Followers

Wednesday, 1 October 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Hi & Assalammualaikum..

25 Oct 2014, Sat

Orang mengandung ke, orang tak mengandung ke mesti terliur punya tengok jeruk asam mangga asam boi ni..
Sedap nye la hai..
Sejak sejak ni bukak je FB, ada je keluar kat wall diaorang buat sendiri..
Baca blog, ada jugak blogger yang buat sendiri..
Ni tak boleh jadi..
Menceceh air liur di buat nya..


Minta eshat beli kan mangga muda 2 biji haritu..
Sekali dia beli mangga dah masak.. T__T
1 biji lagi mangga muda, tapi berlubang-lubang pulak..
Kalau dah berlubang-lubang tu mesti la ada ulatttt.. --''

Kali kedua dia beli mangga, haaaa baru dapat mangga muda yang betul dan ok..
Asam boi tu dia beli kat speedmart..
Satu paket RM1 ada 8 biji rasa nya kat dalam tu..

Dapat je mangga muda dengan asam boi, terus pergi dapur buat..
Excited ni..
Tengah buang kulit pon telan air liur je..
Sekali dah siap, kena sejuk kan dulu pulak..


Taraaaaa ni la jeruk mangga asam boi versi sy..
Mangga muda tu sy potong kecik-kecik..
Nak dapat kan banyakkkk..

Resepi versi sy :-
- Potong mangga muda kecik-kecik.
- Letak asam boi
- Letak garam sikit
- Letak cili 15 ulas *di potong kecik kecik
- Letak gula 1 sudu
- Gaul kan sama rata & sejuk kan

Sy sejuk kan, esok nya baru makan..
Nyummmm sedap nya dapat makan time tu..
Sejuk lagi, masam lagi.. Haihhhhh terangkat!

Kalau nak resepi versi lain, boleh klik sini :-
Versi Cik Epal
Versi Cik Puan Eka

Selamat ber Jeruk Mangga Asam Boi! :)

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment