carik bilik pon bermula..
Sadis sangat nak carik tempat tido malam tu.. SobssSobssSobss..
Tu cerita entry lain..
Tunggguuuuu..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. wah seronoknya pergi cameron...dah lama tak pergi cameron

    ReplyDelete
  2. amboi..siap berinai bgai ye...


    rinaa...apsal blog rina ni bergegar2 atas bawah? hehe..engat kot pc ni bengong da..tp bukak blog lain xde plak..blog rina je gegar2...heheh..apsal ek?

    ReplyDelete